Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister Agema heeft spijt van sturen tweet

Minister Agema heeft spijt van sturen tweet

DEN HAAG (ANP) - Vicepremier en minister van Volksgezondheid Fleur Agema heeft er "spijt" van dat ze een politiek gevoelige tweet heeft gestuurd tijdens het debat over de regeringsverklaring. Dat leidde tot een schorsing van het debat en een standje van minister-president Dick Schoof voor de PVV'er.

"Ik had die tweet niet moeten plaatsen en zal dat niet meer doen", aldus Agema. De zeer ervaren politica zei na het debat over de regeringsverklaring tegen de media dat het niet haar bedoeling was nieuws te maken met de tweet. "Ik vond het oneerlijk wat er over mij werd gezegd, dat raakte mij."

De nieuwe premier probeerde de hele dag duidelijk te maken dat het kabinet niemand uitsluit en dus ook geen vrouwen die een hoofddoekje dragen. Binnen de anti-islamitische PVV is vaak geageerd tegen het hoofddoekje. Partijleider Geert Wilders pleitte al eens voor een "kopvoddentax".

Terwijl Schoof de Kamer probeerde te overtuigen, stuurde Agema een tweet de wereld in waarin zij een screenshot deelde van een interview met Femke Halsema toen ze leider was van GroenLinks waarin ze zegt het liefst vrouwen zonder hoofddoek te zien. Daarnaast plaatste de vicepremier een bericht van Halsema van deze dag waarin die haar steun uitsprak voor Esmah Lahlah van GroenLinks-PvdA die in het debat opkwam voor haar recht om het hoofddoek te dragen.

Volgens de oppositie doorbrak Agema met haar tweet de eenheid van kabinetsbeleid en zou ze er ook premier Schoof mee ondermijnen. Het leidde tot heftige debatten, ook tussen de leiders van VVD en PVV. Schoof zei dat is afgesproken dat bewindslieden niet meer gaan twitteren tijdens debatten. Hij noemde de situatie "ongelukkig".

Meer uit Politiek

SP-leider Dijk: politiek geweld is onacceptabel

DEN HAAG (ANP) - In een korte verklaring op X spreekt SP-leider Jimmy Dijk zich uit tegen de aanslag op Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst. "Politiek geweld is onacceptabel", schrijft Dijk. Hij wenst Trump en de anderen die gewond zijn geraakt "een snel herstel" toe.

23 minuten geleden
Baudet: godzijdank mislukte laffe aanslag op Trump

DEN HAAG (ANP) - FVD-leider Thierry Baudet is opgelucht dat Donald Trump de aanval op hem tijdens een campagnebijeenkomst heeft overleefd. "Godzijdank mislukte deze laffe aanslag op president Trump." Volgens Baudet is het "de zoveelste daad van geweld richting rechtse, patriottische politici" en gaat "de demonisering alle perken te buiten".

36 minuten geleden
Van der Plas: aanval op Trump mag niet gebagatelliseerd worden

DEN HAAG (ANP) - BBB-leider Caroline van der Plas noemt de aanval op Donald Trump "verschrikkelijk". Dat schrijft ze op X. "Fysiek mag hij dan "in orde" zijn, het is en blijft een moordaanslag." De BBB-leider vindt dat "een aanslag op iemands leven nooit mag worden gebagatelliseerd".

1 uur geleden
Bontenbal: aanslag Trump verschrikkelijk

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Henri Bontenbal heeft op X zijn afschuw uitgesproken over de aanval op Donald Trump. "Vreselijk", schrijft Bontenbal. "Geweld heeft geen plaats in een democratie."

1 uur geleden
Brekelmans: aanslag Trump zonder mitsen en maren veroordelen

DEN HAAG (ANP) - Defensieminister Ruben Brekelmans vindt dat men de aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, die de oud-president overleefde, "zonder mitsen en maren, breed en krachtig" moet veroordelen. "De aanslag op Trump herinnert ons aan de zwartste bladzijden uit de Amerikaanse en onze democratie", schrijft hij op X.

1 uur geleden
Ouwehand: afschuwelijke aanslag op Trump en democratie

DEN HAAG (ANP) - Esther Ouwehand, partijleider van Partij voor de Dieren, spreekt op X van een "afschuwelijke aanslag op Donald Trump, en op de Amerikaanse democratie". Trump werd zaterdag beschoten tijdens een campagnebijeenkomst: hij raakte lichtgewond, de schutter en een toeschouwer kwamen om het leven.

1 uur geleden
Justitieminister noemt aanval op Trump schok voor democratie

DEN HAAG (ANP) - Justitieminister David van Weel noemt de aanval op de Republikeinse presidentskandidaat "schokkend". In eerste plaats voor Trump zelf en de andere slachtoffers van de schietpartij, "maar ook voor Amerika en voor iedere democratie".

2 uur geleden