Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miljoenen mensen in India ontbranden kaarsen om coronavirus

Miljoenen mensen in India ontbranden kaarsen om coronavirus

NEW DELHI (ANP/RTR) - In India zijn zondag miljoenen mensen op stoepen en balkons verschenen met een kaars of een ander soort licht. Daarmee gaven zij gehoor aan de oproep van de Indiase premier Narendra Modi om "de duisternis van de coronacrisis te trotseren". De mensen die naar buiten kwamen, deden hun lichten in huis massaal uit.

Modi, die eerder besloot heel India op slot te doen vanwege het virus, riep mensen op zondag om 21.00 uur voor negen minuten naar buiten te komen. Velen gaven daar gehoor aan, vooral in de steden Mumbai en New Delhi. Anderen toonden solidariteit aan landgenoten door op trommels te slaan, vuurwerk af te steken of slogans te zingen.

Veel mensen in India prezen de lichtactie, maar op sociale media klonk ook kritiek. "Alleen een hersendood land viert een pandemie met lichten, terwijl miljoenen mensen geen werk hebben of hongerig zijn en dus vrezen voor de dood", schreef iemand op Twitter.

India telt in totaal zo'n 1,3 miljard inwoners. In het land zijn vooralsnog meer dan 3500 mensen besmet geraakt. Zeker 83 stierven aan de gevolgen. De Indiase autoriteiten zijn bang dat als het virus zich door het land blijft verspreiden, het gezondheidssysteem in elkaar klapt.

Meer uit Buitenland

Biden spreekt woensdag de natie toe over zijn presidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden geeft woensdagavond om 20.00 uur (Amerikaanse tijd) een toelichting op zijn besluit om zich terug te trekken uit de race voor herverkiezing. Dat laat de president weten op X.

1 uur geleden
Hoofd van Secret Service stapt op na kritiek op beveiliging Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de dienst die onder meer Amerikaanse presidenten beveiligt, is opgestapt. Kimberly Cheatle was als directeur van de Secret Service (USSS) verantwoordelijk voor de bewaking bij het evenement waar oud-president Donald Trump werd beschoten. De Amerikaanse president Joe Biden heeft haar bedankt voor haar werk.

2 uur geleden
ICC vraagt zienswijzen rond mogelijk aanhoudingsbevel Netanyahu

DEN HAAG (ANP) - Ruim zestig regeringen, organisaties en personen mogen bij het Internationaal Strafhof (ICC) hun standpunt indienen over mogelijke arrestatiebevelen tegen onder anderen de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu. Het hof buigt zich over de vraag of Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en de hoge Hamasfunctionarissen Yahya Sinwar, Mohammed Al-Masri en Ismail Haniyeh aangehouden moeten worden, zoals de aanklager wil.

5 uur geleden
Vliegveld Catania tijdelijk dicht na uitbarsting vulkaan Etna

CATANIA (ANP/AFP) - Het vliegveld van Catania op het Italiaanse Sicilië is dinsdag gesloten na een uitbarsting van de vulkaan Etna. Het vliegverkeer ligt tijdelijk stil vanwege de vrijgekomen as.

5 uur geleden
Zondag was wereldwijd de warmste dag ooit gemeten

LONDEN (ANP) - 21 juli, afgelopen zondag, is de warmste dag ooit geregistreerd. De gemiddelde temperatuur wereldwijd bedroeg 17,09 graden. Dat komt dinsdag naar voren uit de dagelijkse metingen van de Europese klimaatdienst Copernicus. Het oude record was 17,08 graden op 6 juli vorig jaar. De gegevens worden sinds 1940 bijgehouden.

5 uur geleden
Macron spreekt voor het eerst met pers sinds verkiezingen

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron gaat dinsdag om 20.10 uur in gesprek met de pers. Dat is de eerste keer sinds de parlementsverkiezingen op 7 juli werden afgerond, aldus Franse media.

6 uur geleden
Harris houdt eerste campagnebijeenkomst in Milwaukee

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris houdt dinsdag haar eerste campagnebijeenkomst. Deze vindt plaats in de stad Milwaukee.

6 uur geleden