Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Migrantenkaravaan vertrekt richting VS om te demonstreren

Migrantenkaravaan vertrekt richting VS om te demonstreren

MEXICO CITY (ANP/AFP) - In het zuiden van Mexico is een karavaan van duizenden migranten vertrokken richting de Verenigde Staten. De migranten willen protesteren bij de topconferentie van 'de Amerika's', of de top van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, die deze week in de Amerikaanse stad Los Angeles plaatsvindt en waarbij migratie op de agenda staat.

Een van de activisten die in de karavaan meeloopt zei tegen persbureau AFP dat "we de leiders op de conferentie willen laten weten dat we geen wisselgeld zijn voor politieke en ideologische belangen. We demonstreren voor onze vrijheid, want we hebben het recht te migreren."

De Amerikaanse president Joe Biden hoopt op de topconferentie een regionaal akkoord over migratie te sluiten. Maar de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador liet maandag weten niet bij de conferentie aanwezig te willen zijn, omdat Biden de linkse leiders van Nicaragua, Cuba en Venezuela niet heeft uitgenodigd. Mexico is een belangrijk land om te betrekken bij een migratieakkoord, omdat de meeste migranten die vanuit Centraal-Amerika naar de VS trekken door Mexico komen.

Meer uit Buitenland

Bill Cosby weer aangeklaagd vanwege seksueel misbruik

LOS ANGELES (ANP) - Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik. Een voormalig playmate beweert dat ze in 1969 door de komiek is gedrogeerd en verkracht, melden Amerikaanse media op basis van rechtbankdocumenten.

1 uur geleden
Senaat stemt tegen Bidens plan voor kwijtschelden studieschuld

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat heeft zich donderdag uitgesproken tegen een plan van president Joe Biden om een deel van de studieschuld van Amerikanen kwijt te schelden. Een paar Democraten stemden met de Republikeinen mee, waardoor een resolutie tegen het plan kon worden aangenomen.

3 uur geleden
Kosovo bereid tot nieuwe verkiezingen in onrustige noorden

BULBOACA (ANP/RTR) - Kosovo is bereid nieuwe lokale verkiezingen te houden in het noorden van het land, waar de Servische gemeenschap protesteert tegen de aanstelling van burgemeesters van Albanese afkomst. President Vjosa Osmani zei dat na een overleg met onder anderen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in Moldavië. Die twee drongen aan op een nieuwe stembusgang.

4 uur geleden
Regering VK wil Johnsons appjes niet afstaan in corona-onderzoek

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering wil een rechter laten beoordelen of het verplicht is om appberichten van oud-premier Boris Johnson te delen met een commissie die onderzoek doet naar de corona-aanpak van het Verenigd Koninkrijk. De regering heeft de deadline om die appjes af te staan gemist en lijkt ook niet van plan de appjes te delen.

5 uur geleden
Amerikaanse sancties tegen bedrijven gelinkt aan conflict Soedan

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten hebben donderdag sancties opgelegd aan vier bedrijven die winst maken en bijdragen aan het conflict in Soedan. Zij worden gelinkt aan de Soedanese krijgsmacht en de paramilitaire Rapid Support Forces (RSF), die sinds halverwege april verwikkeld zijn in een gewelddadige machtsstrijd.

6 uur geleden
Rutte: eerste tekenen dat migrantenstroom via Tunesië vermindert

BULBOACA (ANP) - Er zijn tekenen dat de illegale migrantenstroom vanuit Tunesië naar EU-landen Malta en Italië afneemt. Volgens premier Mark Rutte lijken de lopende gesprekken met het Noord-Afrikaanse land om maatregelen te treffen effect te hebben. Maar "het is een eerste indicatie" en "we moeten zorgen dat het blijvend is", zei hij na afloop van een Europese top in Moldavië.

7 uur geleden
Duits treinongeluk van vorig jaar kwam door kapotte dwarsliggers

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (ANP/DPA) - Een groot treinongeluk in Zuid-Duitsland van een jaar geleden lijkt te zijn veroorzaakt doordat de betonnen dwarsliggers beschadigd waren. Onderzoekers denken dat de rails daardoor kon breken en dat de trein daarom ontspoord is.

8 uur geleden