Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mick Schumacher kiest voor 'betekenisvol' racenummer 47

Mick Schumacher kiest voor 'betekenisvol' racenummer 47

MANAMA (ANP/RTR) - Mick Schumacher doet volgend jaar zijn intrede in de Formule 1 met het door hem gekozen racenummer 47. Een nummer vol symboliek, lichtte de zoon van de Duitse racelegende toe nadat renstal Haas F1 zijn komst bevestigde. "Het is een combinatie van twee cijfers die veel voor mij betekenen", aldus de 21-jarige Schumacher, die volgende week al de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Abu Dhabi zal rijden in de bolide van Haas.

De 4 verwijst naar het startnummer waarin de jonge Schumacher in 2018 de wereldtitel in de Formule 3 veroverde. De 7 is een eerbetoon aan de zeven wereldtitels van zijn vader Michael. "Toen ik ook nog berekende dat alle verjaardagen van onze familie bij elkaar opgeteld 47 is, moest ik wel voor dat nummer kiezen", aldus de coureur.

"Het vooruitzicht dat ik volgend jaar op de grid sta van de Formule 1 maakt me ongelooflijk blij, ik heb er geen woorden voor. Ik heb er altijd in geloofd dat ik mijn droom zou realiseren. Mijn moeder was ook niet verrast. Ze had zoiets van; ik wist wel dat je het zou redden. Ik heb altijd haar steun gevoeld en ook die van de rest van de familie."

Zijn vader Michael is niet meer in het openbaar gezien sinds zijn zware ski-ongeval eind 2013 in de Franse Alpen, waarbij hij ernstig hersenletsel opliep.

Meer uit Sport

Carr soleert weer naar zege in koninginnenrit Ronde van de Alpen

BORGO VALSUGANA (ANP) - De Britse wielrenner Simon Carr heeft voor het tweede jaar op rij de koninginnenrit in de Ronde van de Alpen gewonnen. De renner van EF Education rondde in de vierde etappe van Laives naar Borgo Valsugana een solo van 45 kilometer succesvol af.

50 minuten geleden
Pogacar 'in goede vorm' aan start Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Tadej Pogacar komt zondag vol vertrouwen aan de start van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. "De vorm is goed, ik denk dat ik het goed kan doen. Ik kijk ernaar uit om weer een nummer op te spelden", blikte de Sloveense topfavoriet vooruit op de website van zijn ploeg UAE Team Emirates. "Luik is een van mijn favoriete wedstrijden, en ook een van de lastigste. Het is altijd mooi om daar terug te keren."

2 uur geleden
Verstappen tevreden over nieuwe opzet sprintweekends Formule 1

SHANGHAI (ANP/AFP) - Max Verstappen is tevreden met de nieuwe opzet van de raceweekeinden met een sprintrace. "Er zit nu meer logica in en dat hadden we nodig", zei de drievoudig wereldkampioen tegen aanwezige media bij de Grote Prijs van China in Shanghai.

4 uur geleden
Wielrenner Skjelmose herstelt van ernstige onderkoeling

HOEI (ANP/DPA) - De Deense wielrenner Mattias Skjelmose lijkt geen complicaties te hebben overgehouden aan de zware onderkoeling in de Waalse Pijl. De renner werd tijdens de koers zo bevangen door de regen en de kou, dat hij bibberend de strijd op ongeveer 50 kilometer voor de finish staakte.

5 uur geleden
Geplaagde Ricciardo 'voelt geen druk' bij RB in Formule 1

SHANGHAI (ANP) - Daniel Ricciardo voelt geen druk, kent geen angst en heeft het volste vertrouwen dat hij dit jaar tot een succes gaat maken bij Visa Cash App RB. Dat zei de Australiƫr in Shanghai, waar dit weekend de Grote Prijs van China wordt verreden.

5 uur geleden
Topman Marko van Red Bull bevestigt gesprekken met Sainz

SHANGHAI (ANP/DPA) - Topman Helmut Marko van het Formule 1-team Red Bull heeft bevestigd dat het team in gesprek is met de Spanjaard Carlos Sainz over een contract. "Maar hij heeft ook een zeer lucratief aanbod van Audi waar wij niet overheen kunnen", zegt hij in de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung.

6 uur geleden
MVP Embiid helpt basketballers Sixers naar play-offs NBA

PHILADELPHIA (ANP) - Joel Embiid, vorig seizoen verkozen tot meest waardevolle speler van de NBA (MVP), heeft zijn club Philadelphia 76ers met een vleugje van zijn oude vorm aan een plek in de play-offs geholpen. De 30-jarige vedette maakte tegen Miami Heat 23 punten en was met name in de tweede helft op dreef, toen hij zijn ploeg hielp terugkomen van een achterstand van 13 punten. Uiteindelijk wonnen de 'Sixers' nipt met 105-104.

7 uur geleden