Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miljoen coronadoden in Europa

Miljoen coronadoden in Europa

PARIJS (ANP) - In Europa zijn inmiddels meer dan een miljoen mensen gestorven door het coronavirus, meldt het Franse persbureau AFP, dat zich baseert op cijfers van nationale autoriteiten.

De zwaarst getroffen landen, met meer dan 100.000 coronadoden, zijn het Verenigd Koninkrijk (127.100), Italië (ruim 114.000) en Rusland (103.000). Daarna komen Frankrijk, Duitsland en Spanje. In deze zes landen viel bijna 60 procent van alle geregistreerde coronadoden in Europa.

Uit een ander overzicht blijkt dat Nederland op weg is naar 17.000 sterfgevallen door corona.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Aceb 4 weken geleden
1 miljoen doden op 740 miljoen inwoners, waarbij je je natuurlijk af kunt vragen of corona de oorzaak was, of dat de persoon toch al ziek-of verminderde weerstand had. Er zijn ook mensen met kanker en mensen met hartkwalen. Maar die worden nu even niet geholpen. Dus..... gaan ze ook maar even niet dood? Kijk ook eens even naar de armoede in Europa, nudat men toch aan het cijferen is.
siroA 4 weken geleden
Ja inderdaad de mensen zijn al zo bang gemaakt dat ze graag het vaccin willen want de overheid heeft het beste met ons voor.nu Jansen vaccin ook weer stolsels en toch word het door de mens goed gepraat,ja van een vaccin mag je wel sterven maar een virus niet.. In America geen vaccinatie paspoort is daar besloten..lees je er hier iets van in het nieuws..Nee natuurlijk niet wat niet wijzer is zo houden.
tranceguy 4 weken geleden
Ik kan me hier zo aan ergeren he. Die aantallen kloppen ten eerste niet en ten tweede ga je niet door aan een virus maar aan onderliggende oorzaken. corona is dus geowon de druppel. Het wordt gewoon opgehypt terwijl het in werkelijkheid gewoon niet erger is als het griepvirus.

Meer uit Gezond

Afgelopen week ruim 810.000 mensen gevaccineerd

BILTHOVEN (ANP) - Het vaccineren tegen het coronavirus in Nederland gaat sneller en sneller. In de afgelopen week zijn meer dan 810.000 mensen gevaccineerd, tegen ongeveer 660.000 prikken in de week ervoor en ruim 630.000 nog een week eerder.

3 uur geleden
Gommers verwacht in het najaar opnieuw drukte in ziekenhuizen

HILVERSUM (ANP) - Virologen gaan ervan uit dat het coronavirus zeker de eerste jaren als verkoudheidsvirus terug gaat komen. Dat betekent dat er ook in het najaar weer mensen in het ziekenhuis belanden, zegt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en OMT-lid.

4 uur geleden
Bijna 10 procent minder nieuwe coronagevallen in afgelopen week

BILTHOVEN (ANP) - In de afgelopen zeven dagen zijn zo'n 10 procent minder nieuwe coronabesmettingen vastgesteld dan een week eerder. In totaal kregen 47.108 mensen een positief testresultaat. Dat is het laagste weekcijfer dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) sinds 23 maart heeft gemeld.

4 uur geleden
Aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen blijft dalen

ZEIST (ANP) - Steeds minder coronapatiënten belanden in de ziekenhuizen. Het gemiddelde aantal nieuwe opnames in een week tijd is dinsdag voor de zesde dag op rij gedaald, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

5 uur geleden
'Nederlanders gaan niet massaal binnenlandse vakanties afzeggen'

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zullen niet massaal hun in Nederland geboekte vakanties gaan afzeggen als het huidige negatieve reisadvies wordt opgeheven. Mocht dat wel gebeuren, dan zullen die vakantiehuisjes ook snel weer gevuld zijn met buitenlandse toeristen. Dat zegt reisbrancheorganisatie ANVR vooruitlopend op de persconferentie van dinsdagavond. Daarin wordt duidelijkheid verwacht over het negatieve reisadvies, dat tot zeker 15 mei geldt.

5 uur geleden
Trombose en laag aantal bloedplaatjes ook bij mannen vastgesteld

DEN BOSCH (ANP) - Bijwerkingencentrum Lareb heeft ook meldingen ontvangen van mannen met bloedstolsels (trombose) in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes na een prik met het coronavaccin van AstraZeneca. Het gaat om drie gevallen. Bij alle eerdere meldingen ging het om vrouwen.

6 uur geleden
'Straks ook ontbijten en dineren op het terras'

DEN HAAG (ANP) - Als de druk op de ziekenhuizen blijft afnemen, mogen terrassen vanaf volgende week woensdag ook open voor ontbijt en diner. Dat maakt het kabinet dinsdagavond bekend in de coronapersconferentie, melden ingewijden. Wel wordt een "noodrem" ingebouwd: op maandag 17 mei wordt bekeken of de voorgenomen versoepelingen ook echt mogelijk zijn.

7 uur geleden