Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miljoen kuub zand ligt klaar voor dempen deel Rijnhaven Rotterdam

Miljoen kuub zand ligt klaar voor dempen deel Rijnhaven Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse wethouder van bouwen en wonen Bas Kurvers heeft maandag het startsein gegeven voor het dempen van een derde deel van de Rijnhaven. Daarvoor ligt een miljoen kubieke meter zand klaar dat aangevoerd wordt met schepen. In een later stadium, als het zand boven het water uitkomt, wordt het resterende zand via de wal aangebracht.

Het geleidelijk in onbruik geraakte havenbekken, dat tussen de Wilhelminapier en schiereiland Katendrecht ligt, gaat de komende jaren drastisch op de schop. Zo komt er rond het water hoogbouw met duizenden huizen, en staat een grondige vergroening rond de Rijnhaven en ook de naastgelegen Maashaven in Rotterdam-Zuid op de planning. De gemeente ziet dit gebied als het toekomstige zuidelijke deel van het centrum van de stad.

Ooit was Rijnhaven een belangrijke, levendige haven. "Daar is nu niet veel meer van over. Beetje bij beetje wordt steeds meer zichtbaar hoe de Rijnhaven zich ontwikkelt: van een wat saai water tot een plek waar rust en reuring elkaar afwisselen en waar ruimte wordt gemaakt voor ondernemen, sport, spel en cultuur. Ondertussen ligt er al een stuk van het drijvende park," aldus Kurvers.

Nieuwe woningen

Op het nieuw aangelegde land van acht hectare start vanaf 2025 de bouw van 2500 woningen voor starters, gezinnen en senioren. De huizen zijn beschikbaar voor verschillende inkomensgroepen. Er komen sociale huurwoningen, middeldure huur- en koopwoningen, duurdere koopwoningen en bedrijfsruimte. Verder komt er een park met een strand waar Rotterdammers kunnen ontspannen, sporten, wandelen, zwemmen en genieten van het uitzicht op de haven.

De eerste fase, die bestaat uit het uitbaggeren van de Rijnhaven en de bouw van het drijvende park, dat aan de noord- en zuidzijde moet komen, is al begonnen. In september vorig werd door koning Willem-Alexander al het grootste drijvende kantoor ter wereld in de Rijnhaven geopend.

Meer uit Binnenland

Zuid-Europa populair in zomervakantie, ook actieve reizen in trek

DEN HAAG (ANP) - Zon, zee en strand blijven voor veel Nederlanders populaire ingrediënten voor hun aanstaande zomervakantie. Uit een rondgang langs grote reisorganisaties blijkt dat Zuid-Europa dit jaar in trek is als vakantiebestemming. Tegelijkertijd zitten actieve vakanties naar noordelijker landen in de lift, ziet een aantal bedrijven uit de reisbranche.

13 minuten geleden
Brand op vrachtschip in Dordrecht geblust

DORDRECHT (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is geblust. Rond 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven, nadat eerder nog werd verwacht dat het leeghalen en blussen van de scheepslading enkele uren in beslag zou gaan nemen.

1 uur geleden
Morrende VVD-leden willen Rutte aan zijn asielbelofte houden

APELDOORN (ANP) - Voor de VVD belooft het zaterdag weer een roerige dag te worden. De achterban van de grootste regeringspartij kan op het congres in Apeldoorn zijn hart luchten over de vele kwesties die nu spelen binnen de coalitie. De pijlen worden naar verwachting vooral gericht op de perikelen met asiel en migratie. Ontevreden leden geven aan dat ze hun leider en premier Mark Rutte kritisch gaan bestoken met vragen over zijn eerdere belofte dat de instroom van asielzoekers zou worden beperkt.

3 uur geleden
Actiedag voor een nationaal heksenmonument

DEN HAAG (ANP) - Op bijna twintig plekken in Nederland voert de Stichting Nationaal Heksenmonument zaterdagmiddag actie. De missie van de net opgerichte stichting is een nationaal monument voor de slachtoffers van de grootschalige verbrandingen als heks van voornamelijk vrouwen, die in Europa plaatsvonden tussen 1450 en 1750. In onder meer Amsterdam, Nijmegen, Delft en Maastricht worden witte bloemen gelegd en namen van slachtoffers voorgelezen.

3 uur geleden
Brand op vrachtschip in Dordrecht

DORDRECHT (ANP) - Op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is vrijdagavond brand uitgebroken. De brand is ontstaan tijdens het laden van schroot, en woedt zowel op de kade als op het schip, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

8 uur geleden
Grote bosbrand in Oisterwijk onder controle

OISTERWIJK (ANP) - In een bosgebied in Oisterwijk heeft vrijdagavond een grote brand gewoed. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio heeft de rook niet voor overlast gezorgd op het Intents festival, dat in de buurt aan de gang is.

9 uur geleden
GroenLinks evalueert kandidaatstelling na stemrel in Zuid-Holland

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks in Zuid-Holland laat een externe evaluatie uitvoeren naar de manier waarop de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen is samengesteld. De partij wil hier "lessen uit trekken voor de toekomst", schrijven fractievoorzitter Sinan Özkaya en voorzitter Esther Punte van GroenLinks Zuid-Holland vrijdag in een mail aan hun leden. Aanleiding hiervoor is de rel die dinsdag ontstond rond Debora Fernald.

10 uur geleden