Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Middelbare scholen mogen op 31 mei weer helemaal open

Middelbare scholen mogen op 31 mei weer helemaal open

DEN HAAG (ANP) - De middelbare scholen mogen op 31 mei weer helemaal open. Dat heeft het demissionaire kabinet zaterdagmiddag besloten na een extra overleg met deskundigen zaterdag op het Catshuis.

Wel moeten de leerlingen en leraren op advies van het OMT twee keer per week een zelftest thuis doen. Eind volgende week moeten alle scholen voldoende zelftesten hebben ontvangen.

Verder blijven de gewone basisregels op de onderwijsinstellingen gelden, aldus het ministerie. Leerlingen moeten veelvuldig hun handen wassen, afstand houden tot hun docenten en mondkapjes dragen in de gang.

Prestaties en welzijn

Op school leren de kinderen het beste, aldus demissionair onderwijsminister Arie Slob. "Dat scholieren dit schooljaar nog minimaal zes weken volledig fysiek onderwijs krijgen, maakt een groot verschil. Niet alleen voor de schoolprestaties, maar ook voor hun welzijn."

De meeste middelbare scholieren krijgen momenteel maar een paar dagen per week les. Leerlingen kunnen sinds maart weer voor minstens een dag in de week naar school nadat de scholen medio december waren dichtgegaan.

Voorbereiden

Onderwijsinstellingen die volgende week nog niet direct open kunnen en nog enige tijd nodig hebben om dat voor te bereiden, krijgen daar een week de tijd voor. Op 7 juni moeten alle scholen dan weer helemaal open zijn, aldus Slob.

Volgens vakbond CNV Onderwijs wil trouwens de helft van het onderwijspersoneel nog geen volledige heropening van de middelbare scholen. Een kwart van de ondervraagde docenten voelt zich dan niet veilig, kwam uit de enquête onder 1380 leden naar voren.

Uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders onder bijna 700 basisschoolleiders bleek dat personeel van basisscholen maar matig gebruik maakt van coronazelftesten. Op 40 procent van de basisscholen maakt niet al het personeel gebruik van deze testen.

Meer uit Binnenland

Europapa in één dag 1,2 miljoen Nederlandse streams op Spotify

DEN HAAG (ANP) - Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Dat blijkt uit de openbare cijfers van streamingdienst Spotify. Hiermee heeft Joost Klein mogelijk een nieuw record gevestigd. Het record stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

15 minuten geleden
Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe is zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden.

32 minuten geleden
COA: opnieuw minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1961 mensen de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

1 uur geleden
Ruim 900.000 euro opgehaald met derde ALS Sunrise Walk

UTRECHT (ANP) - In de derde editie van de zogenoemde ALS Sunrise Walk in Utrecht is ruim 900.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de dodelijke zenuw- en spierziekte. Ruim 3000 deelnemers deden mee met de wandeling die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag, meldt de organiserende Stichting ALS Nederland.

2 uur geleden
Vrouw (23) aangehouden om bijten en schoppen beveiligers en agent

TILBURG (ANP) - In Tilburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige vrouw aangehouden omdat ze bij een uitgaansgelegenheid twee beveiligers en een politieagent had mishandeld. Ze bleek ook hard- en softdrugs bij zich te hebben. De twintiger zit nog vast.

4 uur geleden
Wakker Dier: 7 supermarkten zetten stappen naar meer plantaardig

AMSTERDAM (ANP) - Ook Aldi, Dirk, Lidl en Plus hebben beloofd ambitieuze stappen te zetten om meer plantaardige producten te verkopen, meldt Wakker Dier zaterdag. Eerder zeiden Albert Heijn, Ekoplaza en Odin dit te doen, waarmee nu zeven supermarkten de doelstelling van Wakker Dier omarmen "voor een transitie naar meer plantaardige eiwitten", aldus de organisatie.

5 uur geleden
Máxima maakt zich zorgen over jongeren die kopen op krediet

BOGATA (ANP) - Koningin Máxima is bezorgd over het gemak waarmee jongeren aankopen kunnen doen op krediet. "Ik maak me veel zorgen over de vele koop-nu-betaal-later-aanbiedingen die bijvoorbeeld jongeren in Nederland krijgen", zegt de vorstin in een interview met het AD.

9 uur geleden