Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister bekijkt verlagen eis motorrijbewijs voor automobilisten

Minister bekijkt verlagen eis motorrijbewijs voor automobilisten

AMSTERDAM (ANP) - Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) staat niet afwijzend tegenover een voorstel van de RAI Vereniging om de eisen te verlagen voor automobilisten om op een lichte motorfiets te mogen rijden. "In de praktijk vraagt motorrijden natuurlijk om andere vaardigheden dan autorijden. Maar dit voorstel van de RAI Vereniging om te kijken hoe dit met de theorie-examens zit, ga ik serieus bekijken."

De RAI Vereniging wil dat het theorie-examen voor een lichte 125cc motor (A1 motorrijbewijs) onder voorwaarden komt te vervallen voor iedereen die in bezit is van een B-rijbewijs. Volgens RAI Vereniging-voorzitter Steven van Eijck groeit de behoefte in de 1,5 meter samenleving aan individueel vervoer, zoals de motor. "Wij moeten er daarom met elkaar voor zorgen dat deze vormen van vervoer toegankelijker worden voor grote groepen reizigers en de flexibiliteit van ons mobiliteitssysteem verbetert", aldus Van Eijck.

De afgelopen periode was het rustig op de weg omdat veel mensen thuis moesten werken. Het is nog onduidelijk hoe dat de komende periode zal gaan. "Maar op het moment dat iedereen massaal in de auto stapt, groeit weer de druk op ons wegennet. De motor sluit goed aan bij de wens voor meer individueel vervoer in de 1,5 meter samenleving, zonder dat het risico op files te veel toeneemt. Wij willen zorgen voor meer keuzevrijheid voor de reiziger en mogelijk maken dat het eenvoudiger wordt om tussen vervoersmiddelen te switchen en op een lichte motorfiets te stappen", aldus Van Eijck.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 86 1 jaar geleden
heeft më bie un pakje beuter. kant noh hekker?

Meer uit Binnenland

CBR: 10 procent komt niet opdagen voor theorie-examen

RIJSWIJK (ANP) - Ongeveer 50.000 kandidaten die jaarlijks een theorie-examen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) inboeken, laten verstek gaan. Dat is pakweg tien procent van alle examenleerlingen, zegt CBR-directeur Alexander Pechtold in een interview met De Telegraaf. "Ik ben daar verbaasd en ook wel boos over. Want ook al gaat het een stuk beter met de wachttijden dan vlak na de lockdowns, iemand anders zou blij zijn met die plek. Dit is zonde."

10 minuten geleden
Rutte evenaart eigen record voor langstlopende formatie

DEN HAAG (ANP) - De kabinetsformatie is al 225 dagen bezig en evenaart daarmee het naoorlogse record dat op naam staat van het nu demissionaire kabinet-Rutte III. Dat blijkt uit gegevens die zijn verstrekt door Parlement.com.

13 minuten geleden
OMT komt bijeen om over coronamaatregelen na te denken

DEN HAAG (ANP) - Het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over het coronabeleid, komt donderdag bij elkaar. De leden praten over maatregelen om de nieuwe golf coronabesmettingen te stoppen. Het aantal positieve tests loopt de laatste weken snel op. Begin oktober waren er gemiddeld zo'n 1600 positieve tests per dag, momenteel ligt het gemiddelde boven de 5500 nieuwe gevallen per dag. Ook het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen stijgt snel.

33 minuten geleden
Dode na schietincident in Apeldoorn

APELDOORN (ANP) - Door een schietincident in het Gelderse Apeldoorn is in de nacht van woensdag op donderdag iemand overleden. Agenten kregen rond 00.55 uur een melding over een schietincident aan de Kervelstraat en troffen in een woning een zwaargewond persoon aan. "We hebben hulp verleend, maar die mocht niet baten. Het slachtoffer is overleden", zegt een politiewoordvoerster.

1 uur geleden
Kabinet zint toch op gerichte energiecompensatie arme huishoudens

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet broedt toch op een gerichtere compensatie van huishoudens met een laag inkomen voor de hoge gasprijzen. Dat heeft staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën) gezegd in een debat in de Tweede Kamer over de plannen van het kabinet om Nederlanders te compenseren voor de hoge energienota die deze winter dreigt.

3 uur geleden
Bevolkingsgroei voor het eerst weer zo hoog als voor corona

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse bevolking groeide in het derde kwartaal voor het eerst weer net zoveel als in dezelfde periode in 2019. Dat kwam volgens onderzoekers van het statistiekbureau CBS met name vanwege migratie. Wat ook meetelde, was dat het aantal geboortes hoger lag dan het aantal sterfgevallen.

3 uur geleden
Trudeau bezoekt vrijdag de Kamers en Rutte in het Torentje

DEN HAAG (ANP) - De Canadese premier Justin Trudeau komt vrijdag naar Den Haag voor een bezoek aan de Eerste en Tweede Kamer en demissionair premier Mark Rutte. Hij zal ook een aantal andere locaties in Nederland aandoen die onder meer te maken hebben met het klimaat en de Tweede Wereldoorlog.

5 uur geleden