Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

Minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is zaterdag iets afgenomen vergeleken met een dag eerder. In totaal zijn nu 2428 patiënten met Covid-19 opgenomen. Dat zijn er 62 minder dan op vrijdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares nam het aantal Covid-patiënten met 10 toe, tot 802. Op de verpleegafdelingen daalde het aantal coronapatiënten met 72 tot 1626.

Er liggen momenteel 413 patiënten met andere aandoeningen op de intensive cares, wat de totale ic-bezetting op 1215 bedden brengt. Dat zijn 3 mensen minder dan een dag eerder.

Voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), Ernst Kuipers, zei zaterdag opnieuw dat de bezetting op de ic en op de verpleegafdelingen "stabiliseert". "Er is momenteel voldoende ic-capaciteit beschikbaar voor landelijke spreiding", aldus Kuipers.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

isdatzo 2 weken geleden
Maak je borst maar nat Ernst.Voetbal feesten en met goed keuring proef van 538 met 10.000 mensen top regering. Is niet alleen een mes in de rug van de zorg maar ook voor de horeca/winkels en ga zo maar door. Het is niet te geloven in deze tijd. Naar mijn mening hebben ze in Den Haag een nieuw virus maar dan in hun hersenpan. Dit is vragen om mensen die zich nu aan de regels houden ze nu totaal gaan negeren.

Meer uit Gezond

7521 nieuwe coronagevallen, gemiddelde weer iets omhoog

BILTHOVEN (ANP) - Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 7521 nieuwe coronagevallen geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen zijn 51.545 positieve tests doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

20 uur geleden
Ruim veertig coronapatiënten minder in ziekenhuis

ZEIST (ANP) - In de ziekenhuizen liggen 2478 coronapatiënten, 43 minder dan op vrijdag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

21 uur geleden
'Investeer in vaccinatie in plaats van in toegangstesten'

NIJMEGEN (ANP) - In plaats van in toegangstesten zou de overheid moeten investeren in de vaccinatiestrategie voor de lange termijn, zegt vaccinoloog en emeritus hoogleraar Kindergeneeskunde Ronald de Groot tegen het ANP. Er wordt volgens hem nauwelijks onderzoek gedaan naar de werking van de coronavaccins op de langere termijn, terwijl het maar zeer de vraag is hoe lang de vaccins bescherming bieden.

1 dag geleden
De Jonge wil advies van RIVM over eerder inenten zwangere vrouwen

DEN HAAG (ANP) - Demissionair zorgminister Hugo de Jonge wil weten of het verstandig is zwangere vrouwen voorrang te geven bij het vaccineren tegen corona. Hij heeft aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gevraagd om uit te zoeken of zwangere vrouwen meer risico lopen op een ernstig verloop van een corona-infectie. Als dat het geval is, wil De Jonge weten of dat aanleiding is om zwangeren voorrang te geven bij het vaccineren.

1 dag geleden
Reproductiegetal coronavirus daalt nog verder

DEN HAAG (ANP) - Het coronavirus verspreidt zich nog langzamer door Nederland. Het zogeheten reproductiegetal is verder gezakt, van 0,94 naar 0,93. In de voorgaande dagen stond het cijfer zelfs op 0,91 en dat is het laagste peil sinds eind januari.

1 dag geleden
WHO keurt Chinees coronavaccin Sinopharm wereldwijd goed

GENÈVE (ANP/RTR/DPA) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft voor het eerst een Chinees coronavaccin, dat van staatsbedrijf Sinopharm, goedgekeurd voor wereldwijd gebruik. Het gaat om een zogenoemde goedkeuring voor noodgevallen, waarmee het middel sneller kan worden ingezet dan na een langere procedure voor 'normaal' gebruik.

1 dag geleden
Definitief geen voetbalfans welkom bij laatste speelrondes

ZEIST (ANP) - Bij de resterende speelrondes in het betaalde voetbal zijn definitief geen supporters welkom. Dat is de uitkomst van het overleg dat het kabinet vrijdag voerde met de KNVB, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie.

1 dag geleden