Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Microsoft investeert in AI-bedrijf G42 uit Abu Dhabi

Microsoft investeert in AI-bedrijf G42 uit Abu Dhabi

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft investeert 1,5 miljard dollar in het in Abu Dhabi gevestigde bedrijf voor kunstmatige intelligentie G42. Dat bedrijf gaat gebruikmaken van het cloudplatform Azure van Microsoft voor zijn AI-toepassingen en Microsoft-president Brad Smith krijgt een bestuurszetel bij G42.

G42 wordt gecontroleerd door de steenrijke sjeik Tahnoon bin Zayed Al Nahyan. Microsoft krijgt een minderheidsbelang in G42, dat onder meer ook actief is met cloudcomputing en zelfrijdende auto's. De twee bedrijven hadden al een soort samenwerking en die banden worden nu dus verder aangehaald.

De overeenkomst kwam tot stand in overleg met de Amerikaanse overheid en de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten. G42 zou dan wel zijn focus op China verminderen en zich meer richten op investeringen in westerse markten.

G42 heeft ook een samenwerkingsrelatie met ChatGPT-moederbedrijf OpenAI. Microsoft is grootaandeelhouder van OpenAI. Eerder dit jaar waren er nog berichten dat OpenAI-topman Sam Altman gesprekken voerde met investeerders in onder meer het Midden-Oosten over financiering van een eigen netwerk van AI-chipfabrieken. Daarbij zou ook met G42 zijn gepraat.

Meer uit Financieel

Natuur & Milieu teleurgesteld na Schiphol-uitspraak Hoge Raad

UTRECHT (ANP) - Natuur & Milieu is zeer teleurgesteld in de uitspraak van de Hoge Raad over Schiphol. "We zijn nu overgeleverd aan Europa om te kunnen ingrijpen als in Nederland geluidsnormen structureel worden overschreden. Dat is ongelofelijk", zegt directeur Marjolein Demmers van de milieuorganisatie.

11 minuten geleden
Nederlandse keten Fletcher mikt op honderden hotels in Duitsland

NIEUWEGEIN (ANP) - De Nederlandse hotelketen Fletcher denkt de komende tien jaar in Duitsland uit te groeien tot een keten met honderden hotels. In het buurland staan veel middelgrote hotels die gerund worden door families die geen opvolger kunnen vinden. Volgens Fletcher-topman Rob Hermans zijn dat ideale hotels voor zijn keten om over te nemen, ook omdat Duitsland een populaire bestemming is voor korte vakanties.

46 minuten geleden
X van Elon Musk volgens Brussel in de fout met blauwe vinkjes

BRUSSEL (ANP) - Socialmediabedrijf X van Elon Musk misleidt volgens de Europese Commissie gebruikers met zijn blauwe vinkjes. Daarmee overtreedt het platform, voorheen bekend als Twitter, de Europese regels. X krijgt van Brussel nu een formele waarschuwing en mogelijk volgt later nog een hoge boete.

1 uur geleden
ING: hogere productiviteit hard nodig door personeelstekort

AMSTERDAM (ANP) - De technologische industrie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de groeimotor van de gehele Nederlandse industrie. Om de groeikansen van de tech-industrie en daarmee de hele industrie te benutten zijn echter technologische vernieuwingen nodig om de productiviteit te verhogen. Dat komt doordat de personeelsschaarste in de sector steeds groter dreigt te worden, waarschuwt ING Research in een sectorrapport.

2 uur geleden
Aantal vakantieboekingen eerste helft 2024 met 6 procent gestegen

LEUSDEN (ANP) - Nederlanders zoeken vanwege het slechte weer dit jaar veel vaker de zon op. Reisbranchevereniging ANVR zag het aantal boekingen de eerste helft van dit jaar met 6 procent stijgen.

2 uur geleden
Hoge Raad: kabinet kan niet zomaar vluchten op Schiphol minderen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet kan niet zomaar het aantal vluchten beperken op Schiphol, want bij plannen daartoe moet op grond van Europese regels een speciale procedure worden gevolgd. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld. De tijdelijke maatregel waarmee het vorige kabinet het aantal vluchten op Schiphol wilde inkrimpen om omwonenden te beschermen tegen geluidsoverlast, voldeed daardoor niet aan de eisen.

2 uur geleden
Meer mensen dit jaar te laat met belastingaangifte

DEN HAAG (ANP) - Dit jaar hebben 232.000 mensen geen belastingaangifte gedaan, terwijl ze dit wel moesten doen. Dat zijn er aanzienlijk meer dan in 2023, toen 197.000 mensen te laat waren. Dit bevestigt de Belastingdienst na berichtgeving van NU.nl.

4 uur geleden