Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Militairen en agenten mogen Clubhouse gebruiken

Militairen en agenten mogen Clubhouse gebruiken

DEN HAAG (ANP) - Het is niet verboden voor militairen en politieagenten om de app Clubhouse te gebruiken. Wel moeten ze voorzichtig zijn met wat ze er delen met anderen, laten het ministerie van Defensie en de korpsleiding desgevraagd weten. De app is een virtueel clubhuis, waar mensen met elkaar over van alles en nog wat kunnen praten.

Volgens het ministerie van Defensie gelden voor Clubhouse dezelfde regels als voor andere apps. Militairen mogen de app gebruiken, zoals ze ook op sociale media als Facebook, Twitter, Snapchat en TikTok mogen. Ze mogen echter geen vertrouwelijke informatie delen via het netwerk. De politie zegt bij alle opkomende apps, dus ook bij Clubhouse, te kijken wat de kansen en de risico's zijn. "Tot die tijd geldt het algemene beleid hoe je je als agent op sociale media beweegt. Let op wat je met wie deelt, en als het niet nodig is om iets te delen, doe het dan niet. Zulke platforms zijn belangrijk om contact te maken met burgers, maar elk gebruik brengt ook beveiligingsrisico's met zich mee."

Het Stanford Internet Observatory, een onderzoekscentrum van de Amerikaanse universiteit van Stanford, ontdekte onlangs dat communicatie via de app deels via servers in China loopt. De audio zou kunnen worden onderschept en de gesprekken zouden kunnen worden uitgeschreven. De makers van Clubhouse zeggen te werken aan manieren om dataverkeer via China tegen te gaan. In China zelf wordt Clubhouse geblokkeerd door de autoriteiten.

Meer uit Binnenland

Zomercarnaval Rotterdam en graslandbevloeiing immaterieel erfgoed

DEN HAAG (ANP) - Het Zomercarnaval Rotterdam en de zogeheten techniek van graslandbevloeiing zijn op de internationale Unesco-lijst van immaterieel erfgoed gezet. Dat is dinsdag besloten tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Unesco Immaterieel Erfgoed Comité in Botswana, meldt de Nederlandse Unesco Commissie.

35 minuten geleden
Opa: Ofir komt donderdag voor Chanoeka thuis

TEL AVIV (ANP) - Het gaat naar omstandigheden goed met de Nederlands-Israëlische Ofir Engel. Dat stelt zijn opa Jucha Engel dinsdagavond. Ofir Engel werd dinsdag zes dagen na zijn vrijlating door Hamas ontslagen uit het ziekenhuis in Tel Aviv. Hij komt zo is de bedoeling donderdag voor het lichtjesfeest Chanoeka naar huis.

1 uur geleden
Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

5 uur geleden
Geen asielzoekers naar Geertruidenberg, gemeente ziet af van plan

GEERTRUIDENBERG (ANP) - In de Brabantse gemeente Geertruidenberg komt geen opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeenteraad was tegen het plan. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten om dat te volgen.

5 uur geleden
Van drugs- en wapenhandel verdacht familielid Taghi blijft in cel

ARNHEM (ANP) - De 21-jarige Aimane T., een familielid van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald in een voorbereidende zitting. Gorinchemmer T. wordt verdacht van onder meer handel in en bezit van automatische wapens en harddrugs en een woninginbraak in de periode tussen 2020 en begin 2022.

5 uur geleden
200 kilometer meer file dan normaal tijdens dinsdagavondspits

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt dat er op het hoogtepunt van de dinsdagavondspits om 17.10 uur 861 kilometer file stond. "Dat is 200 kilometer meer dan normaal op een dinsdag", aldus een woordvoerster. Het was al vroeg druk op de weg omdat mensen eerder naar huis gingen voor pakjesavond.

5 uur geleden
Zes Nederlanders weg uit Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders met wie het ministerie van Buitenlandse Zaken in contact stond, hebben dinsdag de Gazastrook verlaten. Dat meldt het ministerie, dat toevoegt dat ze aan de Egyptische grens zijn opgevangen door een team van de Nederlandse ambassade.

5 uur geleden