Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Militair vliegtuig stort neer in Californië, meerdere doden

Militair vliegtuig stort neer in Californië, meerdere doden

SAN DIEGO (ANP) - Een vliegtuig van het Amerikaanse marinierskorps is woensdag in het zuiden van de staat Californië neergestort. Zeker vier inzittenden kwamen om het leven, meldt de krant Los Angeles Times. De Amerikaanse marine heeft op Facebook het ongeluk bevestigd, maar nog niets bekendgemaakt over slachtoffers. Volgens de marine waren er vijf mensen aan boord.

Het ongeluk gebeurde in de buurt van het plaatsje Glamis, op zo'n vijftig kilometer van de grens met Mexico. Aanvankelijk circuleerden er berichten dat het toestel radioactief materiaal aan boord had, maar de marine ontkent dat.

Het verongelukte toestel is een MV-22B Osprey. Dit is een propellervliegtuig dat door zijn motoren te draaien verticaal kan landen en opstijgen, als een helikopter. In maart stortte een soortgelijk vliegtuig van het Amerikaanse leger neer in Noorwegen. Hierbij kwamen vier mariniers om het leven. De Amerikaanse krijgsmacht nam de Osprey in 2007 in gebruik. Volgens de Los Angeles Times zijn sindsdien acht toestellen neergestort.

Meer uit Buitenland

Doden door botsing tussen treinen in India

NEW DELHI (ANP/RTR/AFP) - In India zijn zeker dertien mensen omgekomen doordat een passagierstrein en een goederentrein in botsing waren gekomen. Een aantal inzittenden is gewond.

14 minuten geleden
Russische zaak tegen Amerikaan Gershkovich achter gesloten deuren

JEKATERINENBURG (ANP/RTR) - Het Russische proces tegen de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich zal achter gesloten deuren plaatsvinden, meldt staatspersbureau TASS. De zaak begint op 26 juni.

1 uur geleden
EU-leiders beginnen optimistisch aan verdeling 'topbanen' EU

BRUSSEL (ANP) - De leiders van de EU-landen zijn weleens met meer hoofdbrekens aan de vijfjaarlijkse verdeling van de belangrijkste EU-posten begonnen. De meestal hoogst ingewikkelde puzzel, waar demissionair premier Mark Rutte en zijn collega's zich maandag in Brussel over buigen, kreeg de afgelopen dagen al voorzichtig vorm. Zwaargewichten Duitsland en Frankrijk denken alle stukjes gauw te kunnen leggen.

4 uur geleden
Onderzoeksinstituut: rol van kernwapens steeds prominenter

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De rol van kernwapens is prominenter geworden en kernmachten moderniseren hun arsenalen terwijl de geopolitieke betrekkingen verslechteren. Dit hebben onderzoekers van het internationale vredesonderzoeksinstituut Stockholm (SIPRI) maandag gezegd. Ze drongen er bij de wereldleiders op aan "een stap terug te doen en na te denken".

7 uur geleden
Tienduizenden geëvacueerd om overstromingen in zuidoosten China

FUZHOU (ANP/DPA) - Ongeveer 36.000 mensen zijn in de Chinese provincie Fujian, in het zuidoosten van het land, geëvacueerd wegens overstromingen na zware regenval. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua op basis van de plaatselijke autoriteiten.

9 uur geleden
Netanyahu noemt keuze leger voor gevechtspauzes 'onaanvaardbaar'

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft kritiek geuit op de plannen die het leger zondag heeft aangekondigd om dagelijkse tactische gevechtspauzes in te lassen. Het leger zei dit te willen doen om de levering van humanitaire hulp aan de Palestijnen in de Gazastrook te vergemakkelijken.

12 uur geleden
Mbappé spreekt zich uit tegen extremisme in de Franse politiek

PADERBORN (ANP/AFP) - Kylian Mbappé heeft zich uitgesproken tegen extremisme in de Franse politiek. Ook riep hij Franse jongeren op te gaan stemmen bij de parlementsverkiezingen over twee weken.

13 uur geleden