Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miljoenen voor snelgroeiende Rotterdamse vrachtbemiddelaar Shypple

Miljoenen voor snelgroeiende Rotterdamse vrachtbemiddelaar Shypple

ROTTERDAM (ANP) - Het snelgroeiende Rotterdamse bedrijf Shypple, een digitaal platform voor internationaal vrachtvervoer, heeft in een nieuwe investeringsronde in totaal ruim 25 miljoen euro opgehaald. Met het geld wordt het platform verder ontwikkeld en wil het bedrijf verder groeien. Met een deel van de investering neemt Shypple branchegenoot en logistiek dienstverlener Milestone over en wil het bedrijf de papierwinkel van de vrachtindustrie digitaliseren. Zo wordt het bedrijf naar eigen zeggen de eerste digitale expediteur in Nederland voor versproducten via luchtvracht en zeevracht.

Het geld komt van onder meer investeringsmaatschappij Dutch Founders Fund, regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter en BOM Brabant Ventures. De partijen investeerden al in Shypple en vergroten nu hun belang. Ook de directeuren van Milestone blijven betrokken en deden een investering van "meerdere miljoenen". Mede dankzij de deal, waardoor de digitale expediteur zeven kantoren in China erbij krijgt, rekent Shypple volgend jaar op een omzet van 250 miljoen euro.

Shypple werd eind 2016 opgericht door Jarell Habets. Het bedrijf heeft vestigingen in Rotterdam en bij Schiphol. Ook werken enkele tientallen werknemers bij Chinese vestigingen en bij softwareontwikkelkantoren in Oekraïne en Rusland. Het bedrijf heeft circa 900 directe en duizenden indirecte klanten. Milestone is opgericht in 2004 en specialist in het vervoeren van vracht op temperatuur. Het bedrijf heeft kantoren op Schiphol en bij Capelle aan den IJssel, maar zit ook in Midden-Amerika en China. Na de overname werken er in totaal 120 mensen bij Shypple.

Logistieke keten

Volgens Habets krijgen vrachtvervoerders met het platform meer controle over de logistieke keten en besparen ze daarmee kosten. Bedrijven kunnen hun vracht volgen tot de bestemming. "De bureaucratie in de wereldhandel is groot. Volgens industrie-experts gaat zo'n 30 procent van de totale verschepingskosten op aan de papierwinkel."

Verdere digitalisering van de logistieke keten zou ook het huidige tekort aan expediteurs kunnen oplossen. Daar is Shypple niet direct voor bedoeld, zegt Habets, maar digitalisering zal volgens hem wel zorgen voor een verschuiving van de werkgelegenheid in de transportsector naar meer technische krachten. Een derde van het huidige Shypple-personeel bestaat uit software-ontwikkelaars.

Consumenten zouden op termijn door digitalisering van dit gedeelte van de keten ook goedkoper uit kunnen zijn. Op dit moment heeft het internationale vrachtvervoer nog last van de naweeën van de coronapandemie, zoals een groot tekort aan containers waardoor de prijzen voor transport stijgen.

Meer uit Financieel

ASML ziet openingswinst verdampen in vlakke AEX

AMSTERDAM (ANP) - ASML zag donderdag de openingswinst weer verdampen op de Amsterdamse beurs. De chipmachinemaker ging een dag eerder hard onderuit na een teleurstellend kwartaalbericht. Het aandeel daalde nu 0,3 procent, na het koersverlies van bijna 7 procent op woensdag. ASML leek aanvankelijk te profiteren van beter dan verwachte resultaten van de Taiwanese chipproducent TSMC. Die belangrijke klant van ASML zag de winst in het afgelopen kwartaal voor het eerst in een jaar tijd stijgen dankzij de sterke vraag naar AI-chips.

40 minuten geleden
ASML toont herstel in licht hogere AEX na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML toonde donderdag wat herstel op de Amsterdamse beurs. De chipmachinemaker ging een dag eerder nog hard onderuit na een teleurstellend kwartaalbericht. Het aandeel won nu 1,5 procent, na het koersverlies van bijna 7 procent op woensdag. ASML profiteerde onder meer van beter dan verwachte resultaten van de Taiwanese chipproducent TSMC. Die belangrijke klant van ASML zag de winst in het afgelopen kwartaal voor het eerst in een jaar tijd stijgen dankzij de sterke vraag naar AI-chips.

1 uur geleden
Conflicten raken meerderheid internationaal handelende bedrijven

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Nederlandse ondernemers die internationaal handelen heeft last van de vele conflicten die momenteel spelen in de wereld. Dat komt naar voren uit een peiling door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) onder ruim duizend bedrijven.

1 uur geleden
Flink meer omzet easyJet, ziet vraag richting zomer groeien

LUTON (ANP) - EasyJet ziet de vraag naar zijn vliegreizen en vakanties nog altijd toenemen. Die trend leidt naar verwachting tot een omzetstijging van 22 procent over de afgelopen zes maanden van het gebroken boekjaar van de luchtvaartmaatschappij. Dat meldt easyJet in een tussentijdse handelsupdate. De luchtvaartmaatschappij, die ook vakanties aanbiedt, ziet het aantal boekingen voor deze zomer sterker stijgen dan in 2023.

1 uur geleden
Kifid ontvangt 500 klachten meer over financiële diensten

DEN HAAG (ANP) - Consumenten hebben vorig jaar meer geklaagd over financiële diensten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), staat in het jaarverslag. Het instituut ontving 5616 nieuwe klachten, 500 meer dan een jaar eerder. Schadeverzekeringen leverden het grootste aantal klachten op. Ook klaagden consumenten over bankzaken, hypotheken en kredietregistraties.

1 uur geleden
AEX-index koerst af op voorzichtig herstel na recente verliezen

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt donderdag wat te herstellen van de koersverliezen eerder deze week. De hoofdindex bereikte afgelopen vrijdag nog een hoogtepunt op 894 punten en is sinds de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekeinde flink teruggevallen. Woensdag zakte de AEX nog 1,1 procent tot 865,35 punten. Dat kwam vooral door koersverliezen van de chipbedrijven, na een tegenvallend kwartaalbericht van ASML.

2 uur geleden
Groothandelaar Sligro stopt vanaf 2025 met de verkoop van tabak

VEGHEL (ANP) - Sligro stopt met de verkoop van tabak vanaf 2025. Dat meldt de groothandelaar in een handelsupdate over het eerste kwartaal van dit jaar. Een deel van de verkoop wordt op 1 juli dit jaar al stopgezet, met uitzondering van tabakswaren waarvoor Sligro contracten heeft afgesloten die lopen tot het einde van dit jaar.

2 uur geleden