Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minderjarige verdachte van mishandeling Bijlmer ArenA langer vast

Minderjarige verdachte van mishandeling Bijlmer ArenA langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Een minderjarige verdachte van een mishandeling waarbij iemand op het spoor werd geduwd bij station Bijlmer ArenA eerder deze maand blijft nog zeker dertig dagen langer vastzitten. De raadkamer heeft dat woensdag besloten, zo laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie donderdag weten.

Het gaat om een 16-jarige jongen uit Amsterdam, die verdacht wordt van een poging tot doodslag. Van een andere verdachte, ook een Amsterdammer van 16 jaar oud, was eerder deze week al bekend dat hij dertig dagen langer vast moest blijven. Hij zit vast op verdenking van openlijke geweldpleging.

Twee andere verdachten van poging doodslag zitten ook nog vast: een 15-jarige jongen uit Lelystad en een 15-jarige jongen uit Amsterdam. Woensdag is besloten dat de jongen uit Lelystad met ingang van maandag 29 mei op vrije voeten wordt gesteld. Over de voorlopig hechtenis van de 15-jarige Amsterdammer wordt volgende week pas beslist.

Elf aanhoudingen

In totaal werden elf jongens aangehouden voor de mishandeling op het station op vrijdagavond 5 mei. Drie van hen worden er niet meer van verdacht een "actief aandeel te hebben gehad in de poging doodslag", aldus de politie. Een 15-jarige Amsterdammer is nog wel verdachte maar werd eerder weer vrijgelaten, net als de drie overige verdachten: twee jongens van 12 jaar en een van 13 jaar. Zij mochten op dezelfde dag dat ze zich bij de politie gemeld hadden weer naar huis.

Bij de mishandeling werd een man op het spoor geduwd. Op beelden is te zien hoe het slachtoffer op het station in Amsterdam-Zuidoost hard tegen zijn hoofd wordt getrapt terwijl hij op de grond ligt. Daarna staat hij op en wordt hij het spoor op geduwd. Het slachtoffer is nog altijd spoorloos.

Meer uit Binnenland

Amsterdam verscherpt inzet: maximaal 400.000 vluchten op Schiphol

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft het standpunt over Schiphol aangescherpt. De hoofdstad wil een maximum van 400.000 vluchten per jaar, 40.000 minder dan de eerdere inzet in december, meldt de gemeente dinsdag.

49 minuten geleden
Verzekeraars zeggen contract huisartsenketen Co-Med definitief op

TILBURG (ANP) - Zorgverzekeraars hebben hun contract met de commerciële huisartsenketen Co-Med definitief beëindigd. Dat zat er al aan te komen: vorige week werd de overeenkomst al opgeschort omdat de verzekeraars hadden vastgesteld dat Co-Med "de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen" en verplichtingen niet nakwam, stellen CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis.

2 uur geleden
OM wil vrijspraak voor moord op crimineel John Mieremet

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdagmiddag voor de rechtbank in Amsterdam zonder inhoudelijke behandeling vrijspraak gevraagd voor Ali N. in de zaak rond de moord op crimineel John Mieremet. Justitie heeft de Alkmaarder (39) jarenlang op de korrel gehad, maar "ondanks stevige verdenkingen" het bewijs niet rondgekregen, aldus de aanklager. De rechtbank vond zichzelf "niet voldoende geïnformeerd" om uitspraak te doen. De zaak wordt daarom later alsnog inhoudelijk behandeld.

2 uur geleden
Drie aanhoudingen voor moorden na verklaringen kroongetuige

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft dinsdag drie mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij moorden, een poging moord en voorbereidingen hierop in Amsterdam en Rotterdam. Dit meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. De mannen zijn aangehouden naar aanleiding van de verklaringen van de onlangs aangekondigde kroongetuige.

4 uur geleden
Oranjefans vermaken zich met muziek en bier in zonnig Berlijn

BERLIJN (ANP) - Nederlandse supporters bereiden zich in Berlijn voor op de laatste groepswedstrijd van Oranje op het EK tegen Oostenrijk. Ruim vier uur voor het begin van het duel hebben duizenden fans bezit genomen van de pleinen en straten in de Duitse hoofdstad.

4 uur geleden
24 jaar cel voor 'Bolle Jos 'voor cokehandel en moordopdracht

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag de 32-jarige Jos Leijdekkers, beter bekend als 'Bolle Jos" veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf, voor internationale handel in cocaïne en het geven van opdracht voor een liquidatie. In totaal ging het om de import van bijna 7000 kilo cocaïne.

4 uur geleden
Twee mannen neergestoken in azc Budel, drie aanhoudingen

BUDEL (ANP) - Drie mannen zijn maandagavond na een steekpartij in het asielzoekerscentrum in Budel aangehouden, meldt de politie dinsdagmiddag. Het zijn bewoners van het azc. Twee van hen werden gestoken met een scherp voorwerp en moesten behandeld worden in het ziekenhuis. Het gaat om mannen van 28 en 34 jaar oud.

4 uur geleden