Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister: Docenten niet in weekend en avond aan het werk

Minister: Docenten niet in weekend en avond aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Het is niet de bedoeling dat docenten in het middelbaar en hoger onderwijs 's avonds of in het weekend gaan lesgeven, zegt minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs). Eerder was er verontwaardiging over dat voornemen, maar volgens de minister is zij verkeerd begrepen.

"Het is juist erg onwenselijk om in de avonden en weekenden te werken, de werkdruk is immers al ontzettend hoog", zegt Van Engelshoven. Ze wilde niemand hiertoe verplichten, maar wel de ruimte geven aan docenten die dat zelf willen. "Er waren praktijkdocenten en studenten die ook graag op zaterdag hun atelier wilden gebruiken. Ik wil hen natuurlijk niet belemmeren."

De Kamer reageerde opgelucht op de reactie van de minister. Wel wilde SP-Kamerlid Peter Kwint weten of instellingen deze ruimte niet alsnog kunnen misbruiken om docenten buiten reguliere lestijden aan het werk te zetten. "Afwijken van de lestijden moet altijd vooraf worden besproken met de medezeggenschap", aldus de minister.

Nu wordt er alleen les gegeven tussen 11.00 en 15.00 en na 20.00 uur. Zo wordt de drukte door studenten in het openbaar vervoer tijdens de spits beperkt. Volgens studentenorganisaties en onderwijsinstellingen zijn deze tijdvakken te beperkt om goed onderwijs te kunnen geven.

Meer uit Binnenland

Caroline van der Plas ziet af van medley met De Bevers in Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Caroline van der Plas ziet op het laatste moment af van het zingen van een boerenmedley in Rotterdam Ahoy tijdens De Bevers Live, met John de Bever. De twee schietpartijen in Rotterdam waren voor de BBB-leider aanleiding om niet meer mee te doen aan de twee concerten.

17 minuten geleden
Nabestaanden schietpartijen Rotterdam willen geen stille tocht

ROTTERDAM (ANP) - De directe nabestaanden van de slachtoffers die donderdag zijn omgekomen bij de twee schietpartijen in Rotterdam willen geen stille tocht. Dat zei Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland zaterdagavond in EenVandaag. Ook vragen de nabestaanden mensen die iets willen organiseren, dat in samenspraak met de nabestaanden te doen, aldus Jansen.

1 uur geleden
Nog drie verdachten opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - De politie heeft nog drie mannen aangehouden na een mogelijk schietincident in Coevorden zaterdagochtend. Onder hen is de vermoedelijke schutter. De drie zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Eerder op zaterdag pakte de politie al een minderjarige jongen op.

1 uur geleden
Ruim 340.000 vogels gespot bij vogeltelling, spreeuw bovenaan

ZEIST (ANP) - Tijdens de jaarlijkse internationale vogeltelling hebben liefhebbers zaterdag ruim 340.000 vogels gespot. Volgens Vogelbescherming Nederland zijn er "zeker geen records" gebroken, maar is de uitslag gezien de weersomstandigheden "niet slecht". Zoals vaker staat de spreeuw in ons land bovenaan de tellijst, met ruim 77.000 exemplaren.

2 uur geleden
Streefbedrag van 60.000 euro binnen voor nabestaanden schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het streefbedrag van 60.000 euro voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die omkwamen door de schietpartij in Rotterdam, is gehaald. De actie op de site GoFundMe was vrijdag opgezet door een bekende van de familie.

3 uur geleden
Nabestaanden schietpartij: verlies zorgt voor zwart gat in harten

ROTTERDAM (ANP) - De nabestaanden van de moeder en dochter die donderdag zijn omgekomen bij een van de twee schietpartijen in Rotterdam kunnen de dood van hun naasten nog niet bevatten. "We zijn intens verdrietig door het overlijden van twee volstrekt onschuldige mensen die niemand kwaad deden", zeggen ze in een verklaring die is verspreid door de organisatie Namens de Familie. "Het zorgt voor een zwart gat in onze harten."

3 uur geleden
Blokkade A12 beëindigd, bijna 600 activisten aangehouden

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft bij de blokkade van de A12 door aanhangers van Extinction Rebellion zaterdag bijna 600 actievoerders aangehouden. De politie zette opnieuw een waterkanon in en beëindigde de blokkade rond 14.00 uur. Dit keer deden ook ruim honderd Duitse klimaatactivisten van de groep Letzte Generation mee aan de actie.

4 uur geleden