Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Microsoft betaalt dik 60 miljard voor bedrijf achter Call of Duty

Microsoft betaalt dik 60 miljard voor bedrijf achter Call of Duty

REDMOND (ANP/RTR) - Microsoft koopt gamesontwikkelaar Activision Blizzard voor omgerekend ruim 60 miljard euro. Dat bedrijf is bekend van games als World of Warcraft en Call of Duty. Microsoft probeert met deze overname, in waarde zijn grootste ooit, een verdere stap te zetten in de wereld van de computerspellen.

Door de titels van Activision in handen te krijgen, kan Microsoft zijn eigen exclusieve spelaanbod voor spelcomputer Xbox uitbreiden en beter concurreren met de PlayStation 5 van rivaal Sony. Die doet al langer goede zaken met exclusieve games die niet op andere spelcomputers verschijnen.

De meeste games van Activision kwamen al uit op de Xbox-consoles. De grootste gameserie van Activision, Call of Duty, werd met name succesvol dankzij Microsofts onlineplatform Xbox Live, waarmee spelers met elkaar verbinding kunnen maken voor zogeheten multiplayer-wedstrijden.

Seksisme en wangedrag

De laatste tijd is Activision ook veel in het nieuws vanwege problemen rondom seksisme en wangedrag van medewerkers. Eerder deze week meldde zakenkrant The Wall Street Journal nog dat de onderneming sinds vorige zomer tientallen medewerkers heeft ontslagen en nog eens zo'n veertig heeft bestraft om grensoverschrijdend gedrag.

De positie van topman Bobby Kotick, die Activision al drie decennia leidt, staat naar verluidt ook ter discussie bij zijn eigen personeel. Veel medewerkers zouden vinden dat dat hij beter ontslag kan nemen aangezien er ook kwesties aan het licht zijn gekomen waarin Kotick zelf wordt beschuldigd. Activision blijft de beschuldigingen tegen Kotick evenwel ontkennen. Microsoft laat nu weten dat het de bedoeling is dat Kotick ook na de samensmelting van de twee ondernemingen aanblijft.

Microsoft heeft besloten om de deal in contanten af te handelen. Er zal 95 dollarcent per aandeel worden overgemaakt, wat neerkomt op een behoorlijke premie ten opzichte van de beurskoers van Activision van de laatste tijd. Daarmee heeft de deal een totale waarde van 68,7 miljard dollar.

Meer uit Financieel

Britse waakhond kijkt naar samenwerking techbedrijven bij AI

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse mededingingsautoriteit CMA kijkt kritisch naar de samenwerkingsverbanden op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) tussen Microsoft en de Franse start-up Mistral en tussen Amazon en de Amerikaanse start-up Anthropic. De toezichthouder zei nog geen conclusies te hebben getrokken over de vraag of de samenwerkingsverbanden binnen de Britse fusieregels vallen.

10 minuten geleden
Duitse regering iets positiever over economische groei in 2024

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse economie groeit dit jaar naar verwachting met 0,3 procent. Dat meldt de Duitse regering in haar voorjaarsprognoses. Dat is iets sterker dan de 0,2 procent waar in februari nog op werd gerekend. Over heel 2023 kromp de economie van de belangrijkste handelspartner van Nederland met 0,3 procent.

32 minuten geleden
Boeing diep in het rood door productieproblemen

ARLINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De geplaagde vliegtuigbouwer Boeing verloor afgelopen kwartaal honderden miljoenen dollars, mede door productieproblemen en veiligheidsonderzoeken van autoriteiten. Ook werden minder toestellen afgeleverd aan klanten.

53 minuten geleden
Gerard Sanderink moet Centric ruim 80 miljoen betalen

AMSTERDAM (ANP) - De omstreden zakenman Gerard Sanderink moet het door hem opgerichte IT-bedrijf Centric per direct 80 miljoen euro, met rente en kosten, betalen. Dat heeft de rechtbank Amsterdam woensdag bepaald. Sanderink had geƫist dat Centric hem 30 miljoen dividend moest terugbetalen. De rechter wees die eis af.

1 uur geleden
Zuid-Koreaanse SK Hynix steekt miljarden in productie AI-chips

ICHEON (ANP/BLOOMBERG) - De Zuid-Koreaanse geheugenchipmaker SK Hynix wil een nieuwe productielocatie openen om aan de groeiende vraag naar chips voor kunstmatige intelligentie (AI) te voldoen. SK Hynix, de op een na grootste producent van geheugenchips ter wereld, gaat hieraan ongeveer 14,6 miljard dollar uitgeven, bijna 13,7 miljard euro.

1 uur geleden
Ryanair-topman wil 'graag' asielzoekers naar Rwanda deporteren

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Ryanair-topman Michael O'Leary wil "graag" de vluchten uitvoeren waarmee asielzoekers in Engeland worden gedeporteerd naar Rwanda, als hij daarvoor beschikbare vliegtuigen heeft. "Als we in de winterdienstregeling vliegtuigen over zouden hebben en als de regering op zoek is naar extra deportatievluchten dan zouden we graag een offerte uitbrengen", zei O'Leary tijdens een interview in Londen.

1 uur geleden
FT: inval bij Rotterdamse douanescannermaker om staatssteun China

ROTTERDAM/BRUSSEL (ANP) - Nederlandse en EU-inspecteurs zijn dinsdagochtend vroeg binnengevallen bij Nuctech, een Chinese maker van douanescanners in Rotterdam, meldt zakenkrant Financial Times. Nuctech zou met behulp van staatssteun uit China mogelijk oneerlijk concurreren met Europese bedrijven.

2 uur geleden