Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Migranten ontsnapt uit afgesloten vrachtwagen in Duitsland

Migranten ontsnapt uit afgesloten vrachtwagen in Duitsland

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een groep migranten is in Duitsland ontsnapt uit een afgesloten vrachtwagen die afkomstig zou zijn uit Nederland. De politie zegt acht personen zonder identiteitsdocumenten te hebben aangetroffen.

De migranten hadden zelf de politie met een mobiele telefoon gebeld omdat de zuurstof begon op te raken. Uiteindelijk lukte het de groep om bij de plaats Heiligenroth (Rijnland-Palts) uit het voertuig te springen.

De vrachtwagenchauffeur vertelde de politie dat de lading in Nederland in zijn voertuig is gestopt. Hij zou toen zelf niet aanwezig zijn geweest. De bestuurder zou later wel de deuren op slot hebben gedaan om te voorkomen dat iemand de goederen zou stelen.

Van Eritrea naar Groot-Brittanië

De chauffeur verklaarde dat hij gebons hoorde toen hij aan het tanken was bij Heiligenroth. Hij opende de deuren, waarna meerdere mensen uit het voertuig sprongen. De door de politie aangetroffen migranten zeiden uit Eritrea te komen. Ze probeerden Groot-Brittannië te bereiken.

De afgelopen jaren zijn in Europa herhaaldelijk migranten gestikt in afgesloten vrachtwagens. Er vonden in 2019 bijna 40 personen de dood in een koeltruck in het Verenigd Koninkrijk. In 2015 troffen de hulpdiensten 71 overleden asielzoekers aan in een vrachtwagen in Oostenrijk.

Meer uit Buitenland

Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

2 uur geleden
Vracht van eerste graanschip uit Oekraïne geweigerd door koper

ISTANBUL (ANP/RTR) - De Razoni, het eerste schip dat sinds de Russische invasie een Oekraïense haven verliet onder een door de VN en Turkije bemiddeld akkoord, is op zoek naar een andere haven om zijn graanvracht te lossen. Het schip wordt daartoe gedwongen omdat de Libanese koper de lading weigert, nu die meer dan vijf maanden te laat geleverd is.

3 uur geleden
VS steunen Oekraïense overheidsfinanciën met 4,5 miljard dollar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten sturen de Oekraïense regering nog eens 4,5 miljard dollar, waardoor de totale Amerikaanse begrotingssteun aan het land sinds de Russische invasie in februari op 8,5 miljard dollar komt, meldt het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID).

5 uur geleden
Twee verdachten doden zwarte man VS krijgen levenslang

BRUNSWICK (ANP/RTR) - Een federale rechter in de Amerikaanse staat Georgia heeft Travis McMichael en zijn vader Gregory McMichael tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor het plegen van de moord op Ahmaud Arbery in 2020. Arbery, een zwarte man, werd neergeschoten toen hij door een grotendeels witte wijk jogde.

6 uur geleden
Rusland wil atoomwaakhond toelaten tot kerncentrale Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland wil de internationale atoomwaakhond IAEA toelaten tot de veroverde Oekraïense kerncentrale Zaporizja, de grootste van Europa. De Russen zijn klaar om een ​​bezoek van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie mogelijk te maken, aldus het Russische persbureau RIA Novosti.

7 uur geleden
VS en EU willen snel akkoord met Iran in atoomoverleg

WENEN/TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten en de Europese Unie willen dat er snel een akkoord komt in het atoomoverleg met Iran. Iran zei maandag dat een akkoord nog ver weg is en dat er meer gesproken moet worden.

7 uur geleden
Duitse oud-kanselier Schröder mag lid blijven van regeringspartij

HANNOVER (ANP) - De Duitse regeringspartij SPD gaat het lidmaatschap van oud-bondskanselier Gerhard Schröder niet beëindigen vanwege diens vriendschap met de Russische president Vladimir Poetin en banden met Russische staatsenergiebedrijven. Er is volgens een arbitragecommissie geen bewijs dat er partijregels zijn overtreden, melden Duitse media.

10 uur geleden