Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelkoop kreeg kippenvel van Oranje-publiek en nummer 1 Koolhof

Middelkoop kreeg kippenvel van Oranje-publiek en nummer 1 Koolhof

AMSTELVEEN (ANP) - Matwé Middelkoop hoopt dat hij het beste jaar uit zijn loopbaan op de Daviscup Finals van een passend slot kan voorzien. Aan de zijde van Wesley Koolhof, de kersverse nummer 1 van de wereld in het dubbelspel, hoopt hij de Nederlandse ploeg in Málaga aan de beslissende punten te kunnen helpen.

Het kippenvel stond naar eigen zeggen op zijn armen toen hij half september in Glasgow tegenover tennisgrootheid Andy Murray en diens partner Joe Salisbury stond. In een volle arena, gevuld met uitzinnige fans, speelde de inmiddels 39 jaar oude Middelkoop zijn beste tennis.

"Ik ben een echte showspeler en ik hou ervan om naar het publiek te blèren. Dan kom ik los. Echt waar, spelen voor een vol stadion en met fans die je onvoorwaardelijk blijven steunen, dat is met niets anders te vergelijken. Stiekem denk ik er nog steeds weleens aan terug", aldus Middelkoop.

Glasgow

"Dit jaar heb ik het ABN AMRO-toernooi gewonnen en in de halve finales van een grandslamtoernooi gestaan. Maar als ik aan 2022 denk, dan komt toch als eerste de Daviscup in Glasgow naar boven. Daviscup is uniek en daar wil je de beste versie van jezelf laten zien. Er komen bijzondere krachten omhoog. Als je normaal geen zin hebt, dan heb je alleen jezelf ermee, maar in de Daviscup speel je voor je land."

Middelkoop vormt in het landentoernooi sinds kort een vast koppel met Koolhof, nu ruim een week de beste dubbelspeler ter wereld. "Ik vond het zo mooi dat hij de nummer 1 werd en kreeg er echt kippenvel van toen ik het nieuws hoorde. Ten koste van mij stelde hij die positie op het masterstoernooi van Parijs veilig en dat wist ik op dat moment niet eens. Dat maakte het plaatje voor mij compleet", aldus de mondiale nummer 22.

Dubbelspel

"We zijn samen begonnen in het dubbelspel en ik weet nog goed dat we in het begin hotelkamers moesten delen omdat we geen euro meer hadden. Met onze eerste titel wonnen we 220 dollar en kijk waar we nu staan. Nu halen we miljoenen binnen. Ik heb hem na het bereiken van die mijlpaal ook een mooi berichtje gestuurd, waar ik echt de tijd voor heb genomen. Het was voor mij geen verrassing, want Wesley heeft iets bijzonders. Hij heeft 'special eyes' en ziet gewoon hoe iedereen staat en kan als geen ander stappen vooruitdenken."

Middelkoop hoopt, samen met zijn oude dubbelpartner, dinsdag tegen Australië al meteen van waarde te kunnen zijn. "Het is een unieke positie waarin we met z'n allen zitten en een kwartfinaleplaats is nog niet vaak voorgekomen. Ik zie dit als een echt serieuze kans. Want als we de Verenigde Staten, Engeland en Kazachstan kunnen pakken, dan kunnen we elk team verslaan."

Meer uit Sport

Zwemster Steenbergen tweede op 200 vrij in Qualification Meet

ROTTERDAM (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen is bij de Rotterdam Qualification Meet als tweede geëindigd op de 200 meter vrije slag. De winnares van het brons op de 100 meter vrij bij de WK zwemmen afgelopen zomer in Fukuoka (Japan) tikte in de finale aan in 1.56,19. De Tsjechische Barbora Seemanova won in 1.55,59.

3 uur geleden
Bondscoach handbalsters: grote zege op Argentinië perfecte start

FREDERIKSHAVN (ANP) - Bondscoach Per Johansson van de Nederlandse handbalsters noemde de riante zege van 41-26 op Argentinië de perfecte start van het wereldkampioenschap. "In vele opzichten. Ik heb veel speelsters kunnen inzetten, veel speelsters zien scoren, veel spelposities gezien en veel doelpunten. We zaten in een goede flow. Het was een ideaal begin", zei de Zweed na afloop van het duel in het Deense Frederikshavn bij Viaplay.

4 uur geleden
Handbalsters openen WK met ruime zege op Argentinië: 41-26

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen begonnen met een ruime zege op Argentinië. Oranje won in het Deens Frederikshavn met 41-26. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Per Johansson al met 20-14.

5 uur geleden
Keepster Duijndam op tribune, Broch op de bank bij handbalsters

FREDERIKSHAVN (ANP) - Keepster Rinka Duijndam zit de eerste groepswedstrijd van de Nederlands handbalsters op het WK op de tribune. Bondscoach Per Johansson geeft in het duel donderdagavond met Argentinië de voorkeur aan Tess Lieder en Yara ten Holte.

7 uur geleden
KNSB: marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB verwacht dat als de vorst aanhoudt een marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond mogelijk is. Natuurijscoördinator Geert-Jan Muskens acht de kans echter groter op zondag. "Als er heel goede vorst is, ook overdag, dan zou de marathon zaterdagavond kunnen", zegt Muskens. Hij schat die kans op 25 procent. "De kans op een marathon op zondagochtend is 50 procent."

11 uur geleden
Organisatie Tour onthult meer etappeplaatsen voor 2025

LILLE (ANP) - De eerste drie etappes van de Ronde van Frankrijk in 2025 zijn bekend. In tegenstelling tot de vorige vijf Tours krijgen in dat jaar de sprinters weer eens de kans de eerste gele trui te pakken, zei Tourdirecteur Christian Prudhomme bij de presentatie.

11 uur geleden
Mondiale badmintonbond schort lidmaatschap Rusland op

LAUSANNE (ANP/RTR) - De internationale badmintonbond (BWF) heeft het lidmaatschap van de nationale badmintonfederatie van Rusland (NBFR) opgeschort. Daartoe is besloten nadat bleek dat de Russische bond de lidmaatschapsvoorwaarden had overtreden, zo meldt de BWF op de website.

12 uur geleden