Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miljoen coronavaccinaties gezet in Nederland

Miljoen coronavaccinaties gezet in Nederland

DEN HAAG (ANP) - De teller van het aantal gezette coronavaccinaties is maandagmiddag de grens van een miljoen gepasseerd. Volgens het coronadashboard van het kabinet zijn tot en met zondag 1.014.290 prikken gezet. Dit aantal is een benadering, want voor langdurige zorginstellingen en huisartsen is het gebaseerd op het aantal doses vaccin dat het RIVM heeft afgeleverd.

De "rekenkundige aanname" die het RIVM doet, is dat geleverde vaccins binnen vier dagen worden toegediend. Per dag gaat het instituut uit van 25 procent van de totale partij. Het aantal bij het RIVM gemelde prikken door de GGD-GHOR en het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) ligt voorlopig op 806.744.

De mijlpaal betekent nog niet dat één miljoen mensen ook daadwerkelijk immuun zijn voor het coronavirus. Tot en met 14 februari hebben ruim 154.400 Nederlanders een tweede prik ontvangen, meldde het RIVM. Dinsdag komt hiervan weer een update.

Het aantal vaccinaties dat per dag wordt gezet, moet steeds sneller omhoog gaan. Na een "valse start" wil het kabinet een inhaalslag maken en ervoor zorgen dat Nederland in de Europese middenmoot terechtkomt. De hoop vanuit het kabinet is dat de teller over een maand op twee miljoen staat.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

denise15 1 week geleden
Yes because they dont need to wait for permission from Brussels to do it
Zeeuw65 1 week geleden
Dat is mooi dat er al een miljoen vaccinaties zijn gezet van de 38 miljoen. Nog een lange weg te gaan voor iedere Nederlander 2 keer is gevaccineerd. Israël is al bijna helemaal gevaccineerd. Engeland ook

Meer uit Gezond

RIVM registreert ruim 4000 coronabesmettingen, onder het gemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 4161 nieuwe coronabemettingen genoteerd tussen woensdag- en donderdagochtend. Dat zijn er minder dan het gemiddelde van de afgelopen week, dat op 4532 positieve tests per dag staat.

1 dag geleden
Duitsland keurt vaccin AstraZeneca goed voor ouderen

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse autoriteiten hebben de weg vrijgemaakt voor het inenten van oudere patiënten met het coronavaccin van AstraZeneca. Vaccinatiecomité STIKO beveelt het gebruik van het middel nu ook aan voor 65-plussers, maakte het Duitse ministerie van Volksgezondheid bekend.

1 dag geleden
Noorden Noord-Holland is grootste brandhaard, oorzaak onbekend

ALKMAAR (ANP) - Het is niet duidelijk waarom juist het noordelijkste deel van Noord-Holland momenteel de grootste coronabrandhaard van Nederland is. Volgens de GGD Hollands Noorden is er nog geen directe oorzaak gevonden. "We krijgen het nog niet scherp. Het zit over alle leeftijdsgroepen. Als er bijvoorbeeld een festival uit de hand is gelopen, zou je het zo kunnen duiden, maar dat is er niet. Dit loopt al een aantal weken en het wil nog niet dempen", laat een woordvoerder van de regionale gezondheidsdienst weten.

1 dag geleden
WHO ziet opleving coronavirus in Europa na zes weken afname

GENÈVE (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) afdeling Europa constateert een opleving van het coronavirus na zes weken van afname van het aantal besmettingen. Volgens Hans Kluge van WHO-Europa is het aantal besmettingen de afgelopen week met 9 procent toegenomen. Ook worden volgens Kluge in meer dan de helft van de landen van de WHO-regio Europa meer besmettingen met varianten van het oorspronkelijke virus vastgesteld.

1 dag geleden
Europa kijkt mee met proeven naar Russisch coronavaccin

AMSTERDAM (ANP) - De Europese toezichthouder voor vaccins, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), gaat meekijken met de proeven naar het Russische coronavaccin Spoetnik V. Zo'n 'rolling review' is de laatste stap voordat de ontwikkelaars vragen om goedkeuring en Europa moet beslissen of het vaccin op de markt mag komen.

1 dag geleden
Zorgmedewerkers hebben veel vragen over AstraZeneca-vaccin

DEN HAAG (ANP) - Zorgbonden krijgen veel vragen van medewerkers over de werkzaamheid van het coronavaccin van AstraZeneca. In Duitsland en Frankrijk weigeren sommige mensen het vaccin, omdat ze bang zijn dat het minder effectief is dan andere vaccins, of meer bijwerkingen veroorzaakt. "Wij hebben geen meldingen van mensen die het AstraZeneca-vaccin weigeren", zegt een woordvoerder van beroepsorganisatie NU'91. "Maar er zijn wel veel vragen over de effectiviteit van het middel".

2 dagen geleden
Meer dan 5000 nieuwe coronagevallen gemeld

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal coronagevallen is tussen dinsdagochtend en woensdagochtend met 5090 gestegen. Voor de derde keer in een week tijd zijn er meer dan 5000 positieve tests in een etmaal geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Daarvoor was dat meer dan een maand lang niet gebeurd.

2 dagen geleden