Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Miljardair Steve Cohen neemt New York Mets over

Miljardair Steve Cohen neemt New York Mets over

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse hedgefonds-manager en miljardair Steve Cohen neemt honkbalclub New York Mets over. Cohen heeft een overeenkomst bereikt met de mede-eigenaren om een belang in de club van 95 procent te verkrijgen, meldde Sterling Partners maandag. Daar zal Cohen ongeveer 2,5 miljard dollar (ongeveer 2,1 miljard euro) voor neertellen.

"Ik ben blij dat we een overeenkomst hebben bereikt met de Wilpon- en de Katz-familie om de New York Mets te kopen", aldus Cohen in een verklaring. Zijn woordvoerder weigerde daar nog iets aan toe te voegen. De eigenaars van de andere clubs in de Major League Baseball-competitie moeten de overname nog goedkeuren.

De waarde van het honkbalteam is vastgesteld op 2,6 miljard dollar, omgerekend ongeveer 2,2 miljard euro, werd gemeld in december. Cohen heeft al een klein belang in de New York Mets.

Cohen (64) bezit volgens zakenblad Forbes ruim 14 miljard dollar en heeft zijn fortuin grotendeels vergaard met zijn voormalige bedrijf, SAC Capital Advisors. Het bedrijf maakte sinds de oprichting in 1992 flinke winst, maar kreeg in 2013 een recordboete opgelegd voor handel met voorkennis.

De New York Mets is de rivaal van stadsgenoot Yankees, die al jaren sportief en financieel beter presenteren.

Meer uit Financieel

Krant: investeerders doen miljardenbod op warenhuisketen Macy's

NEW YORK (ANP) - Een groep investeerders heeft een voorstel gedaan om de Amerikaanse warenhuisketen Macy's te kopen voor 5,8 miljard dollar (zo'n 5,4 miljard euro). Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De investeerdersgroep heeft het voorstel ook met Macy's besproken en het bestuur van de keten is bijeengekomen om het bod te bestuderen. Het is volgens de ingewijden echter niet duidelijk of de retailer voorstander is van het bod.

16 minuten geleden
Drukke beursweek met rentebesluiten Fed en ECB

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers maken zich op voor een drukke beursweek met rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB). De twee banken houden naar verwachting de rente opnieuw onveranderd. Op de financiële markten wordt gespeculeerd dat de rente in de Verenigde Staten en de eurozone komend voorjaar verlaagd zal worden nu de inflatie sterk aan het afzwakken is.

15 uur geleden
Duitse winkelbranche: kerstverkopen vallen nog tegen

BERLIJN (ANP/DPA) - De kerstverkopen bij Duitse winkelketens vallen tot dusver tegen. Dat stelt de Duitse winkelbrancheorganisatie HDE na onderzoek onder meer dan 350 winkelbedrijven. Volgens HDE gaf bijna 60 procent aan teleurgesteld te zijn over de verkopen van afgelopen week.

17 uur geleden
Nieuwe gaspijplijn maakt Servië minder afhankelijk van Rusland

BELGRADO (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - Een nieuwe gaspijplijn die zondag is geopend maakt Servië minder afhankelijk van Russisch aardgas. De pijplijn van 170 kilometer loopt van de Servische stad Niš naar de rand van de Bulgaarse hoofdstad Sofia en heeft een jaarlijkse capaciteit van 1,8 miljard kubieke meter. Dat is goed voor 60 procent van de Servische gasbehoefte.

18 uur geleden
IEA: toezeggingen klimaattop over energie-uitstoot onvoldoende

DUBAI (ANP/AFP) - De toezeggingen die tot dusver zijn gedaan op de klimaattop COP28 in Dubai zijn nog onvoldoende om de energie-gerelateerde uitstoot in 2030 voldoende te verlagen om zo de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad. Dat zegt het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

20 uur geleden
Topman chipbedrijf Arm: bezorgd over menselijke controle AI

CAMBRIDGE (ANP) - De topman van het grote Britse chipconcern Arm Holdings maakt zich er zorgen over dat de menselijke controle over kunstmatige intelligentie verloren kan gaan. Dat heeft Rene Haas gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. Hij stelt dan ook dat er manieren moeten zijn om AI-systemen uit te kunnen zetten.

21 uur geleden
China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

1 dag geleden