Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minder dan 1200 coronapatiënten in ziekenhuizen

Minder dan 1200 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag gedaald tot minder dan 1200, het laagste aantal sinds eind oktober. In totaal liggen er nu nog 1185 patiënten met het coronavirus onder de leden. Dat zijn er 54 minder dan maandag, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares liggen momenteel 302 coronapatiënten, 14 minder dan een dag eerder. Vergeleken met één maand geleden is dat aantal meer dan gehalveerd. Op de verpleegafdelingen daalde het aantal coronapatiënten afgelopen etmaal met 40 tot 883, het laagste aantal in maanden.

In de afgelopen 24 uur werden er 7 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de ic's. Op de verpleegafdelingen werden 100 nieuwe patiënten binnengebracht. Ook deze instroomcijfers zijn in maanden niet meer zo laag geweest.

Omikronvariant minder ziekmakend

Hoewel het aantal mensen dat positief is getest op corona nog nooit zo hoog is geweest als in de afgelopen weken, is hier vooralsnog niets van terug te zien in de ziekenhuizen. Ina Kuper, waarnemend voorzitter van het LCPS, wees er maandag op dat de omikronvariant van het coronavirus minder ziekmakend is. Het LCPS verwacht wel dat de ziekenhuisopnames deze maand nog gaan stijgen. Mogelijk komen er ook door de zeer besmettelijke omikronvariant van het virus meer mensen in het ziekenhuis terecht die het virus bij zich dragen, maar niet om die reden zijn opgenomen. Zij tellen wel mee in de dagelijkse ziekenhuiscijfers als coronapatiënt.

Het LCPS spreidt al tijden coronapatiënten over het land om de druk op de ziekenhuiszorg zoveel mogelijk te verdelen. Dat is de laatste weken wel steeds minder vaak nodig. Maandag zijn er 4 patiënten naar een andere regio gebracht. Afgelopen tijd zijn er ook patiënten naar ziekenhuizen in Duitsland gebracht om de zorg hier te ontlasten. Nu ligt er nog één Nederlander in een Duits ziekenhuis. Een maand geleden waren dat er 20.

Meer uit Binnenland

Amalia bedankt iedereen voor felicitaties 20e verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia bedankt iedereen die haar heeft gefeliciteerd met haar 20e verjaardag. De prinses van Oranje deelt haar dankwoord via het officiële Instagram-account van het Nederlandse koninklijk huis.

30 minuten geleden
Honderden in Den Haag eisen staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Honderden mensen voeren zondag actie in Den Haag tegen "de onhoudbare situatie in Palestina en de genocide op de Palestijnse bevolking". Ze eisen onder meer een onmiddellijk staakt-het-vuren en directe toegang voor humanitaire hulp waar die nodig is.

1 uur geleden
De Hoop Scheffer: Rutte maakt hele goede kans als topman NAVO

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer schat de kansen voor premier Mark Rutte hoog in om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden, zei De Hoop Scheffer in het tv-programma Buitenhof. "Ik denk dat onze demissionair premier een hele goede kans maakt."

1 uur geleden
Voetganger overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend omgekomen door een aanrijding met een trein op een spoorwegovergang in het Groningse Zuidhorn. De politie gaat uit van een ongeluk en doet nog nader onderzoek naar hoe het precies heeft kunnen gebeuren.

1 uur geleden
Vier aanhoudingen na schietpartij Den Haag, vrouw (20) gewond

DEN HAAG (ANP) - Door een schietpartij in een woning aan de Asstraat in Den Haag is even voor middernacht een vrouw (20) gewond geraakt. De politie heeft vier verdachten opgepakt, onder wie een 23-jarige man uit de stad.

2 uur geleden
Lichamen twee vrouwen gevonden bij plek fataal ongeval Delft

DELFT (ANP) - In de buurt van de plek van een fataal ongeval in Delft, waarbij een man om het leven kwam en een ander zwaargewond raakte, zijn twee lichamen in het water gevonden. Dat meldt de politie. Het gaat om twee vrouwen. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om twee passagiers van de auto. "Maar dat moet nog met zekerheid worden vastgesteld", aldus een politiewoordvoerster.

2 uur geleden
Voetganger Zuidhorn zwaargewond door aanrijding met trein

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend ernstig gewond geraakt door een aanrijding met een trein. Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur op een bewaakte spoorwegovergang aan De Gast in het Groningse Zuidhorn.

3 uur geleden