Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mia Nicolai en Dion Cooper 13e in halve finale met zeven punten

Mia Nicolai en Dion Cooper 13e in halve finale met zeven punten

LIVERPOOL (ANP) - Mia Nicolai en Dion Cooper hebben met hun liedje Burning Daylight in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival maar zeven punten bijeen gesprokkeld. Nederland eindigde daarmee op de dertiende plaats van in totaal vijftien landen.

Vijf landen hadden punten over voor de Nederlandse inzending. Moldavië en Zweden gaven elk twee punten aan Nicolai en Cooper. Azerbeidzjan, Noorwegen en Portugal beloonden het lied van Nederland met een punt.

Een plek bij de eerste tien was nodig om de finale te halen. Nummer tien Servië ging door met 37 punten. Daarna volgden Letland (34) en Ierland (10). Alleen Azerbeidzjan en Malta kregen nog minder punten dan Nederland. Zij haalden respectievelijk vier en drie punten. Voor het eerst bepaalde alleen het publiek welke tien acts naar de finale gingen.

De eerste halve finale werd gewonnen door Käärijä uit Finland met 177 punten. Loreen uit Zweden, de uiteindelijke winnares van het songfestival, eindigde op de tweede plaats met 135 punten.

Duitsland werd in de finale 26e en laatste. De rockers van Lord of the Lost kregen achttien punten. Voor het tweede jaar op rij eindigen de oosterburen onderaan. Het is de negende keer in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat Duitsland hekkensluiter is. Daarmee nadert het land recordhouder Noorwegen. Dat behaalde elf keer de minste punten. Nederland eindigde vier keer op de laatste plaats in de grote finale, en de 3JS werden in 2011 laatste in de halve finale.

Meer uit Binnenland

Jonge bultrug gestrand bij Terschelling

ANNA PAULOWNA (ANP) - De bultrug die eerder deze week werd waargenomen in de Waddenzee, is daar vrijdag in de buurt van Terschelling gestrand. Dat meldt SOS Dolfijn. Volgens de stichting is de walvis niet in goede conditie.

1 uur geleden
Meer dan 41.500 wandelaars krijgen Vierdaagsekruisje

NIJMEGEN (ANP) - Op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse zijn 41.552 deelnemers gefinisht, zo laat de organisatie van het wandelevenement weten. Zij krijgen allen het felbegeerde Vierdaagsekruisje. Ondanks de hitte vielen vrijdag slechts 317 wandelaars uit.

1 uur geleden
Celstraf voor man die school Oisterwijk binnendrong

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda heeft vrijdag de 20-jarige Sofian T. veroordeeld tot een celstraf van 1,5 jaar, waarvan negen maanden voorwaardelijk, voor het dreigen met een terroristisch misdrijf tijdens het binnendringen van een basisschool in het Brabantse Oisterwijk. De rechtbank legt de man geen tbs met voorwaarden op, zoals door het Openbaar Ministerie wel was geëist.

3 uur geleden
Groninger opgepakt om maken 'bangalijst' en intimideren advocaat

GRONINGEN (ANP) - Een 26-jarige man uit Groningen is opgepakt voor het maken van een bangalijst. Hij deelde privégegevens en foto's van jonge vrouwen en plaatste daar seksuele berichten bij. Ook zou hij hebben geprobeerd een advocaat die slachtoffers bijstond onder druk te zetten, zodat zij haar werk zou stoppen.

3 uur geleden
Burgemeester Bruls over intocht Vierdaagse: uitstekende sfeer

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is erg tevreden met het verloop van de laatste dag van de Vierdaagse. Hij spreekt van een vlekkeloze intocht. "De sfeer is uitstekend", zegt Bruls, terwijl hij wandelaars aanmoedigt tijdens hun laatste meters over de Via Gladiola.

4 uur geleden
KLM noemt storing zo goed als opgelost, vreest meer annuleringen

AMSTERDAM (ANP) - Bij KLM is de computerstoring zo goed als opgelost, waardoor het verkeer van en naar Schiphol wordt hervat. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij, nadat door de storing veel vluchten waren vertraagd en geannuleerd. Maar de dienstregeling is dusdanig verstoord dat KLM waarschuwt voor meer mogelijke annuleringen dit weekend.

4 uur geleden
Waterschap Limburg telt honderden verboden sleuven op boerenland

ROERMOND (ANP) - Limburgse boeren hebben massaal sleuven gegraven om het regenwater op hun land af te voeren naar naastgelegen beken. Het is verboden zulke afwateringskanalen aan te leggen, maar volgens het Waterschap Limburg zijn er na de vele regenval van de afgelopen maanden vele honderden gegraven. "We komen dit normaal ook wel tegen, maar niet in deze omvang", aldus een woordvoerster.

4 uur geleden