Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miljoenen voor weduwe Kobe Bryant na uitlekken foto's crash

Miljoenen voor weduwe Kobe Bryant na uitlekken foto's crash

LOS ANGELES (ANP) - De gemeente Los Angeles moet in totaal 31 miljoen dollar (ruim 31 miljoen euro) betalen aan Vanessa Bryant en Chris Chester, nabestaanden van de slachtoffers van een helikoptercrash in januari 2020. De twee hadden een rechtszaak aangespannen omdat hulpverleners foto's van het wrak met daarin de overledenen met bekenden hadden gedeeld.

Vanessa Bryant verloor bij het ongeluk haar 13-jarige dochter Gianna en haar echtgenoot, basketballegende Kobe Bryant (41). Ook de vrouw en 13-jarige dochter van Chester kwamen om het leven bij de helikoptercrash in Calabasas, even buiten de stad Los Angeles.

Volgens de advocaten van Bryant en Chester gingen de beelden van het wrak, waaronder close-ups van de slachtoffers, onder meer rond tijdens een gala van de brandweer. Ook zou een politieagent in een kroeg foto's hebben laten zien aan een barman en deelden medewerkers van de politie de beelden met elkaar tijdens het spelen van videogames.

De twee nabestaanden klaagden de stad aan voor het schenden van hun privacy en voor emotionele schade. Hun advocaten beargumenteerden volgens The Los Angeles Times dat Bryant, Chester en hun families de rest van hun leven met de angst moeten leven dat de foto's online terechtkomen.

Ook beweerden zij dat de stad niet snel genoeg heeft gehandeld om de zaak te onderzoeken: toen er forensisch onderzoek werd gedaan naar de elektronica van de betrokkenen, zou een van de agenten zijn telefoon al hebben gereset en was van de laptop van een brandweercommandant de harde schijf verdwenen.

Meer uit Buitenland

VN stoppen met politieke missie in Soedan

KHARTOUM (ANP/AFP) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft een einde gemaakt aan de politieke missie van de VN in Soedan. Dat gebeurt niet omdat de situatie daar opgelost of verbeterd is, maar omdat de Soedanese autoriteiten dat verzoek hebben gedaan.

3 uur geleden
VN-Veiligheidsraad schrapt na ruim 30 jaar wapenembargo Somalië

NEW YORK/MOGADISHU (ANP/RTR) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft op vrijdag unaniem besloten om de laatste restricties voor de verkoop van wapens aan de regering van Somalië weg te nemen. Daarmee is na meer dan dertig jaar een einde gekomen aan het wapenembargo voor het Oost-Afrikaanse land.

3 uur geleden
Israël: dood van vijf gijzelaars bevestigd

TEL AVIV (ANP/AFP) - De Israëlische krijgsmacht zegt de dood van vijf gijzelaars die in de Gazastrook werden vastgehouden te hebben bevestigd. De families zijn op de hoogte gebracht. Van een van de gijzelaars is het lichaam aan Israël overgedragen.

5 uur geleden
Poetin tekent decreet voor 15 procent aanwas aantal militairen

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft een decreet getekend om de Russische strijdkrachten met 170.000 militairen te laten toenemen. Dat komt neer op een groei van 15 procent. Er komt nu niet direct een mobilisatie, de toename zal de komende jaren gefaseerd worden doorgevoerd, schrijft het Russische persbureau TASS.

6 uur geleden
Autoriteiten Gaza: drie journalisten gedood, dodental loopt op

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - Het gezondheidsministerie in de Gazastrook zegt dat bij Israëlische bombardementen drie journalisten zijn gedood. Ook is het totale dodental sinds het aflopen van de gevechtspauze in de Gazastrook opgelopen tot 178 doden, meldt het ministerie. 589 mensen raakten gewond.

6 uur geleden
Israël wil na afloop oorlog bufferzone in Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Israël wil na afloop van de oorlog met Hamas een bufferzone creëren aan de Palestijnse kant van de grens tussen Israël en de Gazastrook. Israëlische media schrijven dat premier Benjamin Netanyahu dat aan de Amerikaanse buitenlandminister Blinken heeft laten weten en volgens persbureau Reuters heeft Israël ook Arabische landen in de regio ingelicht over die plannen.

6 uur geleden
Volgende week weer treinstaking in België

BRUSSEL (ANP) - Reizigers die volgende week naar of in België met de trein willen reizen, moeten rekening houden met een nieuwe spoorstaking. Er zullen tussen 5 en 7 december wel een aantal treinen rijden, maar hoe de dienstregeling er precies uitziet, is pas op het laatst bekend.

7 uur geleden