Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miljoen kuub zand ligt klaar voor dempen deel Rijnhaven Rotterdam

Miljoen kuub zand ligt klaar voor dempen deel Rijnhaven Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse wethouder van bouwen en wonen Bas Kurvers heeft maandag het startsein gegeven voor het dempen van een derde deel van de Rijnhaven. Daarvoor ligt een miljoen kubieke meter zand klaar dat aangevoerd wordt met schepen. In een later stadium, als het zand boven het water uitkomt, wordt het resterende zand via de wal aangebracht.

Het geleidelijk in onbruik geraakte havenbekken, dat tussen de Wilhelminapier en schiereiland Katendrecht ligt, gaat de komende jaren drastisch op de schop. Zo komt er rond het water hoogbouw met duizenden huizen, en staat een grondige vergroening rond de Rijnhaven en ook de naastgelegen Maashaven in Rotterdam-Zuid op de planning. De gemeente ziet dit gebied als het toekomstige zuidelijke deel van het centrum van de stad.

Ooit was Rijnhaven een belangrijke, levendige haven. "Daar is nu niet veel meer van over. Beetje bij beetje wordt steeds meer zichtbaar hoe de Rijnhaven zich ontwikkelt: van een wat saai water tot een plek waar rust en reuring elkaar afwisselen en waar ruimte wordt gemaakt voor ondernemen, sport, spel en cultuur. Ondertussen ligt er al een stuk van het drijvende park," aldus Kurvers.

Nieuwe woningen

Op het nieuw aangelegde land van acht hectare start vanaf 2025 de bouw van 2500 woningen voor starters, gezinnen en senioren. De huizen zijn beschikbaar voor verschillende inkomensgroepen. Er komen sociale huurwoningen, middeldure huur- en koopwoningen, duurdere koopwoningen en bedrijfsruimte. Verder komt er een park met een strand waar Rotterdammers kunnen ontspannen, sporten, wandelen, zwemmen en genieten van het uitzicht op de haven.

De eerste fase, die bestaat uit het uitbaggeren van de Rijnhaven en de bouw van het drijvende park, dat aan de noord- en zuidzijde moet komen, is al begonnen. In september vorig werd door koning Willem-Alexander al het grootste drijvende kantoor ter wereld in de Rijnhaven geopend.

Meer uit Binnenland

Oranjefans in Hamburg vieren overwinning op Polen

HAMBURG (ANP) - Fans van het Nederlands elftal vieren in Hamburg zondagmiddag de 2-1 overwinning van Oranje op Polen. Dat gebeurt op verschillende plekken in de stad. Zo volgden duizenden supporters de wedstrijd via grote schermen op een fanplein bij het stadion van FC St. Pauli.

42 minuten geleden
Man die politie bedreigde in Hamburg is 39-jarige Duitser

HAMBURG (ANP/DPA) - De man die eerder op zondag in Hamburg de politie bedreigde met een pikhouweel en een molotovcocktail is een 39-jarige Duitser, meldt persbureau DPA. Hij werd neergeschoten door de politie. Op het moment waren er veel Nederlandse voetbalfans in de buurt die naar Hamburg waren afgereisd voor de EK-wedstrijd van Nederland tegen Polen.

1 uur geleden
Oranjelegioen in fanzone Hamburg even stil bij Pools doelpunt

HAMBURG (ANP) - De supporters van het Nederlands elftal in de fanzone in Hamburg vielen even stil toen Polen in de 17e minuut op 1-0 voorsprong kwam door een kopbal van Adam Buksa. Aanwezige Poolse fans juichten en er werden rode fakkels afgestoken.

2 uur geleden
Politie: man met bijl Hamburg had het niet voorzien op Oranjefans

HAMBURG (ANP) - De man die zondagmiddag in Hamburg dreigde met een bijl en een molotovcocktail had het niet voorzien op Oranjefans. Dit zegt een woordvoerster van de politie in Hamburg tegen het ANP. "We gaan ervan uit dat het niks met voetbal te maken heeft", aldus de woordvoerster. De man is neergeschoten door de politie in de rosse buurt in de Duitse stad.

4 uur geleden
Politie overmeestert man met bijl in Hamburg bij fanmars Oranje

HAMBURG (ANP) - In Hamburg heeft de politie een man overmeesterd die agenten met een bijl zou hebben bedreigd. De man had ook een molotovcocktail bij zich. De agenten hebben de aanvaller neergeschoten, schrijft de Duitse politie op X. De aanvaller raakte gewond en krijgt medische zorg.

5 uur geleden
Voor het eerst gewonde behandeld op Karel Doorman in Rode Zee

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse marineschip Karel Doorman heeft tijdens de missie in de Rode Zee voor het eerst een gewonde aan boord behandeld, meldt het ministerie van Defensie. Het gaat om een opvarende van een koopvaardijschip dat in de Golf van Aden door twee raketten werd geraakt.

5 uur geleden
Drukte met fans bij trams naar Volksparkstadion

HAMBURG (ANP) - Duizenden supporters zijn op weg naar het Volksparkstadion in Hamburg waar het Nederlands elftal om 15.00 uur aftrapt voor de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Het overgrote deel reist met de tram, omdat het stadion op enkele kilometers van het fanplein ligt. Daar eindigde rond 11.30 uur de fanmars. Supporters zonder kaartje kunnen op het plein de wedstrijd volgen op een groot scherm.

5 uur geleden