Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Microsoft mikt op klimaatneutraliteit in 2030

Microsoft mikt op klimaatneutraliteit in 2030

REDMOND (ANP/RTR) - Softwaregigant Microsoft wil in 2030 meer CO2 uit de atmosfeer halen dan hij uitstoot. Twintig jaar later wil het bedrijf evenveel van het broeikasgas uit het milieu hebben gehaald als het sinds zijn oprichting in 1975 heeft uitgestoten. Dat maakte topman Satya Nadella bekend.

Om de doelstellingen te halen, wil het concern in 2030 de eigen directe uitstoot van broeikasgassen met meer dan de helft hebben verlaagd. Emissies die voortkomen uit het energieverbruik van het bedrijf moeten dan tot bijna nul zijn teruggebracht. Ook het doel om in 2050 alle vervuiling uit het verleden te hebben gecompenseerd, slaat op directe emissies en uitstoot door elektriciteitsverbruik.

Microsoft, naar beurswaarde gemeten een van 's werelds waardevolste bedrijven, steekt daarnaast 1 miljard dollar in een innovatiefonds. Dat moet de ontwikkeling van technologieën voor het verminderen en opslaan van CO2 versnellen. Ook wil het bedrijf leveranciers en klanten helpen met technologische middelen om de eigen uitstoot te verminderen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Ingrid Thijssen wordt de nieuwe voorzitter van VNO-NCW

DEN HAAG (ANP) - Ingrid Thijssen wordt de nieuwe voorzitter van VNO-NCW. Dat heeft de werknemersorganisatie bevestigd nadat berichten over haar aanstaande aanstelling via RTL Z naar buiten waren gekomen. Het is de eerste keer dat een vrouw de voorzitter wordt bij de werkgeversorganisatie.

over 33 minuten
Zeer zware verliezen beurzen Europa door viruszorgen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met zeer zware verliezen gesloten door zorgen over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus buiten China. Met name in Italië, waar inmiddels zes mensen zijn overleden aan het virus, ging de beurs hard onderuit. De Europese luchtvaartmaatschappijen gingen in de uitverkoop door de vrees dat mensen steeds minder gaan reizen door de virusuitbraak.

3 uur geleden
FNV begint rechtszaak tegen DuPont om blootstelling aan gifstof

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV begint een rechtszaak tegen chemieconcern DuPont. Dat doet FNV namens vijftien oud-werknemers die tijdens hun werk jarenlang zijn blootgesteld aan het giftige oplosmiddel dimethylacetamide (DMAc). Die stof kan onvruchtbaarheid veroorzaken en ervoor zorgen dat een kind dood wordt geboren.

3 uur geleden
Nog geen lege schappen bij winkelketens door coronavirus

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketens Blokker, Action en HEMA hebben nog geen lege schappen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Blokker verwacht vlak voor de zomer wel problemen voor sommige producten. HEMA en Action deden nog geen uitspraken over de situatie in de komende maanden.

3 uur geleden
Door virus geraakt Noord-Italië belangrijk voor handel Nederland

DEN HAAG (ANP) - Het door het nieuwe coronavirus getroffen noorden van Italië is economisch gezien belangrijk voor Nederland. De regio is goed voor circa driekwart van de handel met Italië. Dat meldt het Nederlandse consulaat in Milaan op basis van cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

4 uur geleden
Bierfamilie en smoothiepartij stappen in bij Tony's Chocolonely

AMSTERDAM (ANP) - De Belgische bierfamilie De Spoelberch en de oprichters van smoothiemerk Innocent worden voor een derde eigenaar van chocoladebedrijf Tony's Chocolonely. Tony's-topman Henk Jan Beltman bevestigt dat na berichtgeving door de Belgische zakenkrant De Tijd.

5 uur geleden
Wall Street keldert door zorgen opmars coronavirus

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag fors lager geopend, in navolging van de zware koersverliezen in Europa en Azië. De verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in Italië en landen als Iran en Zuid-Korea voedde de zorgen van beleggers op Wall Street dat de economische impact van de epidemie groter zal zijn dan eerder gedacht.

5 uur geleden