Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Michel roept Londen op knopen door te hakken over brexitverdrag

Michel roept Londen op knopen door te hakken over brexitverdrag

BRUSSEL (ANP/AFP/RTR) - De Britse regering moet knopen doorhakken over wat ze wil voor de economische toekomst, met of zonder handelsverdrag met de EU. "Het gaat niet om onderhandelingstactiek, het gaat om de keuze van een model voor de samenleving en het economische model van hun eigen toekomst", zei EU-president Charles Michel in het Europees Parlement.

"Onze Britse vrienden zeggen dat zij een ambitieuze en nauwe relatie met ons willen. Dat verwelkomen we, want we willen hetzelfde", aldus Michel. "Maar ze moeten besluiten wat ze willen." Volgens EU-brexitonderhandelaar Michel Barnier is een handelsdeal tussen het VK en de EU nog steeds mogelijk als daar politieke wil voor is, zei hij in het parlement.

Het VK en de EU verkeren in een patstelling bij hun onderhandelingen over een (handels-)verdrag als de Britten per 1 januari definitief uit de EU zijn en de EU-regels niet meer volgen. Beide partijen zeggen dat de "deur open staat", maar Londen weigert vooralsnog de onderhandelingen voort te zetten.

Barnier zei dat een deal "binnen bereik" ligt als beide partijen hard werken en bereid zijn tot compromissen om de komende dagen tot oplossingen te komen. Hij waarschuwde evenwel dat er geen akkoord kan zijn zonder afspraken over Europese toegang tot de visgronden in Britse wateren.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

18 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

20 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

22 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

23 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

1 dag geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

1 dag geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 dag geleden