Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Migranten ontsnapt uit afgesloten vrachtwagen in Duitsland

Migranten ontsnapt uit afgesloten vrachtwagen in Duitsland

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een groep migranten is in Duitsland ontsnapt uit een afgesloten vrachtwagen die afkomstig zou zijn uit Nederland. De politie zegt acht personen zonder identiteitsdocumenten te hebben aangetroffen.

De migranten hadden zelf de politie met een mobiele telefoon gebeld omdat de zuurstof begon op te raken. Uiteindelijk lukte het de groep om bij de plaats Heiligenroth (Rijnland-Palts) uit het voertuig te springen.

De vrachtwagenchauffeur vertelde de politie dat de lading in Nederland in zijn voertuig is gestopt. Hij zou toen zelf niet aanwezig zijn geweest. De bestuurder zou later wel de deuren op slot hebben gedaan om te voorkomen dat iemand de goederen zou stelen.

Van Eritrea naar Groot-Brittanië

De chauffeur verklaarde dat hij gebons hoorde toen hij aan het tanken was bij Heiligenroth. Hij opende de deuren, waarna meerdere mensen uit het voertuig sprongen. De door de politie aangetroffen migranten zeiden uit Eritrea te komen. Ze probeerden Groot-Brittannië te bereiken.

De afgelopen jaren zijn in Europa herhaaldelijk migranten gestikt in afgesloten vrachtwagens. Er vonden in 2019 bijna 40 personen de dood in een koeltruck in het Verenigd Koninkrijk. In 2015 troffen de hulpdiensten 71 overleden asielzoekers aan in een vrachtwagen in Oostenrijk.

Meer uit Buitenland

Hamas: Israël krijgt geen gijzelaars terug zonder onderhandelen

CAÏRO (ANP/RTR/AFP) - De gewapende vleugel van Hamas heeft gezegd dat Israël geen van zijn gijzelaars zal kunnen terughalen, tenzij het gesprekken aanknoopt over het ruilen van gijzelaars tegen Palestijnse gevangenen in Israël. Anders zal geen van de gegijzelden levend de Gazastrook verlaten, aldus de Al Qassam-brigades.

1 uur geleden
Voorzitter wil op tijd klimaattop afronden: 'zou eerste ooit zijn'

DUBAI (ANP) - Als het aan de voorzitter van de klimaattop in Dubai ligt, is de COP dit jaar écht op de laatste dag afgelopen. "Dat zou de eerste ooit zijn", lacht Hilde Stroot van Oxfam Novib, die de onderhandelingen nauw in de gaten houdt. Toch zijn partijen deze top ook verrast door de vaart van de Verenigde Arabische Emiraten.

1 uur geleden
Iran beschuldigt Zweedse EU-diplomaat van samenzwering met Israël

TEHERAN/BRUSSEL (ANP/AFP) - De Iraanse justitie heeft de Zweedse EU-diplomaat Johan Floderus beschuldigd van samenzwering met en spionage voor Israël en 'het verspreiden van verderf op aarde'. Die laatste aanklacht is een ruim gedefinieerde misdaad die alles kan omvatten wat door de sjiitische staat als ongewenst wordt beschouwd en kan tot de doodstraf leiden.

3 uur geleden
President Oekraïne Zelensky bij inauguratie ambtgenoot Argentinië

BUENOS AIRES (ANP) - Onder de hoge gasten bij de inauguratie van de nieuwe Argentijnse president Javier Milei is ook de Oekraïense leider Volodymyr Zelensky. Argentijnse media melden dat de komst van Zelensky door de Oekraïense ambassade in Buenos Aires is bevestigd. Het is het eerste bezoek van Zelensky aan een Latijns-Amerikaans land sinds de Russische inval in februari 2022. Hij heeft onderweg een tussenlanding gemaakt in Kaapverdië.

4 uur geleden
Nobelprijs uitgereikt aan kinderen opgesloten Iraanse winnares

OSLO/TEHERAN (ANP/RTR) - De Nobelprijs voor de Vrede is uitgereikt aan de twee kinderen van de in Iran opgesloten winnares Narges Mohammadi. De Iraanse mensenrechtenactiviste zelf was een dag voor de ceremonie in de Noorse hoofdstad Oslo in een driedaagse hongerstaking gegaan.

4 uur geleden
Volgende klimaattop vrijwel zeker in Azerbeidzjan

DUBAI (ANP/RTR) - De volgende, 29e klimaattop (COP29) is vrijwel zeker in Azerbeidzjan. Op de huidige COP28 in Dubai is een conceptvoorstel gepubliceerd om de grootscheepse conferentie van de Verenigde Naties komend jaar in het land te houden op de grens van Europa en Azië.

5 uur geleden
Netanyahu: oproep einde oorlog staat haaks op steun einde Hamas

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu vindt dat leiders niet de eliminatie van Hamas kunnen steunen en tegelijkertijd oproepen tot een einde aan de oorlog in Gaza. Hij heeft dat tegen "de leiders van Duitsland en Frankrijk en andere landen" gezegd. Het beëindigen van de oorlog zou de eliminatie van Hamas verhinderen, aldus de premier.

6 uur geleden