Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minder gezondheidsklachten slachtoffers gaswinning

Minder gezondheidsklachten slachtoffers gaswinning

GRONINGEN (ANP) - Groningers die veel materiële schade hebben geleden door aardbevingen als gevolg van de gaswinning, vertonen de laatste tijd minder gezondheidsklachten. Hun vertrouwen in de toekomst is bovendien toegenomen.

De Nationaal Coördinator Groningen spreekt van een kentering. "Maar de vlag kan nog niet uit. Voor het eerst sinds 2016 zien we wel een verbetering in gezondheid, terwijl het tot nu toe alleen maar schrijnender werd", aldus wetenschapper Katherine Stroebe.

Stroebe onderzoekt hoe mensen zich gedragen als ze zich onrechtvaardig behandeld voelen, bijvoorbeeld als ze geen luisterend oor vinden voor hun verhalen of als hun schade niet of onvoldoende wordt vergoed. "Bewoners met schade hebben nog steeds een minder goede gezondheid dan bewoners zonder schade. En steeds meer mensen hebben schade. Zij hebben extra zorg nodig."

Ondernemers in de provincie geven aan dat ze baat hebben bij de betere vergoeding van schade, bevordering van de werkgelegenheid en erkenning van hun problemen.

Volgens Gronings Perspectief gooit de coronacrisis mogelijk roet in het eten. Het is voor bewoners die kampen met schade nog eens een extra belasting. Gronings Perspectief is een samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen, de GGD en Sociaal Planbureau Groningen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

'Ook gevaar voor registratie vaccinatie door lek bij GGD'

HILVERSUM (ANP) - Het lek in de IT-systemen bij de GGD, zorgt voor veiligheidsrisico’s bij de registratie van vaccins. Dat heeft het NPO Radio1-programma Dit is de Dag uitgezocht. Eerder bleek dat lek ook al voor problemen te zorgen. Twee GGD-medewerkers probeerden dankzij het datalek persoonsgegevens uit het systeem te verhandelen op internet.

10 uur geleden
AstraZeneca werkt met Oxford aan vaccin Zuid-Afrikaanse variant

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Farmaceut AstraZeneca werkt samen met de Universiteit van Oxford aan een nieuw vaccin voor de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Dat zegt topman Pascal Soriot tegen de Italiaanse krant La Repubblica. Hij verwacht dat het huidige coronavaccin van de farmaceut ook al beschermt tegen die variant, al is niet zeker in welke mate.

11 uur geleden
Wereldwijd meer dan 100 miljoen coronabesmettingen vastgesteld

BALTIMORE (ANP) - Wereldwijd zijn inmiddels meer dan 100 miljoen coronabesmettingen vastgesteld, volgens de telling van de Johns Hopkins University in Baltimore. Er zijn naar schatting 1,4 miljard coronatests gedaan.

12 uur geleden
Kamer wil betere beschermingsmaskers voor al het zorgpersoneel

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat alle zorgmedewerkers op hun werk de beschikking krijgen over mond-neusmaskers (FFP2) die een betere bescherming bieden tegen onder meer het coronavirus. Een meerderheid steunt een oproep van Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen.

14 uur geleden
Uitbraak van Zuid-Afrikaanse variant coronavirus in Gorinchem

GORINCHEM (ANP) - In Gorinchem is een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus ontdekt. Meerdere mensen hebben die mutatie onder de leden. Het is de eerste uitbraak van die variant in Nederland, meldt de GGD Zuid-Holland Zuid.

16 uur geleden
Onderzoek naar werking coronavaccins op kwetsbare patiënten

GRONINGEN (ANP) - Groningse onderzoekers gaan onderzoek doen naar de werking van vaccins tegen corona op nierpatiënten, longtransplantatiepatiënten en patiënten met kanker.

17 uur geleden
Vijf coronapatiënten minder opgenomen in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Na twee dagen van stijgingen is het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen het afgelopen etmaal iets gedaald. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2375 mensen vanwege Covid-19. Dat zijn er 5 minder dan maandag.

17 uur geleden