Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minder gezondheidsklachten slachtoffers gaswinning

Minder gezondheidsklachten slachtoffers gaswinning

GRONINGEN (ANP) - Groningers die veel materiële schade hebben geleden door aardbevingen als gevolg van de gaswinning, vertonen de laatste tijd minder gezondheidsklachten. Hun vertrouwen in de toekomst is bovendien toegenomen.

De Nationaal Coördinator Groningen spreekt van een kentering. "Maar de vlag kan nog niet uit. Voor het eerst sinds 2016 zien we wel een verbetering in gezondheid, terwijl het tot nu toe alleen maar schrijnender werd", aldus wetenschapper Katherine Stroebe.

Stroebe onderzoekt hoe mensen zich gedragen als ze zich onrechtvaardig behandeld voelen, bijvoorbeeld als ze geen luisterend oor vinden voor hun verhalen of als hun schade niet of onvoldoende wordt vergoed. "Bewoners met schade hebben nog steeds een minder goede gezondheid dan bewoners zonder schade. En steeds meer mensen hebben schade. Zij hebben extra zorg nodig."

Ondernemers in de provincie geven aan dat ze baat hebben bij de betere vergoeding van schade, bevordering van de werkgelegenheid en erkenning van hun problemen.

Volgens Gronings Perspectief gooit de coronacrisis mogelijk roet in het eten. Het is voor bewoners die kampen met schade nog eens een extra belasting. Gronings Perspectief is een samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen, de GGD en Sociaal Planbureau Groningen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Dam tot Damloop gaat door vanuit huis

AMSTERDAM (ANP) - De Dam tot Damloop start dit jaar niet vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam, maar bij de eigen voordeur van de deelnemers. De hardloopwedstrijd kon vanwege het coronavirus niet doorgaan en de organisatie komt daarom met een aangepaste 'Home Edition'.

2 dagen geleden
Florida meldt recordaantal nieuwe besmettingen

MIAMI (ANP) - In de Amerikaanse staat Florida is een recordaantal nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. In 24 uur tijd werden er meer dan 15.000 nieuwe gevallen geregistreerd, meldden de lokale autoriteiten zondag. In geen andere staat in de VS zijn meer dagelijkse infecties gemeld.

2 dagen geleden
Catalonië beveelt thuisisolatie voor inwoners Lerida

LERIDA (ANP) - De regering van de Spaanse regio Catalonië heeft zondag bewoners in en rond de stad Lerida bevolen om weer in thuisisolatie te gaan als gevolg van een opleving van het aantal coronagevallen.

2 dagen geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt naar 107

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt, is licht gestegen van 103 op zaterdag naar 107 op zondag. Daarvan verblijven 24 patiënten op de intensive care, twee minder dan zaterdag.

2 dagen geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt boven de honderd

ROTTERDAM (ANP) - Voor het eerst in een paar dagen is het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt gestegen naar boven de honderd. Het aantal coronapatiënten op de intensive care bedraagt nu 26, een meer dan vrijdag.

3 dagen geleden
Overleden zorgmedewerkers herdacht op de Dam

AMSTERDAM (ANP) - Een kleine groep zorgmedewerkers kwam zaterdagmiddag bijeen op de Dam in Amsterdam om hun collega's te herdenken die aan het coronavirus zijn overleden.

3 dagen geleden
WHO meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

GENÈVE (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vrijdag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In 24 uur tijd kwamen er wereldwijd 228.102 gevallen bij. Het vorige trieste record dateerde van 4 juli met 212.326. Het dagelijks dodental door Covid-19 bleef stabiel op ongeveer 5000. Inmiddels heeft de ziekte meer dan 555.000 mensen het leven gekost.

4 dagen geleden