Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister aan mensen met acute geldproblemen: meld je bij gemeente

Minister aan mensen met acute geldproblemen: meld je bij gemeente

DEN HAAG (ANP) - Meld je bij de gemeente. Die oproep doet minister Karien van Gennip van Sociale Zaken aan mensen die door de hoge prijzen nu al in de problemen komen. Het kabinet wil nog dit jaar mensen met een kleine beurs te hulp schieten, maar dat kost wel wat meer tijd. Intussen kunnen gemeenten minima wellicht helpen.

Van Gennip werd woensdag geconfronteerd met uiterst sombere koopkrachtplaatjes van het Centraal Planbureau. Mede als gevolg van de oorlog in Oekraïne gaat de koopkracht (hoeveel huishoudens te besteden hebben) misschien wel 3 procent achteruit. De bewindsvrouw benadrukt dat het niet vaak voorkomt dat huishoudens tijdens een lopend jaar al de effecten van koopkrachtmaatregelen voelen.

Maar dat betekent wel dat mensen die nu al de verwarming niet meer aan durven te zetten, niet direct uit de problemen zijn geholpen. Huishoudens die verwachten deze maand al financieel in de problemen te komen, kunnen terecht bij een loket van hun gemeente, benadrukt Van Gennip. Ze wijst op bijvoorbeeld de bijzondere bijstand, waar mensen met een kleine portemonnee in sommige gevallen een beroep op kunnen doen.

Meer uit Binnenland

Hof doet uitspraak in zaak tegen Haagse politicus Richard de Mos

DEN HAAG (ANP) - Het gerechtshof in Den Haag doet vrijdag uitspraak in de zaak tegen de onder meer van omkoping verdachte Haagse politicus Richard de Mos en zes medeverdachten. Dat is bijna vijf jaar nadat de politie bij de fractievoorzitter van Hart voor Den Haag binnenviel. De Mos heeft alle beschuldigingen altijd ontkend.

1 uur geleden
FlixBus ziet 'Swift-effect', ook pendelbus in trek voor concert

AMSTERDAM (ANP) - Busbedrijf FlixBus ziet in aanloop naar het concert van Taylor Swift in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA een klein "Taylor Swift-effect", met een toename van 8 tot 13 procent in het aantal boekingen rond de concertdagen vergeleken met een normale periode. Ook de Twentse busvervoerder Brookhuis merkt dat er veel vraag is naar vervoer van en naar Amsterdam. Het busbedrijf brengt van 4 tot en met 6 juli ruim tweehonderd Taylor Swift-fans van en naar het concert van de popster. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij, laat het bedrijf donderdag weten.

1 uur geleden
Kookadvies verlengd voor Goor, ook waarschuwing voor IJhorst

N i e u w bericht, ook kookadvies voor IJhorst in kop en 2e alinea

3 uur geleden
Honderden vaten met vermoedelijk chemicaliën gevonden in Tilburg

TILBURG (ANP) - De politie heeft in een opslagbox in Tilburg honderden vaten met daarin vermoedelijk chemicaliën aangetroffen. Volgens een politiewoordvoerder werden de vaten gevonden bij een bedrijf dat opslagruimte verhuurt.

9 uur geleden
Yeşilgöz erkent fout met cijfers gestapelde nareis asielzoekers

DEN HAAG (ANP) - Demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz heeft in een debat met de Tweede Kamer toegegeven dat ze ze "per abuis" een verkeerd getal heeft gebruikt toen ze het over gestapelde nareizigers had. In de verkiezingscampagne zei ze dat er jaarlijks duizenden verre familieleden van asielzoekers naar Nederland komen, wat ook wel 'nareis op nareis op nareis' wordt genoemd. "Dat is het verkeerde getal, behorend bij een ander reëel probleem", zei ze tegen een kritische Kamer.

10 uur geleden
Yeşilgöz onder vuur over cijfers 'nareis op nareis' asielzoekers

DEN HAAG (ANP) - Demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz (VVD) is in een debat met de Tweede Kamer flink onder vuur komen te liggen over haar uitspraken over gestapelde gezinshereniging. Vooral de oppositie neemt het haar uiterst kwalijk dat ze onjuiste cijfers heeft gebruikt. De oppositie vindt dat de demissionaire bewindsvrouw op zijn minst haar woorden moet terugnemen en excuses moet maken. PVV, NSC, BBB en haar eigen VVD-fractie zijn milder.

11 uur geleden
Doorzoekingen FIOD in onderzoek naar corruptie en witwassen

DEN HAAG (ANP) - De FIOD heeft donderdag doorzoekingen gedaan op verschillende plaatsen in een onderzoek naar corruptie, witwassen en valsheid in geschrifte, meldt een woordvoerder van de organisatie. De FIOD wil niet zeggen waar het onderzoek zich op richt. Er is niemand aangehouden.

12 uur geleden