Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Bijleveld: verstandig dat koning terugkwam van vakantie

Minister Bijleveld: verstandig dat koning terugkwam van vakantie

DEN HAAG (ANP) - Het is verstandig dat de koning en zijn gezin zijn teruggekomen van hun vakantie naar Griekenland, vindt minister van Defensie Ank Bijleveld. Het koningspaar keerde zaterdag terug na een uiterst kort verblijf, nadat ophef was ontstaan over hun vakantie temidden van de pandemie.

"Het mag", zegt Bijleveld daarover bij WNL op Zondag. Griekenland is immers een 'geel' gebied. Niet-noodzakelijke reizen naar een gebied met die code zijn toegestaan. "Maar het lijkt mij verstandig dat-ie is teruggekomen."

Bijleveld benadrukte dat het kabinet juist vaak heeft opgeroepen zo weinig mogelijk te reizen en zo weinig mogelijk op pad te gaan. "Dan is het belangrijk dat iedereen zich eraan houdt. We hebben als kabinet zelfs tips uitgegeven over wat je kan doen in de herfstvakantie", zegt de minister.

Sfeer van het land

Op zo'n moment is het "ook voor de sfeer van het land belangrijk dat hij er is", zegt Bijleveld over de koning.

Verder wilde de minister er niet te veel over kwijt. De koning valt onder de verantwoordelijkheid van premier Mark Rutte, benadrukte ze. Al met al is het volgens haar "jammer dat het zo is gegaan".

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Garand 1 jaar geleden
"Schoenmaker blijf bij je leest." Wat een geneuzel van deze minister dan Defensie. Iedereen heeft er nu zijn zegje al over gedaan en dan moet zij er zo nodig iets van vinden. Ze had beter haar verantwoordelijkheid zelf genomen voor het debacle van de bouw van een marinierskazerne in Vlissingen. Maar nee, zij liet haar staatssecretaris er voor opdraaien. Mevrouw Bijleveld u bent een schande voor het ministerie van Defensie, had gewoon gezwegen dat past u beter....
Borduurnaald 1 jaar geleden
Moet zo iemand een land regeren.
bung 86 1 jaar geleden
verstandig?? hij had niet moeten gaan!! een goed voorbeeld hoe het NIET moet. en rutte is verantwoordelijk......lol.

Meer uit Binnenland

Scannen van kentekens wordt nog niet verboden

DEN HAAG (ANP) - De overheid mag voorlopig kentekens van auto's blijven scannen om te kijken of de eigenaar boetes nog niet heeft betaald, of wordt gezocht door justitie. Belangenorganisatie Privacy First eiste in een kort geding dat de opsporingsmethode zou worden verboden, maar de rechtbank in Den Haag wees die eis af.

24 minuten geleden
Rooms-Katholieke Kerk schrapt vieringen na 17.00 uur, ook kerst

UTRECHT (ANP) - De Rooms-Katholieke Kerk schrapt per direct alle vieringen na 17.00 uur. Ook tijdens Kerstmis zullen de aangescherpte maatregelen gelden, zo meldt de Rooms-Katholieke Kerk. De Nederlandse bisdommen hebben hiertoe besloten "in verband met de huidige ontwikkelingen op het gebied van de coronapandemie".

1 uur geleden
Een op tien artsen en verpleegkundigen zit ziek thuis

DEN HAAG (ANP) - Een op de tien ziekenhuismedewerkers zit momenteel ziek thuis. Het verzuim op de intensive cares is gestegen tot bijna 10 procent. Op de verpleegafdelingen is 9 procent van de medewerkers niet inzetbaar. Dat heeft Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), woensdag gezegd in de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Kabinet wacht met aanscherpen reismaatregelen na RIVM-advies

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil eerst met Europese landen overleggen voordat het aanbevelingen van het RIVM over reismaatregelen overneemt. Het RIVM adviseert onder meer om alle reizigers, dus ook gevaccineerden, zich te laten testen voordat ze naar Nederland reizen. Ook adviseert het een quarantaineplicht voor ongevaccineerde reizigers van buiten de EU.

2 uur geleden
Rekenkamer: Rijk heeft onvoldoende overzicht van zijn bezittingen

DEN HAAG (ANP) - Het Rijk heeft onvoldoende in beeld welke bezittingen het in beheer heeft en wat alle bezittingen waard zijn. De Algemene Rekenkamer spoort de rijksoverheid aan om het overzicht op orde te krijgen, zodat ze fatsoenlijk kan budgetteren voor onder meer onderhoud. Dergelijk overzicht zou "de gewoonste zaak van de wereld" moeten zijn, maar volgens de Rekenkamer schort het daar nu aan.

2 uur geleden
Honderden dieren ontdekt tijdens actie tegen wildlife crime

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse instanties hebben in oktober 647 levende vogels, reptielen en amfibieƫn, drie kilo vlees, huiden, bontjassen en 2300 andere producten van beschermde planten en dieren in beslag genomen. De dieren en spullen werden opgespoord door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de douane en de politie, tijdens de Nederlandse deelname aan de internationale operatie Thunder 2021.

3 uur geleden
Oranjebond wil klokgelui en vlaggen op 18e verjaardag Amalia

WEMELDINGE (ANP) - De Oranjebond roept Nederlanders op de 18e verjaardag van prinses Amalia volgende week dinsdag groots te vieren. Onder meer met klokgelui en vlaggen door het land moet de dag waarop de prinses de leeftijd bereikt waarop ze haar vader koning Willem-Alexander eventueel kan opvolgen niet onopgemerkt voorbij gaan, vindt de bond.

13 uur geleden