Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minder dan 50.000 nieuwe coronagevallen, gemiddelde verder omlaag

Minder dan 50.000 nieuwe coronagevallen, gemiddelde verder omlaag

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen daalt verder. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 49.373 positieve tests geregistreerd. Voor een vrijdag is dat het laagste aantal in drie weken tijd.

Volgens de gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) had Amsterdam de meeste positieve tests. In de afgelopen dag kregen 1918 inwoners van de hoofdstad te horen dat ze het virus onder de leden hebben. Rotterdam telde 1389 positieve testuitslagen en Den Haag 1191. Daarna volgen Utrecht (962) en Groningen (889). Schiermonnikoog sluit de rij met drie positieve tests.

In de afgelopen zeven dagen zijn 377.534 besmettingen aan het licht gekomen. Dat is bijna 22 procent minder dan in de week ervoor. Het is de snelste daling op weekbasis sinds 28 februari, dus bijna drie weken geleden.

Sterfgevallen

Gemiddeld waren er in de afgelopen week 53.933 positieve tests per dag. Dat gemiddelde daalt voor de zevende dag op rij.

Het RIVM registreerde in de afgelopen dag negentien sterfgevallen door toedoen van het coronavirus. De gemeenten Maastricht en Tytsjerksteradiel hadden beide twee coronadoden. In vijftien andere gemeenten stierf één inwoner. Dat het overlijden van deze mensen nu is geregistreerd, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn gestorven. Dit wordt soms wat later doorgegeven. Het werkelijke aantal doden zou ook hoger kunnen zijn, omdat het niet verplicht is te melden dat een coronapatiënt is overleden.

In de afgelopen zeven dagen zijn 86 sterfgevallen geregistreerd, gemiddeld iets meer dan twaalf per dag.

Meer uit Gezond

Forse toename van kinkhoest en longontsteking onder kinderen

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer kinderen hebben last van longontsteking en kinkhoest. Het aantal gevallen is in de afgelopen weken fors opgelopen, komt naar voren uit de wekelijkse cijfers van onderzoeksinstituut Nivel.

17 uur geleden
Nieuwe waarschuwing FDA voor slaapapneu-apparaat Philips

SILVER SPRING (ANP) - Opnieuw waarschuwt de Amerikaanse toezichthouder FDA voor problemen met slaapapneu-apparaten van Philips. Dit keer gaat het om oververhitting van de DreamStation 2. Dat apparaat viel niet onder de massale terugroepacties waarbij Philips sinds 2021 miljoenen defecte slaapapneu-apparaten moest herstellen omdat isolatieschuim los kon laten.

1 dag geleden
Meer tijd voor artsen en verpleegkundigen door minder registreren

DEN HAAG (ANP) - Artsen en verpleegkundigen hebben elke dag een half uur extra om te besteden aan hun werk, en dus aan patiënten, wanneer ze minder administratie bijhouden. Minder regeldruk halveert hun papierwerk. Dat is de uitkomst van een proef van de intensive cares van acht ziekenhuizen in het oosten en zuiden van het land, waaronder het Radboudumc in Nijmegen, Maastricht UMC+ en het Rijnstate in Arnhem.

1 dag geleden
Aantal boosterprikken corona stijgt tot ruim 2 miljoen

BILTHOVEN (ANP) - Meer dan 2 miljoen mensen hebben inmiddels een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus gehaald. Het aantal gevaccineerde mensen is vorige week met 242.401 gestegen tot 2.086.828. Het priktempo neemt daarmee wel iets af. De vaccinatieronde loopt nog tot en met 22 december.

1 dag geleden
Apothekersfonds krijgt boetes voor overnames zonder toestemming

DEN HAAG (ANP) - Een fonds voor apothekers krijgt een boete van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), omdat het vestigingen heeft overgenomen zonder goedkeuring van de toezichthouder. Die toestemming is wettelijk verplicht.

1 dag geleden
WHO: ziektes kunnen in Gaza meer levens kosten dan bommen

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat ziektes in de Gazastrook op termijn meer levens kunnen kosten dan bombardementen. Zo'n scenario kan zich voltrekken als het gezondheidssysteem in het kustgebied niet wordt hersteld, zegt een WHO-woordvoerster.

1 dag geleden
Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk breidt het aantal zones in het land uit waar niet gerookt mag worden. Stranden, openbare parken, bossen en de omgeving van scholen worden aan de lijst toegevoegd. De Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau heeft dit dinsdag bekendgemaakt en stelt dat "rookvrije zones de norm zullen zijn".

1 dag geleden