Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minderjarige jongens opgepakt voor straatroof en mishandeling

Minderjarige jongens opgepakt voor straatroof en mishandeling

DONGEN (ANP) - De politie in Noord-Brabant heeft in de afgelopen dagen vier minderjarige verdachten van verschillende misdrijven opgepakt. Het gaat om twee straatroven in Dongen waarbij iemand in het water is gegooid, een mishandeling en vernielingen. De jongens zijn 15 jaar en jonger. Een van hen komt uit Breda, een uit Oosterhout en twee uit Tilburg.

De zaak kwam deze week aan het rollen toen een 15-jarige jongen fietste op de Kanaaldijk Zuid in Dongen. Hij werd door drie jongens gedwongen te stoppen. Ze bedreigden hem, mishandelden hem en gingen er uiteindelijk met zijn oortjes vandoor. De politie wist het drietal aan te houden. Afgelopen woensdag werd een vierde verdachte opgepakt.

Eerder werd een vrouw die ook op die Kanaaldijk Zuid fietste van haar fiets getrapt, waarbij ze gewond raakte. "Een ander incident waar enkele jongens uit de groep van verdacht worden is een laffe beroving van een 69-jarige man uit Tilburg", aldus de politie. Hij zat te vissen langs het Wilhelminakanaal en werd hard geduwd zodat hij in het water viel. Toen hij weer boven kwam zag hij dat iemand er met zijn elektrische fiets vandoor ging.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Halsema verandert mening over gekozen burgemeesters

AMSTERDAM (ANP) - Femke Halsema heeft haar mening over het gekozen burgemeesterschap bijgesteld. Als Kamerlid van GroenLinks was de burgemeester geen voorstander van het kiezen van een burgemeester, maar nu denkt ze dat "het voor de onafhankelijkheid van een burgemeester ook goed kan zijn om een eigen mandaat te hebben".

3 minuten geleden
Grapperhaus: forse agenda voor Europees terreuroverleg

DEN HAAG (ANP) - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) hoopt vrijdag met zijn Europese collega's tot een stevig pakket maatregelen te komen om terroristische acties zoals die in Nice te bestrijden. Daarbij moet worden gedacht aan de bestrijding van terroristische boodschappen online, en de aanpak van de financiering ervan, zei hij vrijdag voorafgaand aan de ministerraad.

29 minuten geleden
Heerlense school ontruimd bij zoektocht naar wapen

HEERLEN (ANP) - Het Vista College in Heerlen is vrijdagochtend ontruimd. De leerlingen van de middelbare school aan de Valkenburgerweg moesten het gebouw uit omdat er een wapen bij iemand in de school zou zijn gezien.

31 minuten geleden
25 rechercheurs onderzoeken fatale mishandeling bejaarde Arnhem

ARNHEM (ANP) - De politie onderzoekt met 25 rechercheurs de fatale mishandeling van een 73-jarige man, woensdagavond in Arnhem. Vijf jongeren, van wie vier minderjarig, zijn daarvoor opgepakt. De vijf zitten nog allemaal vast en worden verhoord, aldus een woordvoerder van de politie.

33 minuten geleden
Oproep aan wie kan: kom helpen in de zorg

DEN HAAG (ANP) - Mensen die nu weinig om handen hebben, zoals werknemers in de horeca en de reiswereld, worden opgeroepen (ook tegen betaling) te komen helpen in de zorg. Als ze eerder al eens in de zorg hebben gewerkt is dat helemaal mooi, maar ook anderen zijn welkom. Die kunnen voor lichte zorgtaken worden klaargestoomd met een cursus van een week. Werkgevers wordt intussen gevraagd in hun personeelsbestand te zoeken naar mensen die uitgeleend zouden kunnen worden aan de zorg en die ze voor de gelegenheid wel even willen missen.

1 uur geleden
Vlaggen in Nederland halfstok vanwege aanslag Nice

UTRECHT (ANP) - Op verschillende plekken in Nederland hangen vrijdag vlaggen halfstok vanwege de aanslag in Nice. In Utrecht hangt de stadsvlag halfstok op het stadhuis, voor het stadskantoor en bij wijkservicecentrum Vleuten-De Meern. "Utrecht staat naast Nice", twittert de gemeente.

1 uur geleden
De Jonge: extra maatregelen lijken nu niet nodig

DEN HAAG (ANP) - De cijfers over de coronabesmettingen van de afgelopen dagen lijken geen aanleiding te geven om nu al extra maatregelen te treffen. Dat zegt zorgminister Hugo de Jonge voor aanvang van de wekelijkse ministerraad.

1 uur geleden