Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Migranten Lesbos blijven massaal weg bij nieuw kamp

Migranten Lesbos blijven massaal weg bij nieuw kamp

ATHENE (ANP/RTR) - Veel migranten op Lesbos blijven weigeren hun intrek te nemen in een tijdelijk kamp. Sinds de branden in het opvangcentrum Moria slapen duizenden mensen in de buitenlucht. De autoriteiten delen flyers uit en sturen tekstberichten naar migranten in de hoop ze zo over de streep te trekken.

In het tijdelijke kamp in het gebied Kara Tepe kunnen 5000 migranten worden opgevangen, maar tot dusver hebben zich pas 1200 personen gemeld. "Ze zijn nog steeds terughoudend", erkende een bron bij de politie. "De onderhandelingen zijn gaande."

In het overbevolkte Moria waren ruim 12.000 migranten ondergebracht. Die moesten vluchten toen brand uitbrak. Dat ze nu weigeren naar het nieuwe kamp te gaan, heeft volgens een functionaris meerdere redenen. Ze zouden het eiland willen verlaten en bovendien vrezen dat de leefomstandigheden in het nieuwe kamp net zo slecht zijn als in Moria.

Bij het nieuwe kamp worden migranten ook getest op het coronavirus. Daarbij zijn tot dusver al 35 besmettingen aan het licht gekomen.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 86 1 week geleden
niet tevreden? zet ze maar af op een afrikaanse kust.
MarkJohan 1 week geleden
ook in Nederland slapen mensen op straat

Meer uit Buitenland

Woede na besluit officier van justitie in zaak Breonna Taylor

WASHINGTON (ANP) - Meerdere Democratische politici hebben boos gereageerd op het besluit van de officier van justitie in de Amerikaanse staat Kentucky om maar één agent te vervolgen in de zaak rond het doodschieten van de zwarte vrouw Breonna Taylor. Onder meer de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi uitte haar woede op televisie bij MSNBC.

5 minuten geleden
Aantal nieuwe coronabesmettingen Duitsland neemt flink toe

BERLIJN (ANP/RTR) - Het aantal nieuwe coronabesmettingen dat in Duitsland is vastgesteld in het laatste etmaal is tot boven de tweeduizend gestegen, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM. Woensdag werden er nog 1769 gevallen gemeld, een lichte afname ten opzichte van dinsdag.

1 uur geleden
Nieuwe Japanse premier Suga zoekt toenadering tot Zuid-Korea

TOKIO (ANP/RTR) - De nieuwe Japanse premier Yoshihide Suga heeft donderdag tegen zijn Zuid-Koreaanse collega Moon Jae-in gezegd dat de twee landen hun beschadigde betrekkingen moeten repareren. Suga zei dat Zuid-Korea een belangrijke partner voor Japan is in het tegengaan van de dreiging van het stalinistische Noord-Korea.

1 uur geleden
Agent neergeschoten bij demonstratie in Louisville

RACISMELOUISVILLE (ANP/RTR/AFP) - Een agent is neergeschoten en gewond geraakt bij een demonstratie in het Amerikaanse Louisville, melden lokale media. Demonstranten zijn in meerdere steden in de Verenigde Staten de straat opgegaan uit ongenoegen over het besluit om maar één van de drie politieagenten te vervolgen die betrokken waren bij de dood van Breonna Taylor (26).

3 uur geleden
Honderden bewijzen laatste eer aan hoge rechter Bader Ginsburg

GINSBURGWASHINGTON (ANP/RTR) - Honderden rouwende Amerikanen hebben woensdag een laatste eer bewezen aan de vrijdag overleden hoge rechter Ruth Bader Ginsburg. Zij trokken stilletjes langs de kist voor het witmarmeren gebouw van het Hooggerechtshof in Washington. Ginsburg, die in 1993 werd beëdigd, geldt als een liberaal en progressief boegbeeld en heeft onder meer veel betekend voor de rechten van vrouwen en lhbt'ers in de Verenigde Staten.

4 uur geleden
Trump: geen Cubaanse rum, sigaren en hotels meer voor Amerikanen

VERKIEZINGEN VSWASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn burgers woensdag verboden om nog langer Cubaanse rum of sigaren te importeren of om in Cubaanse hotels die in staatshanden zijn te verblijven. Met de nieuwe maatregelen tegen Cuba hoopt Trump de fel anticommunistische Cubaans-Amerikaanse gemeenschap in Florida, een cruciale staat bij de komende verkiezingen, voor zich te winnen. Sinds Trump aan de macht is, is er een ommekeer gekomen in de toenadering die de Verenigde Staten onder president Barack Obama zochten met voormalige koudeoorlogsvijand Cuba.

5 uur geleden
Trump: verkiezingen worden waarschijnlijk zaak Hooggerechtshof

GINSBURG - VERKIEZINGEN VSWASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump denkt dat de presidentsverkiezingen in november waarschijnlijk eindigen in een rechtszaak voor het Hooggerechtshof. Om die reden is het volgens hem belangrijk dat alle negen zetels van het hof weer snel gevuld zijn. Momenteel is een zetel vacant nadat de progressieve opperrechter Ruth Bader Ginsburg vrijdag overleed. Over de benoeming van haar opvolger is veel discussie. De hoogste gerechtelijke instantie van het land boog zich in 2000 eerder over de presidentsverkiezingen.

5 uur geleden