Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Minder druk aan de grens dan vrijdag'

'Minder druk aan de grens dan vrijdag'

DEN HAAG (ANP) - Bij de grens in Limburg meldden zich zaterdag nog minder Duitsers dan vrijdag, en nog meer van hen keerden op verzoek van de marechaussee om. "Het is nog nooit zo rustig geweest met Pasen in Noord- en Midden-Limburg", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg Noord.

Tijdens de grenscontroles in Noord- en Midden-Limburg zijn in totaal 26 mensen bekeurd omdat ze met te veel mensen in een auto zaten en niet tot hetzelfde gezin behoorden.

Aan de grens met Duitsland was het zaterdag een stuk rustiger dan vrijdag. Halverwege de middag constateerde de Koninklijke Marechaussee in Zuid-Limburg al dat te zien is dat mensen zich goed houden aan de oproep om thuis te blijven. Bij de grenscontroles bij Venlo was het niet echt druk. De markt in Roermond was erg stil.

Limburg

Maar met name in Limburg melden zich toch nog enkele Duitse automobilisten die naar hun boot, camping of favoriete tuincentrum willen, aldus de Koninklijke Marechaussee. "Het blijft bijzonder om te zien dat mensen niet nadenken over het gegeven advies en eigenwijs op pad gaan. Gisteren gaf een Duitser aan bij zijn zieke schoonvader van 84 op bezoek te gaan. Dan heb je niet helemaal door in wat voor nare tijd we zitten", zegt een woordvoerder.

Vrijdag schreven handhavers in Limburg tientallen boetes uit aan Duitsers die met meer dan twee personen in de auto zaten.

Meer uit Binnenland

Ouwehand: nieuw kabinet moet rechtsstaat respecteren

DEN HAAG (ANP) - Het is "urgenter en zorgwekkender dan ooit" geworden of een nieuw kabinet de rechtsstaat wel respecteert, zegt Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand. Dat een nieuw kabinet dat doet, is dan ook haar voornaamste boodschap aan verkenner Ronald Plasterk.

1 uur geleden
OM eist 17 jaar cel voor misdrijven lid Syrische militie

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft maandag zeventien jaar cel geëist tegen de 35-jarige Syriër Mustafa A. voor zijn rol bij de gewelddadige arrestatie van twee mannen in een Palestijns vluchtelingenkamp in Syrië, nabij de noordelijke stad Aleppo, in januari 2013. A. kwam in 2020 als asielzoeker naar Nederland en werd in mei 2022 in zijn woonplaats Kerkrade opgepakt.

1 uur geleden
Rechter: activisten Greenpeace moeten van schip in Grote Oceaan

AMSTERDAM (ANP) - Actievoerders van Greenpeace moeten met "onmiddellijke ingang" een schip in de Grote Oceaan verlaten, waarop zij zich hebben verschanst. Dit heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam geoordeeld. Greenpeace voert actie tegen diepzeemijnbouw.

2 uur geleden
Baudet vindt uitsluiten partijen 'oude kartelpolitiek'

DEN HAAG (ANP) - FVD-leider Thierry Baudet vindt het uitsluiten van partijen om in een kabinet mee samen te werken "oude kartelpolitiek". Hij doelt daarmee op NSC en VVD die vooralsnog niet met de winnaar van de verkiezingen PVV in een kabinet willen. PVV-leider Geert Wilders ziet een kabinet met NSC, VVD en BBB voor zich.

2 uur geleden
Crisisnoodopvang Heumen uit nood langer open, gemeente niet blij

HEUMEN (ANP) - De crisisnoodopvang in Heumen bij Nijmegen blijft twee maanden langer open, omdat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) geen andere plek voor de asielzoekers kan vinden. De gemeente Heumen is, aldus een verklaring, niet blij met deze situatie en heeft haar ongenoegen daarover laten weten aan het COA. Heumen wilde dat de noodopvang voor achthonderd asielzoekers zoals afgesproken op 1 december zou sluiten.

2 uur geleden
Utrecht stopt met pogingen wolf te zenderen

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht stopt met de pogingen de wolf te zenderen die een aantal keer is gesignaleerd in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Gedeputeerde Mirjam Sterk (natuur) schrijft aan Provinciale Staten dat daartoe is besloten omdat het in de praktijk lastig is gebleken de wolf te zenderen. Ook is het sinds 10 oktober rustig rond de wolf in de provincie. "Er zijn geen probleemsituaties meer geweest."

2 uur geleden
Ministerie: 'escape' voor LUMC na wegvallen kinderhartchirurgie

UTRECHT (ANP) - Demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) heeft een "escape" voor het LUMC om de status van academisch ziekenhuis te behouden als de kinderhartchirurgie daar verdwijnt. Het medisch centrum in Leiden krijgt 2,5 jaar de tijd om nieuwe specialistische kinderzorg uit bijvoorbeeld het Erasmus MC op te bouwen. De advocaat van het ministerie heeft dat donderdag gezegd tijdens een bodemprocedure bij de rechtbank in Utrecht.

2 uur geleden