Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Bijleveld: verstandig dat koning terugkwam van vakantie

Minister Bijleveld: verstandig dat koning terugkwam van vakantie

DEN HAAG (ANP) - Het is verstandig dat de koning en zijn gezin zijn teruggekomen van hun vakantie naar Griekenland, vindt minister van Defensie Ank Bijleveld. Het koningspaar keerde zaterdag terug na een uiterst kort verblijf, nadat ophef was ontstaan over hun vakantie temidden van de pandemie.

"Het mag", zegt Bijleveld daarover bij WNL op Zondag. Griekenland is immers een 'geel' gebied. Niet-noodzakelijke reizen naar een gebied met die code zijn toegestaan. "Maar het lijkt mij verstandig dat-ie is teruggekomen."

Bijleveld benadrukte dat het kabinet juist vaak heeft opgeroepen zo weinig mogelijk te reizen en zo weinig mogelijk op pad te gaan. "Dan is het belangrijk dat iedereen zich eraan houdt. We hebben als kabinet zelfs tips uitgegeven over wat je kan doen in de herfstvakantie", zegt de minister.

Sfeer van het land

Op zo'n moment is het "ook voor de sfeer van het land belangrijk dat hij er is", zegt Bijleveld over de koning.

Verder wilde de minister er niet te veel over kwijt. De koning valt onder de verantwoordelijkheid van premier Mark Rutte, benadrukte ze. Al met al is het volgens haar "jammer dat het zo is gegaan".

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Garand 1 week geleden
"Schoenmaker blijf bij je leest." Wat een geneuzel van deze minister dan Defensie. Iedereen heeft er nu zijn zegje al over gedaan en dan moet zij er zo nodig iets van vinden. Ze had beter haar verantwoordelijkheid zelf genomen voor het debacle van de bouw van een marinierskazerne in Vlissingen. Maar nee, zij liet haar staatssecretaris er voor opdraaien. Mevrouw Bijleveld u bent een schande voor het ministerie van Defensie, had gewoon gezwegen dat past u beter....
Borduurnaald 1 week geleden
Moet zo iemand een land regeren.
bung 86 1 week geleden
verstandig?? hij had niet moeten gaan!! een goed voorbeeld hoe het NIET moet. en rutte is verantwoordelijk......lol.

Meer uit Binnenland

Grapperhaus: forse agenda voor Europees terreuroverleg

DEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) hoopt vrijdag met zijn Europese collega's tot een stevig pakket maatregelen te komen om terroristische acties zoals die in Nice te bestrijden. Daarbij moet worden gedacht aan de bestrijding van terroristische boodschappen online, en de aanpak van de financiering ervan, zei hij vrijdag voorafgaand aan de ministerraad.

16 minuten geleden
Heerlense school ontruimd bij zoektocht naar wapen

HEERLEN (ANP) - Het Vista College in Heerlen is vrijdagochtend ontruimd. De leerlingen van de middelbare school aan de Valkenburgerweg moesten het gebouw uit omdat er een wapen bij iemand in de school zou zijn gezien.

18 minuten geleden
25 rechercheurs onderzoeken fatale mishandeling bejaarde Arnhem

ARNHEM (ANP) - De politie onderzoekt met 25 rechercheurs de fatale mishandeling van een 73-jarige man, woensdagavond in Arnhem. Vijf jongeren, van wie vier minderjarig, zijn daarvoor opgepakt. De vijf zitten nog allemaal vast en worden verhoord, aldus een woordvoerder van de politie.

20 minuten geleden
Oproep aan wie kan: kom helpen in de zorg

DEN HAAG (ANP) - Mensen die nu weinig om handen hebben, zoals werknemers in de horeca en de reiswereld, worden opgeroepen (ook tegen betaling) te komen helpen in de zorg. Als ze eerder al eens in de zorg hebben gewerkt is dat helemaal mooi, maar ook anderen zijn welkom. Die kunnen voor lichte zorgtaken worden klaargestoomd met een cursus van een week. Werkgevers wordt intussen gevraagd in hun personeelsbestand te zoeken naar mensen die uitgeleend zouden kunnen worden aan de zorg en die ze voor de gelegenheid wel even willen missen.

51 minuten geleden
Vlaggen in Nederland halfstok vanwege aanslag Nice

UTRECHT (ANP) - Op verschillende plekken in Nederland hangen vrijdag vlaggen halfstok vanwege de aanslag in Nice. In Utrecht hangt de stadsvlag halfstok op het stadhuis, voor het stadskantoor en bij wijkservicecentrum Vleuten-De Meern. "Utrecht staat naast Nice", twittert de gemeente.

54 minuten geleden
De Jonge: extra maatregelen lijken nu niet nodig

DEN HAAG (ANP) - De cijfers over de coronabesmettingen van de afgelopen dagen lijken geen aanleiding te geven om nu al extra maatregelen te treffen. Dat zegt zorgminister Hugo de Jonge voor aanvang van de wekelijkse ministerraad.

59 minuten geleden
'Bezem door uitzendbranche om arbeidsmigranten te beschermen'

DEN HAAG (ANP) - Om arbeidsmigranten beter te beschermen tegen uitbuiting en ongezonde werk- en leefomstandigheden, moet het kabinet flink hogere eisen stellen aan uitzendbureaus. Zij zouden voortaan een certificaat moeten hebben dat bewijst dat zij zich houden aan cao's en zaken als huisvesting en zorgverzekeringen fatsoenlijk hebben geregeld.

1 uur geleden