Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middenvelder Rosario blij met wat vrijere rol bij PSV

Middenvelder Rosario blij met wat vrijere rol bij PSV

DEN HAAG (ANP) - Pablo Rosario had het de voorbije maanden zwaar bij PSV. Bij de middenvelder gingen soms de meest simpele dingen mis en hij leek in weinig nog op de goede speler van begin vorig seizoen, toen hij in de groepsfase van de Champions League op schitterende wijze scoorde tegen Internazionale. Zaterdag won PSV voor het eerst in tijden weer een uitwedstrijd in de eredivisie en Rosario speelde een prima wedstrijd. "Hopelijk kunnen wij deze lijn doortrekken", zei Rosario na de 0-3 bij ADO Den Haag.

'We wisten dat zij compact zouden spelen. De eerste tien minuten speelden zij vrij opportunistisch. Daarna namen wij de wedstrijd over", vervolgde Rosario, die zelf ook een doelpunt had moeten maken.

PSV speelt sinds kort met Ryan Thomas als meest vooruitgeschoven middenvelder. Rosario en Jorrit Hendrix zijn de controleurs. "Ik heb een iets vrijere rol. Ik mag wat meer naar voren. Dat bevalt goed. De afstemming moet juist zijn op het middenveld. We mogen allemaal vrij bewegen", legde Rosario uit.

Aanvoerder Denzel Dumfries was ook tevreden. "Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Als je naar de kansen kijkt, hadden we het veel eerder af moeten maken. Maar ik ben blij hoor. We hebben veel kwaliteiten. Dat heb ik altijd al gezegd. We snakten naar een overwinning, heel lang. Die lijn hebben we na vorige week doorgetrokken en dat moeten we blijven doen."

Meer uit Voetbal

Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

9 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

10 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

13 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

13 uur geleden
Beslissing over keepster Oranje tegen Engeland pas dinsdag

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker kan pas dinsdagmiddag beslissen wie het doel verdedigt in de wedstrijd tegen Engeland in de Nations League. Eerste keepster Daphne van Domselaar heeft volgens de bondscoach maandag meegetraind met het team. Jonker is in afwachting van de evaluatie van de medische staf. Pas dinsdag besluit hij of de keepster van Oranje inzetbaar is in de wedstrijd tegen de Engelse ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

13 uur geleden
FC Volendam niet akkoord met verplaatsen uitduel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam laat weten overvallen te zijn door het besluit van de KNVB om de wedstrijd Ajax - FC Volendam, die gepland stond voor woensdag 27 september, te verplaatsen. De club gaat niet akkoord met dit besluit.

15 uur geleden
Ajax is het oneens met KNVB en overweegt juridische stappen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil woensdag niet het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uitspelen, maar het eerder geplande competitieduel met FC Volendam voetballen. De club verzet zich tegen de beslissing van de KNVB om het programma te wijzigen en overweegt juridische stappen.

15 uur geleden