Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miljoenenstad Shanghai begint aan 'stapsgewijze' lockdown

Miljoenenstad Shanghai begint aan 'stapsgewijze' lockdown

SHANGHAI (ANP) - De Chinese stad Shanghai is maandag begonnen aan een stapsgewijze lockdown vanwege een grote uitbraak van corona. De maatregel geldt eerst vier hele dagen in het oostelijke deel van de stad met 26 miljoen inwoners, daarna gaat het westelijke deel tot in de vroege ochtend van 5 april in lockdown.

Door een overlap van de lockdowns is het voor de inwoners van de twee stadsdelen niet mogelijk om elkaar te besmetten met het coronavirus. Tijdens de lockdown ligt het openbaar vervoer stil, zijn bruggen en tunnels gesloten en werken mensen vanuit huis. De maatregel, de strengste tot nu toe voor Shanghai, gaat gepaard met massale testcampagnes.

China hoopt zo de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en zo snel mogelijk het doel van nul besmettingen te bereiken. De autoriteiten hanteren sinds het begin van de pandemie een streng zero-Covid-beleid. Ondanks de vele infecties in Shanghai, waren ze terughoudend bij het invoeren van een lockdown in de grootste stad van China. Maandag werd er een recordaantal van 3500 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Door de besmettelijke omikronvariant van het coronavirus is het voor de Chinese autoriteiten moeilijker geworden om vast te houden aan het coronabeleid. Tientallen miljoenen mensen in andere delen van het land moesten eerder dit jaar al in lockdown. Ook worden andere strenge maatregelen genomen. Zo waren de basis- en middelbare scholen in Shanghai eerder deze maand al overgestapt op digitaal onderwijs.

Meer uit Buitenland

FBI onderzoekt verkoop stukken British Museum via eBay

LONDEN (ANP) - De Amerikaanse FBI onderzoekt de verkoop van antieke voorwerpen die zijn gestolen uit het British Museum, schrijft de BBC. De museumstukken stonden te koop op het onlineplatform eBay.

41 minuten geleden
Rusland meldt nieuwe veroveringen in oosten van Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Rusland heeft nieuwe militaire successen geclaimd in het oosten van Oekraïne. De strijdkrachten veroverden daar de plaatsen Ivanivka in de regio Charkiv en Netajlove in Donetsk, zegt het Russische ministerie van Defensie.

44 minuten geleden
Oekraïense drone raakt Russische radar op recordafstand

ORSK (ANP/RTR) - Een Oekraïense drone heeft volgens een inlichtingenbron in Kyiv een Russisch radarsysteem in Orsk geraakt. Dat is een stad die op meer dan 1500 kilometer van de grens met Oekraïne ligt en dat zou een recordafstand zijn voor de Oekraïense drone.

1 uur geleden
Polen presenteert plannen voor versterking oostelijke grens

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen heeft plannen gepresenteerd om de grens met Rusland en Belarus te versterken. Er moeten onder meer verdedigingswerken worden aangelegd. Minister van Defensie Wladyslaw Kosiniak-Kamysz sprak over de grootste operatie om de Poolse oostgrens, en daarmee de oostelijke NAVO-flank, weerbaarder te maken sinds 1945.

1 uur geleden
China en Zuid-Korea willen denuclearisatie Koreaans schiereiland

SEOUL (ANP/AFP) - China, Zuid-Korea en Japan hebben op een zeldzame top uitgesproken voor de "denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland" te zijn. De vrede daar "is in ons gezamenlijk belang en onze gezamenlijke verantwoordelijkheid", schrijven de landen in een verklaring.

1 uur geleden
Dodental door cycloon Remal in Bangladesh stijgt naar minstens 10

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn zeker tien mensen omgekomen als gevolg van cycloon Remal, die zondag aan land kwam in het Zuid-Aziatische land. Volgens de autoriteiten zijn daarnaast meer dan 30.000 huizen verwoest en tienduizenden woningen beschadigd.

2 uur geleden
Macron bezoekt Holocaustmonument in Berlijn

BERLIJN (ANP/DPA) - De Franse president Emmanuel Macron heeft een bezoek gebracht aan het Holocaustmonument in Berlijn. Macron en de Duitse president Frank-Walter Steinmeier legden daar rouwstukken in de kleuren van hun nationale vlaggen.

2 uur geleden