Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minder jeugd, meer senioren bij start amateurvoetbalcompetities

Minder jeugd, meer senioren bij start amateurvoetbalcompetities

ZEIST (ANP) - De competities in het amateurvoetbal beginnen zaterdag met ruim 1000 teams minder dan een jaar geleden. Dat meldt de voetbalbond KNVB, die concludeert dat de invloed van de coronacrisis daarmee beperkt is gebleven. De afname zit vooral in het jeugdvoetbal, bij de seniorenteams is sprake van een toename.

In totaal hebben zich bijna 62.000 teams ingeschreven voor het komende seizoen. Dat waren er vorig jaar nog ruim 63.000. De afgelopen twee seizoenen moest de competitie vanwege de coronamaatregelen worden afgebroken. Er staan bijna 39.000 jeugdteams aan de aftrap en ruim 23.000 seniorenteams, bijna 600 meer dan een jaar geleden. De groei zit in alle categorieën: mannen, vrouwen en gemengd.

De KNVB zag de afgelopen anderhalf jaar al dat de instroom van jeugdvoetballers door het ontbreken van wedstrijden fors aan het dalen was, maar stelt dat die neerwaartse spiraal gestopt is, mede door tal van campagnes. Toch is er nog sprake van een afname van het aantal jeugdteams met zo'n 1600 ten opzichte van het seizoen 2020/2021. "De vooruitzichten zijn ditmaal gunstiger", stelt de KNVB. "Dit jaar zijn veruit de meeste Nederlanders gevaccineerd, de coronacijfers liggen beduidend lager en de coronabeperkingen lijken de laatste fase ingegaan te zijn."

Meer uit Voetbal

Argentijnse bondscoach Scaloni bewonderde Van Gaal al als speler

DOHA (ANP) - De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni heeft aangegeven dat hij als speler al bewondering had voor de trainer Louis van Gaal. Vrijdag staan de twee coaches tegenover elkaar in de kwartfinales van het WK voetbal in Qatar.

1 uur geleden
De Jong en Aké ontbreken bij gele kaart in eventuele halve finale

DOHA (ANP) - Oranje-internationals Frenkie de Jong en Nathan Aké mogen vrijdag in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië geen gele kaart oplopen. Gebeurt dat wel dan zijn ze geschorst voor een eventuele halve finale.

1 uur geleden
Argentijnen genieten na bereiken kwartfinale op WK van rustdag

DOHA (ANP) - De Argentijnse voetballers hoeven zondag niet te trainen. Bondscoach Lionel Scaloni heeft besloten om Lionel Messi en zijn ploeggenoten een dagje rust te geven na het bereiken van de kwartfinale op het WK in Qatar.

1 uur geleden
Gakpo: sommige wedstrijden vragen net wat anders van ons

AL RAYYAN (ANP) - Cody Gakpo kon zaterdag niet zoveel met de kritiek op het veldspel van Oranje tijdens het WK. "Sommige wedstrijden vragen iets anders van ons. Dan moeten we dat ook accepteren", zei de PSV'er na de zege van 3-1 op de Verenigde Staten in de achtste finales. "Uiteindelijk gaat het om het resultaat. Het belangrijkste is dat we bij elkaar zijn gebleven en dat ook altijd zullen blijven doen."

2 uur geleden
Argentinië klopt Australië nipt en is tegenstander Oranje op WK

AL RAYYAN (ANP) - Argentinië heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinales van het WK, waarin Oranje vrijdag de tegenstander is. Het verdedigend spelende Australië kwam in de tweede helft terug in de wedstrijd, nadat het duel eigenlijk al beslist leek na doelpunten van Lionel Messi en Julián Álvarez. Australië kreeg in de slotfase nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni hield stand: 2-1.

11 uur geleden
Oranje heeft al 16,1 miljoen euro verdiend op WK in Qatar

DOHA (ANP) - Het Nederlands elftal heeft al 17 miljoen dollar, zo'n 16,1 miljoen euro, verdiend op het WK in Qatar. Alle 32 deelnemende landen ontvangen een premie van 9 miljoen dollar van de FIFA. Oranje kreeg nog eens 4 miljoen dollar voor het bereiken van de achtste finales. De zege op de Verenigde Staten (3-1) en een plek in de kwartfinales leverde nog eens 4 miljoen dollar op.

12 uur geleden
Messi luistert 1000e duel op met eerste goal in knock-outfase WK

AL RAYYAN (ANP) - Lionel Messi heeft zijn duizendste wedstrijd op het hoogste niveau opgeluisterd met zijn eerste doelpunt in de knock-outfase van een WK. De aanvoerder van Argentinië opende de score in de achtste finales van het wereldkampioenschap tegen Australië. Het betekende zijn negende doelpunt op een mondiale eindronde, maar de vorige acht maakte hij allemaal in de groepsfase. Twee daarvan vielen tijdens dit toernooi in Qatar.

12 uur geleden