Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Bruins kijkt ook naar getroffen sportwereld

Minister Bruins kijkt ook naar getroffen sportwereld

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onderzoekt of het de Nederlandse sportsector kan helpen. Dat meldt minister Bruno Bruins van Sport op Twitter. Hij reageert op een verzoek van NOC*NSF een noodfonds in het leven te roepen dat de enorme financiële gevolgen kan compenseren.

"Als minister van Sport vind ik het ook jammer dat het coronavirus sportevenementen, trainingen en wedstrijden stillegt", stelt Bruins. "Ik dank de sportsector dat zij snel gehoor gaven aan onze oproep, want dat was zeker niet eenvoudig. Het ministerie van VWS is nu in gesprek om te kijken waar we kunnen helpen."

Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF, gaf woensdagochtend aan graag in gesprek met het kabinet te willen over de vorming van een noodfonds, zoals ook in andere sectoren een oplossing wordt gezocht. "We hebben met een aantal bonden en organisaties overleg gevoerd en aan de hand daarvan een impactanalyse gemaakt. Daarin komen we, als we rekenen tot en met de zomer, tot een inkomstenderving van 950 miljoen euro", zei hij bij de NOS.

"Het is een gigabedrag waarin de gehele sport is meegerekend: van de bonden tot verenigingen, van de gevolgen van afgelastingen van sportevenementen tot sportscholen die abonnementsgeld mislopen en ook het betaald voetbal", weet Dielessen die zich realiseert dat het bedrag ook lager kan uitvallen. "Dat zou kunnen als de sportwereld eerder op gang komt en mogelijk ook vanwege de economische maatregelen die al zijn genomen, zeker op het gebied van werknemersaspecten."

Meer uit Sport

Zwemmer Tjon-A-Joe blijft hopen op Nederlandse nationaliteit

AMERSFOORT (ANP) - Renzo Tjon-A-Joe hoopte volgend jaar bij de Olympische Spelen in Parijs voor Nederland uit te komen. De naturalisatie van de in Suriname geboren zwemmer is een aantal weken geleden echter afgewezen. De teleurgestelde Tjon-A-Joe heeft bij de IND bezwaar aangetekend.

1 uur geleden
Hockeyers winnen nipt van koploper India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League koploper India verslagen. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee won in Eindhoven met 3-2.

1 uur geleden
Swiatek eerste vrouw sinds Henin die titel in Parijs prolongeert

PARIJS (ANP) - Iga Swiatek is de eerste tennisster sinds 2007 die erin is geslaagd haar titel op Roland Garros te prolongeren. Zestien jaar geleden lukte dat de Belgische Justine Henin.

2 uur geleden
Turnster Visser wint brugfinale bij World Challenge Cup in Osijek

OSIJEK (ANP) - Turnster Naomi Visser heeft bij de World Challenge Cup in het Kroatische Osijek goud gewonnen in de brugfinale. Visser kwam tot 14,333 punten en hield daarmee de concurrentie ruim achter zich. De Australische Georgia Godwin (13,700) en de Slowaakse Barbora Mokosova (13,300) completeerden het podium.

2 uur geleden
Swiatek voor de derde keer de beste op Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Poolse tennisster Iga Swiatek heeft voor de derde keer Roland Garros gewonnen. De nummer 1 van de wereld versloeg in de eindstrijd de Tsjechische Karolina Muchova met 6-2 5-7 6-4. Swiatek stond met 6-2 en 3-0 voor, maar het draaide toch uit op een derde set. Daarin stond Muchova (26), de mondiale nummer 43, met 2-0 en 4-3 voor. Na 2 uur en 46 minuten besloot Muchova het duel met een dubbele fout.

2 uur geleden
Van Weeren Europees kampioen bowlen

WITTELSHEIM (ANP) - Jord van Weeren is in Franse Wittelsheim Europees kampioen bowlen geworden. De 29-jarige Leidenaar was in de finale te sterk voor voormalig wereldkampioen James Blomgren uit Zweden: 267-259.

3 uur geleden
Tennisster Rus bereikt finale en keert terug in top 100

LA BISBAL D'EMPORDA (ANP) - Arantxa Rus heeft de finale bereikt van een klein WTA-toernooi in La Bisbal d'Empordà. Door haar vierde zege op een rij op het Spaanse graveltoernooi heeft de beste tennisster van Nederland zich verzekerd van een terugkeer in de mondiale top 100.

3 uur geleden