Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minder toeloop op tweede dag massale testcampagne in Oostenrijk

Minder toeloop op tweede dag massale testcampagne in Oostenrijk

WENEN (ANP) - Op de tweede dag van de massale testcampagne in Oostenrijk om corona te bedwingen, zijn veel minder mensen komen opdagen. Toch toonde minister van Defensie Klaudia Tanner zich zaterdag tevreden over de gang van zaken. Ze zei in de Kronen Zeitung dat tot dusver ongeveer 200.000 personen zonder klachten zich hebben gemeld om zich te laten controleren op het gevreesde virus. Dat heeft honderden positieve gevallen opgeleverd.

Omdat het om minder betrouwbare sneltests gaat, zullen de besmette mensen ook nog een PCR-test ondergaan voordat ze in quarantaine gaan. Het leger speelt met de inzet van artsen en verplegend personeel een belangrijke rol in de grootschalige campagne. De Oostenrijkse gezondheidsautoriteiten meldden zaterdag 3444 nieuwe infectiegevallen in de laatste 24 uur, honderden minder dan de drie voorgaande dagen.

In Wenen en de deelstaten Tirol en Voralberg begon de actie vrijdag met grote rijen bij de screeningscentra. Dat de toeloop zaterdag aanzienlijk minder was, had onder meer te maken met het slechte weer, met veel sneeuw, ook in de dalen. In Tirol valt dit weekeinde volgens de voorspellingen zeker een meter, hoog in de bergen mogelijks zelfs 3 meter. In Oost-Tirol kwamen zaterdag al 3500 huishoudens zonder stroom te zitten.

Meer uit Buitenland

Bijna 3000 vluchtelingen uit Nagorno-Karabach in Armenië

JEREVAN (ANP/RTR) - Meer dan 2900 mensen zijn in een dag tijd vanuit de regio Nagorno-Karabach de grens overgestoken naar Armenië. Dat meldt het Russische staatspersbureau TASS.

1 uur geleden
Hollywoodstudio's en scriptschrijvers sluiten voorlopig akkoord

LOS ANGELES (ANP) - De stakende scriptschrijvers hebben een voorlopig akkoord bereikt met de grote Hollywoodstudio's. Als de 11.500 leden van schrijversvakbond WGA akkoord gaan met de deal, zullen zij na bijna 150 dagen staken weer aan het werk gaan.

3 uur geleden
Beruchte maffiabaas Messina Denaro overleden

ROME (ANP/DPA) - Een van de beruchtste maffiosi in Italië, Matteo Messina Denaro, is op 61-jarige leeftijd overleden. Messina Denaro was dertig jaar voortvluchtig, maar werd in januari gearresteerd in een kliniek in Palermo waar hij onder een valse naam werd behandeld voor darmkanker.

3 uur geleden
Steun voor meer inspraak inheemse bevolking Australië slinkt

CANBERRA (ANP/RTR) - Steeds minder Australiërs zijn van plan op 14 oktober in te stemmen met een plan om de inheemse bevolking van het land via een adviesorgaan meer inspraak te geven over het beleid. In beide opiniepeilingen die de stemming geregeld meten slinkt het aantal ja-stemmers behoorlijk.

4 uur geleden
Frankrijk trekt troepen en ambassadeur terug uit Niger

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk trekt in de komende maanden zijn troepen terug uit Niger, meldt de Franse president Emmanuel Macron. Ook roepen de Fransen hun ambassadeur terug uit het West-Afrikaanse land. "Frankrijk heeft besloten zijn ambassadeur terug te roepen en de militaire samenwerking met Niger te beëindigen", zei Macron in een televisie-interview.

10 uur geleden
Doden na strijd bij Kosovaars klooster

PRISTINA (ANP/AFP/RTR) - De politie heeft de strijd tussen gewapende mannen en de Kosovaarse autoriteiten in een klooster nabij de Servische grens beëindigd, meldt minister Xhelal Svecla van Binnenlandse Zaken. Volgens de politie zijn minstens drie mannen gedood en vier anderen opgepakt. Ook een agent werd gedood.

11 uur geleden
Niger sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen

NIAMEY (ANP/AFP) - De Nigerese junta sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen. Dat betekent dat niet alleen Franse militaire vliegtuigen niet meer boven Niger mogen vliegen, maar ook de commerciële vluchten van Air France.

12 uur geleden