Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Michel roept Londen op knopen door te hakken over brexitverdrag

Michel roept Londen op knopen door te hakken over brexitverdrag

BRUSSEL (ANP/AFP/RTR) - De Britse regering moet knopen doorhakken over wat ze wil voor de economische toekomst, met of zonder handelsverdrag met de EU. "Het gaat niet om onderhandelingstactiek, het gaat om de keuze van een model voor de samenleving en het economische model van hun eigen toekomst", zei EU-president Charles Michel in het Europees Parlement.

"Onze Britse vrienden zeggen dat zij een ambitieuze en nauwe relatie met ons willen. Dat verwelkomen we, want we willen hetzelfde", aldus Michel. "Maar ze moeten besluiten wat ze willen." Volgens EU-brexitonderhandelaar Michel Barnier is een handelsdeal tussen het VK en de EU nog steeds mogelijk als daar politieke wil voor is, zei hij in het parlement.

Het VK en de EU verkeren in een patstelling bij hun onderhandelingen over een (handels-)verdrag als de Britten per 1 januari definitief uit de EU zijn en de EU-regels niet meer volgen. Beide partijen zeggen dat de "deur open staat", maar Londen weigert vooralsnog de onderhandelingen voort te zetten.

Barnier zei dat een deal "binnen bereik" ligt als beide partijen hard werken en bereid zijn tot compromissen om de komende dagen tot oplossingen te komen. Hij waarschuwde evenwel dat er geen akkoord kan zijn zonder afspraken over Europese toegang tot de visgronden in Britse wateren.

Meer uit Financieel

Topinkomens weer sterk gestegen, loonkloof ook gegroeid

DEN HAAG (ANP) - De topinkomens van bestuursvoorzitters zijn vorig jaar weer sterk gestegen na een dip in het eerste coronajaar, zo schrijft De Volkskrant. De krant onderzoekt elk jaar de topinkomens. Ook de loonkloof tussen de bestuursvoorzitters en hun werknemers liep weer op. De bestuursvoorzitters verdienden veertig keer zoveel als hun gemiddelde werknemer. Eerder was dat 35 keer zoveel.

25 minuten geleden
Griekenland eindelijk van financieel strafbankje

ATHENE/BRUSSEL (ANP) - Griekenland is na twaalf jaar eindelijk af van het strenge toezicht van de eurozone op zijn financiën. Het is volgens de eurolanden voldoende opgekrabbeld van de financiële crisis om weer zelf over de schatkist te waken.

4 uur geleden
Oliebedrijf Occidental hoger op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - Oliebedrijf Occidental Petroleum is vrijdag bijna 10 procent meer waard geworden op een negatief gestemd Wall Street. Dat gebeurde nadat investeerder Berkshire Hathaway van 'superbelegger' Warren Buffett toestemming had gekregen van Amerikaanse toezichthouders om maximaal de helft van de aandelen in Occidental te kopen. Berkshire Hathaway investeert al enkele jaren in het oliebedrijf en heeft nu ruim een vijfde van het bedrijf in handen.

9 uur geleden
Reuters: Musk wil concurrent start-up hersenimplantaten overnemen

SAN FRANCISCO (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft een concurrent van zijn eigen start-up Neuralink benaderd om die over te nemen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Synchron houdt zich net als Neuralink bezig met hersenimplantaten waarmee mensen computers kunnen aansturen. Dat bedrijf zou echter dichter bij een goedkeuring van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA zijn om zijn producten echt bij patiëntern te kunnen laten implanteren.

10 uur geleden
Veel vraag naar Lamborghini's, nu bestelde bolide komt begin 2024

SANT'AGATA BOLOGNESE (ANP/BLOOMBERG) - Sportwagenmerk Lamborghini is zo populair dat de hele productiecapaciteit voor volgend jaar al besteld is. Dat betekent dat iemand die nu bijvoorbeeld een sportwagen van het type Aventador of Huracán of een Urus-SUV bestelt, die bolide pas op zijn vroegst begin 2024 krijgt.

12 uur geleden
Gazprom stopt gastoevoer Nord Stream opnieuw vanwege onderhoud

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - Gazprom legt eind deze maand de gastoevoer via de Nord Stream-pijplijn opnieuw voor drie dagen stil. Het Russische staatsgasbedrijf geeft onderhoud van de pijplijn als reden aan. De sluiting staat van 31 augustus tot en met 2 september gepland. De stap zal opnieuw tot zorgen leiden of Gazprom na het onderhoud weer gas gaat leveren.

13 uur geleden
Forse stijging moederbedrijf Thuisbezorgd helpt AEX niet aan plus

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag met een verliesbeurt de week uitgegaan. Alle aandacht op het Damrak ging uit naar maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, dat na de verkoop van zijn belang in de Braziliaanse branchegenoot iFood ruim een kwart aan waarde won. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl ontvangt tot 1,8 miljard euro van techinvesteerder Prosus. Dat bedrijf, dat 1,3 procent daalde, had de rest van iFood al in handen en wordt dus de enige eigenaar.

14 uur geleden