Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Microsoft laat beleid rond seksuele intimidatie onderzoeken

Microsoft laat beleid rond seksuele intimidatie onderzoeken

REDMOND (ANP) - Technologiebedrijf Microsoft heeft een advocatenkantoor ingehuurd om te onderzoeken hoe het bedrijf is omgegaan met beschuldigingen over ongepast gedrag en seksuele intimidatie door Microsoft-oprichter Bill Gates.

De advocaten zullen ook het bedrijfsbeleid rond seksueel overschrijdend gedrag en discriminatie op basis van geslacht tegen het licht houden. Hiermee komt Microsoft tegemoet aan een wens van de activistische aandeelhouder Arjuna Capital, die hier vorig jaar om had verzocht.

Nadat Bill Gates had aangekondigd dat hij en zijn vrouw, Melinda French Gates, gingen scheiden, doken er berichten op over mogelijk ongepast gedrag tegenover Microsoft-medewerkers door de voormalige directeur. Het bedrijf erkende dat het in 2019, toen Gates in de raad van bestuur van Microsoft zat, een klacht heeft ontvangen en dat hij in 2000 heeft geprobeerd een relatie te beginnen met een werknemer. Het bestuur van Microsoft heeft dit onderzocht, maar dat onderzoek is niet afgerond, omdat Gates in 2020 terugtrad als bestuurder. Hij is wel nog adviseur van het bedrijf.

Advocatenkantoor Arent Fox LLP, dat volgens Microsoft veel ervaring heeft op dit gebied, moet de gang van zaken onderzoeken. Ook zal gekeken worden naar hoe soortgelijke klachten tegen andere bestuurders en hoge managers zijn afgehandeld en in hoeverre zij verantwoordelijk zijn gehouden. De onderzoekers zullen ook aanbevelingen doen om het beleid te verbeteren.

Arjuna Capital heeft al meerdere grote bedrijven onder druk gezet over kwesties als beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen en tussen etnische groeperingen.

Meer uit Financieel

Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

41 minuten geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

3 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

5 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

1 dag geleden