Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minder bestellingen bij moeder Thuisbezorgd.nl

Minder bestellingen bij moeder Thuisbezorgd.nl

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Het aantal orders zakte met 6 procent tot ruim 214 miljoen.

In Noord-Europa namen de bestellingen af met 1 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Toch is topman Jitse Groen tevreden. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland nam de totale waarde van de maaltijdbestellingen toe met 11 procent, in Noord-Amerika met 3 procent. "We zijn verheugd dat de investeringen in ons bedrijf hun vruchten afwerpen en we kijken uit naar de rest van het jaar."

De beursgenoteerde onderneming blijft bij zijn winstverwachting voor 2024 en rekent op een aangepast bedrijfsresultaat van 450 miljoen euro. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf is nog steeds bezig met een gedeeltelijke of volledige verkoop van de Amerikaanse dochter Grubhub die in 2021 werd overgenomen voor 7,3 miljard dollar. Volgens de onderneming is nog niet duidelijk of en wanneer zo'n deal gesloten wordt. "Verdere aankondigingen zullen worden gedaan als en wanneer dit nodig is."

Just Eat Takeaway heeft besloten om alle activiteiten in Nieuw-Zeeland in de komende weken stop te zetten. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar de impact is volgens het concern niet groot.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

1 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

3 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

4 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

5 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

6 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

14 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

17 uur geleden