Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Microsoft stijgt op positief Wall Street na resultaten

Microsoft stijgt op positief Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - Microsoft werd woensdag dik 5 procent hoger gezet op de beurzen in New York. Beleggers grepen de sterke resultaten van het technologieconcern aan om aandelen bij te kopen. De algehele stemming op Wall Street was eveneens positief na de zeer grillige koersschommelingen in de afgelopen dagen. De markten zijn de hele week al in gespannen afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve, dat later op de dag wordt bekendgemaakt.

De Amerikaanse centrale bank zal naar verwachting de rente nu nog ongewijzigd laten, maar beleggers hopen op meer duidelijkheid over wanneer de Fed de rente zal gaan verhogen. De Fed heeft al gezegd de rente dit jaar meerdere keren te verhogen om de hard oplopende inflatie aan te pakken. De centrale bank zal naar verwachting aangeven dat in maart kan worden begonnen met het opschroeven van de rente. In 2020 werd de rente scherp verlaagd om de economie door de coronacrisis te loodsen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,7 procent hoger op 34.526 punten. De brede S&P 500 steeg 1,3 procent tot 4407 punten en techgraadmeter Nasdaq dikte 1,9 procent aan tot 13.975 punten.

Mattel

Ook was er aandacht voor speelgoedmakers Mattel en Hasbro. Eerstgenoemde heeft vanaf volgend jaar de rechten weer in handen om speelgoed te maken gebaseerd op de Frozen-films van Disney. Ook van allerlei Disney-prinsessen als Sneeuwwitje, Assepoester en Belle (van Belle en het Beest) kan de maker van Barbies weer poppen produceren. De rechten waren eerder ook al in handen van Mattel, maar dat bedrijf raakte ze in 2016 kwijt aan concurrent Hasbro. Het aandeel Mattel won dik 7 procent. Hasbro verloor 0,3 procent aan beurswaarde.

Fabrikant van elektrische auto's Tesla klom dik 3 procent voorafgaand aan de kwartaalcijfers, die na de slotbel naar buiten komen. Ook chipproducent Intel (plus 0,3 procent), een belangrijke klant van chipmachinemaker ASML, brengt na sluiting van de markten de resultaten naar buiten. Beleggers verwerkten daarnaast het nieuws dat Intel een Europese boete van 1,06 miljard euro uit 2009 wegens machtsmisbruik toch niet hoeft te betalen. Het Gerecht, een onderdeel van het Europees Hof van Justitie, heeft de boete geschrapt.

De euro was 1,1294 dollar waard, tegen 1,1280 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent meer op 86,35 dollar. Brentolie werd 1,2 procent duurder op 88,33 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Historische reeks Dow-Jonesindex in New York, Deere hard omlaag

NEW YORK (ANP) - De Dow-Jonesindex is op de aandelenbeurs in New York voor de achtste week op rij met verlies gesloten. Daarmee is sprake van een historische verliesreeks. De laatste keer dat de leidende graadmeter zo'n lange periode op rij met verlies sloot, was krap honderd jaar geleden. Beleggers lijken vooral bezorgd over de hoge inflatie. Dat merkte ook producent van landbouwmachines Deere dat vrijdag in New York een van de grotere verliezers was.

7 uur geleden
FNV: voorjaarsplannen eerste stap naar gelijke lastenverdeling

DEN HAAG (ANP) - De plannen van het kabinet om winsten en vermogens wat zwaarder te belasten is een "logische eerste stap" om tot een eerlijkere verdeling van de welvaart en de lasten te komen. Dat zegt vakbond FNV in een reactie op de voorjaarsnota. FNV-voorzitter Tuur Elzinga spreekt van kruimels die worden uitgedeeld. "Zeker met de hoge inflatie en sterk stijgende uitgaven zoals de energierekeningen en de dagelijkse boodschappen, betekenen de huidige plannen alsnog achteruitgang voor vele Nederlanders", zegt hij.

7 uur geleden
Reuters: Brussel zou roebelrekening Europese gaskopers toestaan

BRUSSEL (ANP) - Duitsland en Italië hebben hebben aan bedrijven verteld dat ze roebelrekeningen kunnen openen om daarmee Russisch gas te kunnen blijven kopen zonder daarbij de sancties tegen Rusland te overtreden. Persbureau Reuters meldt op basis van bronnen dat daarover overleg met de Europese Unie is gevoerd.

7 uur geleden
Qatar: betere arbeidsvoorwaarden belangrijke erfenis WK voetbal

DOHA (ANP/AFP) - Het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden voor buitenlandse werknemers zal een "belangrijke erfenis" van het WK voetbal zijn. Dat benadrukken de organisatoren van het mondiale voetbaltoernooi dat eind dit jaar in Qatar wordt gehouden. De behandeling van buitenlandse arbeiders bij de miljarden kostende infrastructuurprojecten in Qatar is een groot punt van kritiek. Ook de wijze waarop het land omgaat met de rechten van vrouwen en de lhbti-gemeenschap geeft te denken.

9 uur geleden
Krant: Ford mag binnenkort geen auto's meer verkopen in Duitsland

MÜNCHEN (ANP) - In Duitsland geldt binnenkort een verkoopverbod voor auto's van Ford. De Amerikaanse producent zou chips gebruiken in de auto's waarvoor het geen licentierechten betaalt. Houders van de octrooien stapten daarop naar de rechter. Die oordeelde nu dat er een verkoopverbod komt, tenzij het bedrijf op korte termijn de licenties regelt. Dat schrijft het Duitse weekblad Wirtschaftswoche.

10 uur geleden
PostNL pakt forse winst op groen Damrak

AMSTERDAM (ANP) - PostNL werd vrijdag fors hoger gezet op het Damrak. Beleggers reageerden op bij de Europese Commissie ingediende documenten waaruit blijkt dat investeringsbedrijf Vesa Equity Investment feitelijk zeggenschap krijgt over het postbedrijf. De AEX-index eindigde de handelsweek met een plus na de recente koersdruk. De Amsterdamse beurs leverde een groot deel van de winst van eerder op de dag echter weer in.

12 uur geleden
Historische verliesreeks dreigt voor Dow-Jonesindex

NEW YORK (ANP) - De Dow-Jonesindex van de aandelenbeurs in New York staat op het punt een historische verliesreeks te evenaren. Voor het eerst in ongeveer honderd jaar stevent de graadmeter af op acht verliesweken op een rij. Het was in 1923 voor het laatst dat de index een dergelijke verliesreeks beleefde. Het begin van de handel op vrijdag was nog positief, maar al snel draaide het sentiment om. Beleggers zijn onder andere bezorgd over de hoge inflatie, die deze week verder werden aangewakkerd door waarschuwingen van grote Amerikaanse supermarktketens.

12 uur geleden