Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Militair vliegtuig stort neer in Californië, meerdere doden

Militair vliegtuig stort neer in Californië, meerdere doden

SAN DIEGO (ANP) - Een vliegtuig van het Amerikaanse marinierskorps is woensdag in het zuiden van de staat Californië neergestort. Zeker vier inzittenden kwamen om het leven, meldt de krant Los Angeles Times. De Amerikaanse marine heeft op Facebook het ongeluk bevestigd, maar nog niets bekendgemaakt over slachtoffers. Volgens de marine waren er vijf mensen aan boord.

Het ongeluk gebeurde in de buurt van het plaatsje Glamis, op zo'n vijftig kilometer van de grens met Mexico. Aanvankelijk circuleerden er berichten dat het toestel radioactief materiaal aan boord had, maar de marine ontkent dat.

Het verongelukte toestel is een MV-22B Osprey. Dit is een propellervliegtuig dat door zijn motoren te draaien verticaal kan landen en opstijgen, als een helikopter. In maart stortte een soortgelijk vliegtuig van het Amerikaanse leger neer in Noorwegen. Hierbij kwamen vier mariniers om het leven. De Amerikaanse krijgsmacht nam de Osprey in 2007 in gebruik. Volgens de Los Angeles Times zijn sindsdien acht toestellen neergestort.

Meer uit Buitenland

EU-landen stemmen in met nieuwe afspraken over Noord-Ierland

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben ingestemd met de belangrijkste nieuwe afspraken met het Verenigd Koninkrijk over hoofdpijndossier Noord-Ierland. Die moeten het slepende conflict oplossen dat sinds de Brexit is ontstaan over de delicate status van Noord-Ierland.

26 minuten geleden
Duitsers ruziën over versmelting achternamen

BERLIJN (ANP) - De Duitse coalitie ruziet over het versmelten van de achternamen van een getrouwd koppel. Meneer Schneider en mevrouw Müller bijvoorbeeld worden dan samengevoegd tot Schnüller. De Groenen kwamen met het voorstel voor het vermengen van familienamen op de proppen. De liberale regeringspartner FDP kondigde meteen verzet aan.

40 minuten geleden
Mogelijk woensdag aanklacht en arrestatiebevel tegen Trump

NEW YORK (ANP) - De beslissing of de voormalige Amerikaanse president Donald Trump wordt aangeklaagd en of er een arrestatiebevel tegen hem komt, wordt volgens Amerikaanse media waarschijnlijk woensdag in New York genomen. Het zou de eerste keer zijn dat een ex-president strafrechtelijk wordt vervolgd.

1 uur geleden
Britse ex-premier Johnson erkent fouten coronafeestjes

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse ex-premier Boris Johnson erkent min of meer dat hij het Britse parlement heeft misleid toen hij destijds zei dat coronaregels in zijn kantoor en ambtswoning volledig werden nageleefd. Maar hij verwerpt de aantijging dat hij het Lagerhuis "opzettelijk of roekeloos" verkeerd heeft geïnformeerd. Daar zou geen enkel bewijs voor zijn.

1 uur geleden
Activiste Greta Thunberg mag van rechter Zweedse staat aanklagen

STOCKHOLM (ANP/RTR) - De Zweedse rechter heeft Greta Thunberg en een groep van 600 andere klimaatactivisten toestemming gegeven om de Zweedse staat aan te klagen. De jongeren vinden dat Stockholm onvoldoende heeft gedaan om klimaatverandering tegen te gaan. Nadat de groep de aanklacht op een paar punten aangepaste, mag de zaak nu doorgaan.

2 uur geleden
Bruce Springsteen krijgt hoogste Amerikaanse onderscheiding

WASHINGTON (ANP) - Bruce Springsteen gaat dinsdag op bezoek bij de Amerikaanse president Joe Biden. De zanger is een van de twaalf sterren die tijdens een ceremonie in de East Room van het Witte Huis de National Medal of Arts ontvangt, de hoogste onderscheiding die een artiest kan krijgen van de Amerikaanse overheid.

4 uur geleden
Xi nodigt Poetin in Moskou uit voor bezoek aan China

MOSKOU (ANP/AFP) - Na het bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Moskou, is het ook de bedoeling dat de Russische president Vladimir Poetin zal langsgaan in Beijing. Naast alle vriendschappelijke woorden tussen de twee melden Russische staatsmedia dat Xi zijn ambtgenoot heeft uitgenodigd voor een reis die nog dit jaar moet plaatsvinden.

5 uur geleden