Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Microsoft verliest op Wall Street na somberdere vooruitblik

Microsoft verliest op Wall Street na somberdere vooruitblik

NEW YORK (ANP) - Softwareconcern Microsoft was donderdag een opvallende verliezer bij het openen van de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf achter merken als Windows en cloudsoftwaredienst Azure maakte kort voor de openingsbel bekend somberder vooruit te kijken als het op omzet en winst aankomt vanwege ongunstige wisselkoersen. Het aandeel verloor circa 3 procent.

De aandelenbeurzen openden over het algemeen met bescheiden verliezen. De aandacht ging onder meer uit naar cijfers over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven van loonstrookverwerker ADP. Die vielen veel zwakker uit dan verwacht. Volgens ADP kwamen er in mei 128.000 banen bij in het bedrijfsleven. Economen rekenden in doorsnee op 300.000 banen. Het is de zwakste banengroei sinds het economische herstel van de coronacrisis. Amerikaanse bedrijven hebben moeite om meer personeel te vinden.

Vrijdag komt het banenrapport van de Amerikaanse overheid naar buiten. Dat rapport speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de centralebankenkoepel Federal Reserve. Verder waren er cijfers over de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten. Die waren wat lager dan voorspeld.

Chewy

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een min van 0,2 procent op 32.738 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 4091 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging ook 0,3 procent omlaag tot 11.944 punten.

Bij de bedrijven op Wall Street was onder meer de onlineverkoper van voeding en accessoires voor huisdieren Chewy (plus 14 procent) een opvallende stijger dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers. PVH, het moederbedrijf van kledingmerken Calvin Klein en Tommy Hilfiger, opende eveneens de boeken over de afgelopen periode en werd beloond met een koersstijging van 2,5 procent. Technologieconcern Hewlett-Packard Enterprise kwam met tegenvallende prestaties en prognoses en leverde ruim 8 procent in.

De oliemarkt staat ook in de belangstelling. Oliegroep OPEC+ heeft volgens ingewijden besloten de olieproductie in juli en augustus met een veel grotere stap te vergroten dan in de afgelopen maanden gebeurde. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg desondanks met 0,7 procent tot 115,97 dollar. Brentolie won 0,5 procent tot 116,90 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Aandacht beleggers gaat uit naar effect hoge olieprijzen

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat donderdag onder meer uit naar de olieprijzen en verzekeraars. NN en ASR leden een dag eerder nog forse koersverliezen doordat ze ongunstige uitspraken van het gerechtshof Den Haag over zogenoemde woekerpolissen te verwerken kregen. Het is de vraag of ze nu enig herstel laten zien. Daarnaast voedden de almaar oplopende olieprijzen de zorg dat de inflatie langere tijd hoog zal blijven, wat aan de bedrijfswinsten knaagt en ook voor hoge rentes zorgt.

50 minuten geleden
Volkswagen: grote IT-storing verholpen

WOLFSBURG (ANP) - Volkswagen zegt de grote IT-storing te hebben verholpen. Door de technische problemen kwamen veel Duitse fabrieken van de automaker woensdag plat te liggen. De productie kan nu weer beginnen, laat een woordvoerder van het concern weten aan het Duitse persbureau DPA.

2 uur geleden
Nederlandse industriebedrijven blijven somber gestemd

DEN HAAG (ANP) - De stemming in de Nederlandse industrie is in september somber gebleven. Dat komt vooral doordat industriële bedrijven minder tevreden waren over de hoeveelheid werk op de plank, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

3 uur geleden
Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

4 uur geleden
Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

10 uur geleden
Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

12 uur geleden