Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister: 'coronamomentum' in strijd tegen files niet verliezen

Minister: 'coronamomentum' in strijd tegen files niet verliezen

DEN HAAG (ANP) - Er moet snel werk gemaakt worden van de plannen om werknemers ook in de toekomst meer thuis te laten werken om files tegen te gaan, vind minister Cora van Nieuwenhuizen. Het is volgens haar geen goede ontwikkeling dat er nu weer files ontstaan op de wegen, ze wil het momentum niet verliezen nadat die wegen wekenlang veel minder druk waren.

De Denktank Coronacrisis, een initiatief van de Sociaal-Economische Raad (SER), adviseert ook meer in te zetten op thuiswerken. Los van het effect dat dit heeft op de verspreiding van het virus, is een belangrijke bijvangst dat de files daarmee ook voor een deel worden opgelost. "Als er straks weer meer mensen aan het werk gaan, wil je niet dat iedereen weer massaal in de file gaat staan", aldus Van Nieuwenhuizen.

Daarom is snelheid nodig om hier werk van te maken, want als de wegen straks toch dichtslibben, is het al te laat, vreest de bewindsvrouw. Ze wil "vuistregels" opstellen die werkgevers moeten nakomen om te voorkomen dat veel Nederlanders straks toch weer ellenlang vastzitten in de spits. Dat veel werknemers wegens de coronacrisis al noodgedwongen thuis werken kan volgens Van Nieuwenhuizen een hoop nuttige inzichten opleveren.

Het kabinet heeft al met werkgeversorganisaties gesproken over de aanstaande regels. "En vervolggesprekken met verschillende sectoren worden nu ook al gepland", aldus Van Nieuwenhuizen. Ze heeft goede hoop dat hier snel oplossingen voor worden gevonden. "We hebben de volle inzet van werkgevers, dus het gaat vast lukken om het voor de zomer af te handelen."

Meer uit Politiek

Politie moet ingrijpen op ledenvergadering 50PLUS

EDE (ANP) - De ledenvergadering van 50PLUS in congrescentrum de Reehorst in Ede is zaterdagochtend al snel ontaard in een ruzie waar de politie aan te pas moest komen. Gevolg is onder meer dat de partij geen lijsttrekker heeft kunnen kiezen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.

1 dag geleden
Bikker: CU heeft lang tegen de neoliberale stroom in geroeid

ZWOLLE (ANP) - De ChristenUnie (CU) heeft lang tegen de "neoliberale stroom" in geroeid, zei lijsttrekker Mirjam Bikker tijdens het verkiezingscongres van de partij in Zwolle. "Nu de samenleving daarin vastloopt, keert de wal het schip." Ze ziet nu dat er "gelukkig" ruimte ontstaat in de politiek voor "een ander soort overheid".

1 dag geleden
Stieneke van der Graaf niet hoger op lijst ChristenUnie

ZWOLLE (ANP) - Kamerlid Stieneke van der Graaf krijgt geen hogere plek op de kieslijst van de ChristenUnie. Ze was ontevreden met haar negende plek. Een groep leden heeft voorgesteld om haar de vijfde plek te geven. Daar stemt het in Zwolle bij elkaar geroepen congres niet mee in.

1 dag geleden
Partijleden hebben veel inspraak, maar gebruiken die vaak niet

DEN HAAG (ANP) - In de meeste politieke partijen hebben leden de afgelopen twintig jaar meer inspraak gekregen. Maar ze maken hier lang niet altijd effectief gebruik van, ziet de in partijpolitiek gespecialiseerde hoogleraar Gerrit Voerman van de Rijksuniversiteit Groningen.

2 dagen geleden
CU-leden bepalen of Stieneke van der Graaf hoger komt op kieslijst

ZWOLLE (ANP) - De leden van de ChristenUnie houden een congres in Zwolle en besluiten daar of Stieneke van der Graaf inderdaad hoger op de kieslijst komt, zoals het Kamerlid wil. Ze is ontevreden over de onverkiesbare negende plek die haar is toebedeeld. Ruim vijfhonderd leden stellen voor om haar op plek vijf te zetten in plaats van de Delftse wethouder Joëlle Gooijer-Medema.

2 dagen geleden
FNV vindt dat kabinet naar 'nijpende armoede' moet kijken

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV reageert verbolgen op het negatieve advies van het demissionaire kabinet over de plannen van de Tweede Kamer voor koopkrachtverbetering. "Wat een armetierig zootje", stelt FNV-voorzitter Tuur Elzinga. "Daar waar de Kamer wél verantwoordelijkheid neemt en een stapje in de goede richting zet, probeert dit demissionaire kabinet het zielige gezicht te redden. Niet meedenken, maar problemen opwerpen. Zorgen over het vestigingsklimaat, niet over de nijpende armoede."

2 dagen geleden
Aspirant-Eurocommissaris Hoekstra doet beloften op zoek naar steun

BRUSSEL (ANP) - Wopke Hoekstra zal zich als klimaatman van de Europese Commissie inzetten voor onder meer de natuurherstelwet en het uitbannen van fossiele subsidies. Ook al hebben zijn eigen partijgenoten over zulke plannen zo hun bedenkingen. "Een ambitieuze klimaataanpak is een absolute noodzaak", zegt de kandidaat-Eurocommissaris in antwoord op kritische vragen van het Europees Parlement. Maar over een van de belangrijkste taken die op hem wachten, het stellen van een EU-klimaatdoel voor 2040, laat hij nog weinig los.

2 dagen geleden