Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miljoenen van overheid voor elektrisch vervoer en waterstof

Miljoenen van overheid voor elektrisch vervoer en waterstof

EINDHOVEN (ANP) - Twee groepen Nederlandse bedrijven in de vervoerssector hebben samen 47 miljoen euro aan subsidie gekregen. Daarmee gaan ze werken aan elektrisch vervoer en vervoer op waterstof. Onder meer industrieconcern VDL, vrachtwagenbouwer DAF en chipbedrijf NXP zijn onderdeel van de consortia, waarin ze samenwerken met andere partners als onderzoeksinstituut TNO, Technische Universiteit Eindhoven en Maastricht University.

Op het gebied van elektrisch vervoer gaat een consortium zich onder meer bezighouden met de lokale ontwikkeling en productie van innovatieve batterijen voor elektrische voertuigen. Ook een slimme laadinfrastructuur, de recycling van batterijen en een vooruitstrevend batterijmanagementsysteem krijgen aandacht. Voor waterstof kijken de consortiumpartners naar waterstofverbrandingsmotoren en brandstofcellen, maar ook naar de technologie voor de infrastructuur die nodig is voor de opslag van die brandstof.

Behalve de 47 miljoen euro die de overheid in het onderzoek steekt, dragen de deelnemers aan de consortia zelf 26 miljoen euro bij. Daarmee komt het totaal te besteden bedrag op 73 miljoen euro.

Meer uit Financieel

Wederopbouw van Oekraïne kost 380 miljard euro

WASHINGTON (ANP/RTR) - De wederopbouw van Oekraïne na de Russische invasie kost waarschijnlijk ongeveer 411 miljard dollar, omgerekend zo'n 380 miljard euro. Dat is 2,5 keer de totale economie van het land. De Wereldbank, de Verenigde Naties, de Europese Commissie en Oekraïne zelf hebben die rekensom woensdag naar buiten gebracht.

59 minuten geleden
Europese Commissie wil consument recht op reparatie geven

BRUSSEL (ANP) - Consumenten moeten het recht krijgen een wasmachine of ander kapot of versleten product te laten repareren, stelt de Europese Commissie voor. Nu hebben ze vaak geen andere keuze dan een nieuwe te kopen, en dat is slecht voor de planeet en voor hun portemonnee. Klanten zouden ieder jaar 12 miljard euro kunnen besparen door hun oude spullen te behoeden voor de schroothoop.

1 uur geleden
Europese Commissie wil misleidende milieuclaims aanpakken

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil af van misleidende beweringen van bedrijven over hoe groen hun producten of diensten zijn. Volgens de commissie is meer dan de helft van de milieu-informatie op labels op bijvoorbeeld kleding, cosmetica of voeding misleidend, vaag of ongegrond. Ze stelt nieuwe regels voor om dit zogeheten groenwassen tegen te gaan en consumenten beter te beschermen.

1 uur geleden
ABN AMRO en ING aan kop in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De banken ABN AMRO en ING gingen woensdag aan kop in de AEX-index op het Damrak, die een kleine winst liet zien. Nu de rust in de bankensector enigszins lijkt te zijn teruggekeerd wordt op beurzen vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank zal de rente in de Verenigde Staten waarschijnlijk verder opschroeven in de strijd tegen de inflatie. Wel hopen beleggers dat de Fed de rente wat minder agressief zal verhogen om de kalmte in de bankensector te bewaren.

1 uur geleden
Betalingsplatform mag slagroomwebshop dumpen om verkoop lachgas

UTRECHT (ANP) - Betalingsdienst Buckaroo mag stoppen met het verwerken van betalingen voor een verkoper van slagroompatronen. In zulke patronen zit lachgas, dat sinds 1 januari verboden is. Daarbij is een uitzondering gemaakt voor de verkoop aan restaurants en thuiskoks, die handel blijft toegestaan. Maar volgens de rechtbank in Utrecht is het niet duidelijk of die uitzondering ook geldt voor de webshop slagroompatronen.nl. Daarom staat het Buckaroo vrij om de banden met de webshop te verbreken.

2 uur geleden
Chinees internetbedrijf Tencent weet omzetdaling te keren

SHENZHEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent heeft in het vierde kwartaal de omzet weer licht zien groeien, na twee kwartalen van krimp op rij. Over het hele jaar zag de Chinese marktleider op het gebied van games en sociale media de omzet wel dalen. Dat kwam vooral door de strengere regelgeving van de Chinese overheid om gameverslaving onder jongeren aan te pakken.

2 uur geleden
Voorman pensioenfonds PME: fossiele subsidies remmen innovatie

AMSTERDAM (ANP) - Het verstrekken van subsidies en geven van belastingvoordelen aan bedrijven die met fossiele brandstoffen bezig zijn, remt de innovatie. Dat stelt bestuursvoorzitter Eric Uijen van PME Pensioenfonds in een opiniestuk in Trouw. Dat geld kan ook besteed worden aan duurzame vormen van energie die zo doorontwikkeld kunnen worden.

3 uur geleden