Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miljoenen Amerikanen negeren coronarichtlijnen op Thanksgiving

Miljoenen Amerikanen negeren coronarichtlijnen op Thanksgiving

WASHINGTON (ANP/AFP) - Miljoenen Amerikanen hebben donderdag het Covid-19-advies van de autoriteiten genegeerd om de familiefeestdag Thanksgiving Day niet of hooguit in kleine groepjes te vieren.

De afgelopen week stapten zeker een miljoen Amerikanen per dag op het vliegtuig om een familiebezoek af te leggen. Thanksgiving wordt traditioneel gevierd met de hele familie en men reist soms duizenden kilometers om bij elkaar te kunnen zijn.

De exodus kwam ondanks waarschuwingen dat het massaal reizen de pandemie in het land nog verder dreigt te verergeren. De afgelopen 24 uur werd in de VS met 2400 het hoogste aantal doden binnen een dag sinds zes maanden geteld.

Stijging verwacht

Anthony Fauci, de hoogste Amerikaanse expert op het gebied van besmettelijke ziekten, zei dat hij door de feestdag een stijging van het aantal gevallen verwacht. In totaal zijn in de VS tot donderdag ruim 263.000 mensen overleden en nadert het aantal besmettingen de 13 miljoen, blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore.

President Donald Trump bracht de feestdag door met een ronde golf op zijn baan in Virginia. Hij trok opnieuw de verkiezingsuitslag in twijfel, zonder met bewijzen voor bedrog te komen. "Het is onmogelijk dat Joe Biden meer dan 80 miljoen stemmen heeft gekregen. Dit was een 100 procent gestolen verkiezing", brieste hij op Twitter.

Toekomstig president Joe Biden gaf een toespraak aan het Amerikaanse volk. "Ik weet dat er betere dagen komen, ik weet hoe rooskleurig onze toekomst is. Ik weet dat de 21e eeuw een Amerikaanse eeuw gaat worden," zei hij.

Meer uit Buitenland

Felgroen gekleurde water in Venetië is niet gevaarlijk

VENETIË (ANP/DPA) - Het groene water in het beroemde Canal Grande in Venetië is niet gevaarlijk, zo meldt de regionale president Luca Zaia op Twitter. Het water bij de Rialtobrug kleurde zondag plotseling door onbekende reden fluorescerend groen, waarop werd besloten over te gaan op onderzoek.

1 uur geleden
Spaanse premier vervroegt verkiezingen na regionale verliezen

MADRID (ANP/RTR/AFP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft op televisie aangekondigd het parlement te ontbinden na de nederlaag van zijn sociaaldemocraten (PSOE) bij de lokale en regionale verkiezingen van zondag. Hij wil op 23 juli vervroegde landelijke verkiezingen houden.

3 uur geleden
Kyiv voor de tweede keer in korte tijd aangevallen

KYIV (ANP/RTR/AFP) - Kyiv is maandagochtend het doelwit geworden van een nieuwe aanval, nadat de Oekraïense hoofdstad ook al 's nachts werd aangevallen. Het militaire bestuur meldt op basis van voorlopige informatie dat alle raketten zijn neergehaald. Die zouden hun doelen niet hebben bereikt.

4 uur geleden
President Oeganda stemt in met omstreden antihomowetgeving

KAMPALA (ANP/RTR) - De Oegandese president Yoweri Museveni heeft een gewijzigde versie van de omstreden antihomowetgeving goedgekeurd, meldt de voorzitter van het parlement. De wet is wereldwijd een van de strengste tegen de lhbti'ers en is bekritiseerd door onder meer westerse regeringen, internationale bedrijven en mensenrechtenorganisaties.

4 uur geleden
Doden na kapseizen toeristenboot in Italië

LISANZA (ANP/AFP/DPA) - Vier mensen zijn omgekomen na het kapseizen van een boot vol toeristen op het Lago Maggiore in Noord-Italië, melden Italiaanse media. De andere opvarenden konden na het incident zelf naar de wal zwemmen of zijn gered. De doden zijn een Israëliër, een Russin en twee Italianen.

6 uur geleden
Japanse minister beveelt vernietiging van Noord-Koreaanse raket

TOKIO (ANP) - De Japanse minister van Defensie heeft zijn leger de opdracht gegeven elke Noord-Koreaanse raket die Japans grondgebied binnenkomt of afkoerst op het land te vernietigen. Hij reageerde daarmee op een aankondiging van Pyongyang maandag dat Noord-Korea in de komende twee weken een "satelliet" zal lanceren.

9 uur geleden
Westerse luchtmachten houden Arctic Challenge-oefening

TIKKAKOSKI (ANP) - Finland, Noorwegen en Zweden houden de tweejaarlijkse Arctic Challenge Exercise (ACE), een internationale oefening van de luchtmacht. Dit jaar doen veertien landen mee, waaronder Nederland. De oefening wordt dit keer georganiseerd door Finland en loopt van 29 mei tot 9 juni.

9 uur geleden