Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Microsoft stijgt op positief Wall Street na resultaten

Microsoft stijgt op positief Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - Microsoft werd woensdag dik 5 procent hoger gezet op de beurzen in New York. Beleggers grepen de sterke resultaten van het technologieconcern aan om aandelen bij te kopen. De algehele stemming op Wall Street was eveneens positief na de zeer grillige koersschommelingen in de afgelopen dagen. De markten zijn de hele week al in gespannen afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve, dat later op de dag wordt bekendgemaakt.

De Amerikaanse centrale bank zal naar verwachting de rente nu nog ongewijzigd laten, maar beleggers hopen op meer duidelijkheid over wanneer de Fed de rente zal gaan verhogen. De Fed heeft al gezegd de rente dit jaar meerdere keren te verhogen om de hard oplopende inflatie aan te pakken. De centrale bank zal naar verwachting aangeven dat in maart kan worden begonnen met het opschroeven van de rente. In 2020 werd de rente scherp verlaagd om de economie door de coronacrisis te loodsen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,7 procent hoger op 34.526 punten. De brede S&P 500 steeg 1,3 procent tot 4407 punten en techgraadmeter Nasdaq dikte 1,9 procent aan tot 13.975 punten.

Mattel

Ook was er aandacht voor speelgoedmakers Mattel en Hasbro. Eerstgenoemde heeft vanaf volgend jaar de rechten weer in handen om speelgoed te maken gebaseerd op de Frozen-films van Disney. Ook van allerlei Disney-prinsessen als Sneeuwwitje, Assepoester en Belle (van Belle en het Beest) kan de maker van Barbies weer poppen produceren. De rechten waren eerder ook al in handen van Mattel, maar dat bedrijf raakte ze in 2016 kwijt aan concurrent Hasbro. Het aandeel Mattel won dik 7 procent. Hasbro verloor 0,3 procent aan beurswaarde.

Fabrikant van elektrische auto's Tesla klom dik 3 procent voorafgaand aan de kwartaalcijfers, die na de slotbel naar buiten komen. Ook chipproducent Intel (plus 0,3 procent), een belangrijke klant van chipmachinemaker ASML, brengt na sluiting van de markten de resultaten naar buiten. Beleggers verwerkten daarnaast het nieuws dat Intel een Europese boete van 1,06 miljard euro uit 2009 wegens machtsmisbruik toch niet hoeft te betalen. Het Gerecht, een onderdeel van het Europees Hof van Justitie, heeft de boete geschrapt.

De euro was 1,1294 dollar waard, tegen 1,1280 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent meer op 86,35 dollar. Brentolie werd 1,2 procent duurder op 88,33 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

7 uur geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreƫerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californiƫ.

8 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

9 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

10 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

12 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

12 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

12 uur geleden