Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minder mensen hebben televisieabonnement vanwege streamen

Minder mensen hebben televisieabonnement vanwege streamen

AMSTERDAM (ANP) - Minder mensen hadden afgelopen jaar een televisieabonnement, meldt het Nationaal Media Onderzoek (NMO). In plaats daarvan hebben ze steeds vaker een abonnement op een of meerdere streamingsdiensten zoals Netflix genomen. Volgens het NMO hebben zij genoeg aan tv kijken via het internet.

Via streamingdiensten zijn allerlei verschillende soorten films en series te kijken op elk gewenst moment op bijvoorbeeld een tv. Ook is het mogelijk om live tv te kijken via het internet. Een televisieabonnement is dan niet nodig. Afgelopen jaar had ruim 9 procent van de huishoudens geen tv-abonnement, vergeleken met 7,5 procent het jaar daarvoor. Vooral jongeren tot en met 34 jaar, eenpersoonshuishoudens en hogeropgeleiden hebben alleen een internet-abonnement.

Ook hebben huishoudens steeds vaker een abonnement op meerdere streamingdiensten. Zo had 18 procent van de huishoudens vier of meer diensten, een jaar eerder had 14 procent zoveel abonnementen. Mogelijk komt dit omdat er de laatste jaren steeds meer streamingdiensten bij zijn gekomen. Het gemiddeld aantal diensten per huishouden was vorig jaar 1,9, in 2021 nog 1,7. Verreweg de meeste mensen, bijna 65 procent, gebruiken de streamingdienst Netflix.

Meer uit Financieel

Cao-akkoord in Duitse bouw na reeks stakingen

FRANKFURT (ANP/DPA) - De grote vakbond IG BAU heeft met werkgevers in de Duitse bouwsector een nieuw cao-akkoord bereikt na een reeks stakingen voor hoger loon. Als de cao wordt goedgekeurd gaat die gelden voor ongeveer 930.000 bouwvakkers in Duitsland.

42 minuten geleden
Megaovername van Anglo American door BHP lijkt van de baan

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Mijnbouwgigant BHP krijgt geen uitstel voor zijn overname van Anglo American. De deadline verloopt woensdag en Anglo American wil die niet verder verlengen. Daarmee lijkt het samengaan van twee van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld van de baan.

2 uur geleden
Nieuw onderzoek Italië naar redding oudste bank ter wereld

MILAAN (ANP) - Een rechtbank in Milaan begint een nieuw onderzoek naar de redding van Monte dei Paschi di Siena. De oudste bank ter wereld zou mogelijk fraude hebben gepleegd, volgens documenten die persbureau Bloomberg heeft ingezien.

2 uur geleden
Grootaandeelhouder PostNL neemt Brits postbedrijf Royal Mail over

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský, grootaandeelhouder van PostNL, mag het Britse Royal Mail overnemen. Het moederbedrijf van Royal Mail heeft ingestemd met de overname. Křetínský betaalt bijna 3,6 miljard pond, circa 4,1 miljard euro, voor het Britse postbedrijf.

3 uur geleden
FT: ConocoPhillips wil voor miljarden Marathon Oil overnemen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ConocoPhillips is in vergevorderde gesprekken over een overname van de kleinere branchegenoot Marathon Oil. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van bronnen. Met die overname zou een bedrag van meer dan 15 miljard dollar gemoeid zijn.

3 uur geleden
Shell bij sterkste stijgers op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Shell behoorde woensdag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Het olie- en gasconcern profiteerde van de recente sterke stijging van de olieprijzen en overnamespeculatie in de sector. De Britse zakenkrant Financial Times meldde dat het Amerikaanse ConocoPhillips gesprekken voert om branchegenoot Marathon Oil over te nemen. Het aandeel Shell steeg 1,2 procent in Amsterdam.

3 uur geleden
Nieuwe game Dungeon & Fighter Mobile kaskraker voor Tencent

SHENZEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent heeft met zijn nieuwe game Dungeon & Fighter Mobile in de eerste week in China meer dan 140 miljoen dollar verdiend. Daarmee is het een van de succesvolste game-introducties op de Chinese markt.

4 uur geleden