Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minder dan 7500 positieve coronatests afgelopen week

Minder dan 7500 positieve coronatests afgelopen week

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatests is de afgelopen week opnieuw gedaald. In de afgelopen week zijn 7456 positieve tests bevestigd en geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zeven dagen eerder kwam het weektotaal uit op 8372 positieve tests. De week daarvoor waren het er ruim 10.000.

In totaal gingen 11.729 mensen vorige week naar de teststraat, ruim 1400 minder dan de week daarvoor. Eind maart lieten nog meer dan 300.000 mensen zich testen. Vorige maand verviel het officiële advies om een positieve zelftest te laten bevestigen bij de GGD. Daarna nam het aantal afgenomen tests in rap tempo af.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, bedraagt momenteel 0,88, een fractie lager vergeleken met een week eerder. Dat betekent dat een groep van honderd mensen met corona gemiddeld 88 anderen besmet. Zij dragen het virus over aan 77 mensen, die vervolgens 68 anderen aansteken. Vorige week dinsdag stond het reproductiegetal op 0,89.

Ook het aantal gemelde sterfgevallen is afgelopen week gedaald. In de afgelopen week kreeg het RIVM bericht dat 12 mensen aan de gevolgen van corona zijn overleden. Een week eerder waren dit er 16. Afgelopen week werden 158 mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen, 18 procent minder vergeleken met de voorgaande week.

Meer uit Gezond

Aantal positieve coronatests loopt op tot meer dan 6000

BILTHOVEN (ANP) - De stijging van het aantal nieuwe coronagevallen gaat door. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend hebben de testlocaties 6276 besmettingen aan het licht gebracht. Voor het eerst sinds 12 april zijn er meer dan 6000 positieve tests in een dag. Het werkelijke aantal kan hoger zijn, omdat positieve zelftests niet worden meegerekend.

2 minuten geleden
Veel zorgmedewerkers hebben geen boosterprik tegen corona gehad

DEN HAAG (ANP) - Twee op de vijf mensen die in de zorg werken, hebben geen boosterprik gekregen tegen het coronavirus. De zogeheten boostergraad is 61 procent. Dat biedt "ruimte voor verbetering", concluderen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

4 uur geleden
Gezondheidsraad: mogelijk vaker leukemie bij hoogspanningslijn

DEN HAAG (ANP) - Er zijn aanwijzingen dat leukemie zich vaker voordoet bij volwassenen die in de buurt van hoogspanningslijnen wonen, meldt de Gezondheidsraad. De magnetische velden rond hoogspanningslijnen vormen een mogelijke verklaring.

4 uur geleden
Weerwind: stelsel jeugdbescherming moet flink worden verbouwd

DEN HAAG (ANP) - De jeugdbescherming "piept en kraakt" en het stelsel is toe aan een "flinke verbouwing", erkent minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming in de Tweede Kamer. Aanleiding is een kritisch rapport dat maandag is gepubliceerd over gedwongen uithuisplaatsingen van kinderen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd concludeert daarin dat het feitenonderzoek dat ten grondslag ligt aan zo'n ingrijpende maatregel in geen van de onderzochte 45 gevallen volledig op orde was.

1 dag geleden
Meer dan 700 patiënten met corona in de ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is gestegen tot 727, het hoogste aantal sinds begin mei. Dat zijn er 42 meer dan maandag, laten cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zien.

1 dag geleden
Brussel stuurt vaccins tegen apenpokken naar getroffen EU-landen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie stuurt 5300 doses vaccins tegen apenpokken naar Spanje, een van de meest door het virus getroffen EU-landen. De komende dagen worden ook Portugal, Duitsland en België van vaccins voorzien. Ze komen uit een voorraad van 109.090 doses van het Imvanex-vaccin die Brussel heeft opgebouwd.

1 dag geleden
Verdere stijging van aantal nieuwe coronagevallen

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 3511 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Voor een maandag is dat het hoogste aantal in elf weken tijd. Het gaat alleen om testen bij de officiële GGD-locaties. Zelftesten thuis zijn niet meegerekend, dus het werkelijke aantal kan nog hoger zijn.

1 dag geleden