Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minder Oranjemerchandise en kratjes bier voor 'Woningsdag'

Minder Oranjemerchandise en kratjes bier voor 'Woningsdag'

AMSTERDAM (ANP) - Retailers die normaal gesproken goede zaken kunnen doen met de verkoop van Oranjemerchandise in aanloop naar Koningsdag, hebben dit jaar bescheidener verwachtingen. De Oranjetompouce lijkt vooralsnog de grote constante factor te worden op de komende Koningsdag, vanwege de coronamaatregelen dit jaar officieus omgedoopt tot 'Woningsdag'.

"Niks", zegt een Blokker-woordvoerder op de vraag wat de winkelketen aan Oranjemerchandise in de schappen heeft liggen. "Wij denken dat onze klanten dat nu niet interessant vinden." Over 'Woningsdag' is men bij Blokker sceptisch, aldus de woordvoerder. "Merchandise gaat gewoon niet werken zonder een feest. Maandag geldt per slot van rekening nog steeds een samenscholingsverbod." Wel verkoopt Blokker nog vlaggen, wimpels, en vlaggenstokken en -houders. "Maar wij vinden het niet echt gepast om nu uit te pakken. Ook commercieel niet."

Voor Albert Heijn zijn de verschillen kleiner. "Wij hebben hetzelfde ingekocht als we de laatste tijd doen, en dezelfde hoeveelheid aan Oranjetompoucen die we normaal inkopen rond deze tijd", zegt een woordvoerder. Albert Heijn ziet hoofdzakelijk een verschil in de drankverkoop. "Normaal geven mensen feestjes rond Koningsdag en verkopen we daarom meer kratten bier dan normaal. Dit jaar zien we dat we meer blikjes, flesjes speciaalbier en alcoholvrij bier verkopen." Het is volgens de woordvoerder nog iets te vroeg om te zeggen of 'Woningsdag' wel of geen commercieel succes wordt. "Dat zal ook afhangen van het weer."

HEMA wil geen mededelingen doen over de ingekochte hoeveelheden en de verwachte verkoop maar laat weten dat traditionele merchandise en de Oranjetompoucen gewoon in de schappen zullen liggen. "Die laatste verkopen we dit jaar met een bezorgtasje, zodat mensen ze ergens kunnen afgeven als geschenk."

Meer uit Binnenland

Voor tweede nacht op rij minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Voor de tweede nacht op rij verbleven minder dan 2000 asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) meldt dat in de nacht van zaterdag op zondag 1942 mensen verbleven in het aanmeldcentrum.

27 minuten geleden
Amsterdammer komt om door schietpartij in hoofdstad

AMSTERDAM (ANP) - Een 26-jarige Amsterdammer is zondagochtend vroeg om het leven gekomen door een schietpartij in de buurt van het Amsterdamse station Sloterdijk, meldt een politiewoordvoerder.

1 uur geleden
Jongen (14) gewond bij explosie in Capelle en aangehouden

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Een 14-jarige jongen uit Den Haag is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij mogelijk een explosief heeft laten afgaan bij een huis in de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Datzelfde pand was al vaker doelwit. De jongen raakte gewond aan zijn been en is naar een ziekenhuis gebracht.

2 uur geleden
Eén klimaatactivist A10 nacht vastgehouden op politiebureau

AMSTERDAM (ANP) - Een van de klimaatactivisten die zaterdag werden opgepakt bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid, heeft de nacht vastgezeten op het politiebureau. De reden dat deze actievoerder niet weg mocht, was omdat de identiteit nog niet was vastgesteld, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zondagochtend.

3 uur geleden
Warmste februari ooit gemeten door continu zacht weer

HOUTEN (ANP) - Deze maand is de warmste februarimaand ooit gemeten. Naar verwachting komt de gemiddelde temperatuur in De Bilt uit tussen de 8,1 en de 8,3 graden, meldt Weeronline. Het oude record van gemiddeld 7,6 stamt uit 1990. Normaal gesproken ligt de gemiddelde temperatuur rond de 4,2 graden in februari.

4 uur geleden
Februaristaking van 1941 herdacht in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt zondagmiddag weer de Februaristaking van 1941 herdacht op het Jonas Daniël Meijerplein. Onder anderen burgemeester Femke Halsema en schrijver Johan Fretz houden een toespraak. Ook worden er kransen en bloemen gelegd bij het standbeeld van De Dokwerker op het plein.

8 uur geleden
Nesten van vogels weer te zien op camera tijdens Beleef de Lente

ZEIST (ANP) - Nesten van bosuilen, kerkuilen, steenuilen en zeearenden zijn weer te zien via de camera's van Vogelbescherming. Zondag gaan de camera's van het populaire project Beleef de Lente weer aan, waar meer dan een miljoen mensen naar vogels in hun nest kijken. Dit jaar kan er naar dertien vogelsoorten gekeken worden.

8 uur geleden