Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister doet "moreel appel" op verhuurders tijden

Minister doet "moreel appel" op verhuurders tijden

DEN HAAG (ANP) - Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) doet een "moreel appel" op verhuurders van woningen. Ze roept verhuurders op coulant om te gaan met huurverhogingen en in ieder geval rekening te houden met huurders die in financieel zwaar weer terechtkomen.

De minister zei tijdens een overleg in de Tweede Kamer dat ze blij was met de aankondiging van een grote speler in de sector om de huren dit jaar te verhogen met de inflatie plus 1 procent in plaats van 2,5 procent. Het gaat om de de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed (IVBN). Met haar appel hoopt ze dat alle verhuurders, ook commerciële verhuurders, zich schappelijk opstellen.

PvdA, GroenLinks en SP willen dat er dit jaar een streep gaat door huurverhogingen, maar daar wil de minister niet aan. Ze benadrukte geen algemene maatregelen te willen nemen voor alle huurders, omdat corporaties ook aan al hun taken moeten kunnen blijven voldoen. Ze vindt het een betere oplossing dat verhuurders "in specifieke gevallen afspraken maken met huurders".

Coronacrisis

Het kabinet sprak eerder met de sector af dat tijdens de coronacrisis geen mensen uit hun huis worden gezet, tenzij er sprake is van criminele activiteiten of extreme overlast.

Het was het eerste optreden van Ollongren in de Kamer na een ziekteperiode van meer dan een half jaar.

Meer uit Binnenland

Yeşilgöz bij chanoekaviering: elke uiting antisemitisme is te veel

AMSTERDAM (ANP) - Demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) stond tijdens de nationale chanoekaviering in Amsterdam stil bij de gevolgen van de oorlog tussen Israël en Hamas. Ze zei dat de Nederlandse overheid er alles aan doet om Joden in ons land veiligheid te bieden. "Zo hoort dat in onze rechtsstaat, waarbinnen elke bedreigde minderheidsgroepering altijd op bescherming zal kunnen rekenen."

1 uur geleden
Honderden mensen bijeen op de Dam in Amsterdam voor Chanoeka

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam is donderdagavond de nationale chanoekaviering begonnen. Tijdens de viering wordt een grote chanoekia, een negenarmige kandelaar, aangestoken. Onder anderen demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en rabbijn Simcho Stanton zijn aanwezig bij de start van het joodse feest, dat tot en met vrijdag 15 december duurt.

1 uur geleden
De Jonge laat hertellingszaak bij verkiezingen onderzoeken

DEN HAAG (ANP) - De gang van zaken rond het onverklaarbare telverschil en de daardoor nodige hertelling in enkele stembureaus in Tilburg bij de verkiezingen wordt onderzocht. Demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken heeft daartoe besloten, laat hij weten aan de Tweede Kamer. Vorig weekeinde moesten bij vier Tilburgse stembureaus de stemmen opnieuw worden geteld omdat er onverklaarbare telverschillen waren.

2 uur geleden
Nieuwe acties op stations voor staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere treinstations zijn donderdag weer honderden mensen bijeen gekomen voor sit-ins "in opstand tegen de genocide en etnische zuivering in Palestina". De actievoerders eisen onder andere dat de Nederlandse overheid oproept tot een permanent staakt-het-vuren en onvoorwaardelijke humanitaire toegang voor de bevolking in Gaza.

2 uur geleden
Politie: meerdere aangiften 'heftig' incident PowNed op Ameland

NES (ANP) - Er zijn inmiddels meerdere aangiften gedaan naar aanleiding van het incident dat zich dinsdagavond op Ameland heeft afgespeeld tussen eilandbewoners en een cameraploeg van PowNed. Zowel de omroep als inwoners van Ameland hebben aangifte gedaan, zegt een woordvoerder van de politie.

3 uur geleden
Bouw nieuwe marinierskazerne zeker jaar vertraagd

DEN HAAG (ANP) - De bouw van de nieuwe marinierskazerne in Nieuw-Milligen bij Apeldoorn loopt opnieuw flinke vertraging op. Het ministerie van Defensie verwacht dat het om "minimaal" een jaar gaat. De verwachting is dat het complex niet vroeger dan voorjaar 2031 klaar zal zijn.

3 uur geleden
Plasterk weet genoeg en gaat formatieadvies aan Kamer schrijven

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Ronald Plasterk weet na verschillende gespreksrondes genoeg over de posities van de betreffende partijen om een advies uit te brengen aan de Tweede Kamer. De verkenner gaat de Kamer adviseren "over hoe een informatieronde eruit zou kunnen zien", zegt hij donderdag in een toelichting aan de pers. Op welke variant hij aanstuurt, is nog onduidelijk.

3 uur geleden