Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Migrantenkaravaan vertrekt richting VS om te demonstreren

Migrantenkaravaan vertrekt richting VS om te demonstreren

MEXICO CITY (ANP/AFP) - In het zuiden van Mexico is een karavaan van duizenden migranten vertrokken richting de Verenigde Staten. De migranten willen protesteren bij de topconferentie van 'de Amerika's', of de top van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, die deze week in de Amerikaanse stad Los Angeles plaatsvindt en waarbij migratie op de agenda staat.

Een van de activisten die in de karavaan meeloopt zei tegen persbureau AFP dat "we de leiders op de conferentie willen laten weten dat we geen wisselgeld zijn voor politieke en ideologische belangen. We demonstreren voor onze vrijheid, want we hebben het recht te migreren."

De Amerikaanse president Joe Biden hoopt op de topconferentie een regionaal akkoord over migratie te sluiten. Maar de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador liet maandag weten niet bij de conferentie aanwezig te willen zijn, omdat Biden de linkse leiders van Nicaragua, Cuba en Venezuela niet heeft uitgenodigd. Mexico is een belangrijk land om te betrekken bij een migratieakkoord, omdat de meeste migranten die vanuit Centraal-Amerika naar de VS trekken door Mexico komen.

Meer uit Buitenland

Democratische leiders: Harris wilde zelf haar nominatie verdienen

WASHINGTON (ANP) - De leiders van de Democraten in het Congres hebben naar eigen zeggen op verzoek van Kamala Harris gewacht met het uitspreken van hun steun. Harris vond het belangrijk dat de gedelegeerden haar van onderaf zouden steunen, in plaats van dat de partijtop haar naar voren zou schuiven, zei de leider van de partij in de Senaat, Chuck Schumer. Maandagavond bleek de steun van de meerderheid binnen te zijn.

5 minuten geleden
Amerikaanse president Biden hersteld van corona

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft geen corona meer. Zijn lijfarts laat dat weten in een brief die het Witte Huis heeft gedeeld. Volgens de arts zijn alle ziektesymptomen verdwenen en heeft Biden na zijn besmetting geen koorts gehad.

52 minuten geleden
Biden spreekt woensdag de natie toe over zijn presidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden geeft woensdagavond om 20.00 uur (Amerikaanse tijd) een toelichting op zijn besluit om zich terug te trekken uit de race voor herverkiezing. Dat laat de president weten op X.

3 uur geleden
Hoofd van Secret Service stapt op na kritiek op beveiliging Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de dienst die onder meer Amerikaanse presidenten beveiligt, is opgestapt. Kimberly Cheatle was als directeur van de Secret Service (USSS) verantwoordelijk voor de bewaking bij het evenement waar oud-president Donald Trump werd beschoten. De Amerikaanse president Joe Biden heeft haar bedankt voor haar werk.

3 uur geleden
ICC vraagt zienswijzen rond mogelijk aanhoudingsbevel Netanyahu

DEN HAAG (ANP) - Ruim zestig regeringen, organisaties en personen mogen bij het Internationaal Strafhof (ICC) hun standpunt indienen over mogelijke arrestatiebevelen tegen onder anderen de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu. Het hof buigt zich over de vraag of Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en de hoge Hamasfunctionarissen Yahya Sinwar, Mohammed Al-Masri en Ismail Haniyeh aangehouden moeten worden, zoals de aanklager wil.

6 uur geleden
Vliegveld Catania tijdelijk dicht na uitbarsting vulkaan Etna

CATANIA (ANP/AFP) - Het vliegveld van Catania op het Italiaanse Sicilië is dinsdag gesloten na een uitbarsting van de vulkaan Etna. Het vliegverkeer ligt tijdelijk stil vanwege de vrijgekomen as.

7 uur geleden
Zondag was wereldwijd de warmste dag ooit gemeten

LONDEN (ANP) - 21 juli, afgelopen zondag, is de warmste dag ooit geregistreerd. De gemiddelde temperatuur wereldwijd bedroeg 17,09 graden. Dat komt dinsdag naar voren uit de dagelijkse metingen van de Europese klimaatdienst Copernicus. Het oude record was 17,08 graden op 6 juli vorig jaar. De gegevens worden sinds 1940 bijgehouden.

7 uur geleden