Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

MH17-proces op zittingsdagen in ruim 50 landen online gevolgd

MH17-proces op zittingsdagen in ruim 50 landen online gevolgd

SCHIPHOL (ANP) - De livestream van het MH17-proces wordt op zittingsdagen door 20.000 tot 30.000 mensen bekeken. Het wisselt per dag, maar over het algemeen loggen mensen vanuit meer dan vijftig landen in op de website waar de rechtszaak rechtstreeks te volgen is. De meeste kijkers komen uit Nederland, Rusland en Oekraïne. Hoe die verdeling exact is, weet de rechtbank niet precies.

Op het Justitieel Complex op Schiphol is momenteel het monsterproces bezig tegen vier mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli 2014. Alle inzittenden, onder wie bijna 200 Nederlanders, kwamen om het leven. Als de verdachten, drie Russen en een Oekraïner, worden veroordeeld, hangt ze een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. Alleen verdachte Oleg Poelatov stuurde een advocatenteam naar de rechtbank, de anderen lieten niets horen.

Het proces begon afgelopen maart. Op dit moment is de verdediging van Poelatov aan het woord om de onderzoekswensen kenbaar te maken. Tot en met begin volgend jaar zijn clusters van zittingsdagen gereserveerd, maar de verwachting is dat de rechtszaak langer gaat duren.

Iedere zittingsdag is te volgen via de website www.courtmh17.com. De voertaal is Nederlands, maar alles wordt ook simultaan in het Engels vertaald.

Meer uit Binnenland

Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman. Deze laatste raakte lichtgewond, maar werd net als de twee bewoners naar het ziekenhuis gebracht, voor controle.

1 uur geleden
7 gewonden na val uit open bus in Drentse Borger

BORGER (ANP) - Zeven personen zijn zaterdagavond gewond geraakt nadat ze uit een open bus vielen in het Drentse Borger. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om spelers van het eerste elftal van de lokale voetbalclub die een kampioenschap vierden met een rondrit.

4 uur geleden
Concert Jerusalem Quartet goed verlopen, kleine demonstratie buiten

AMSTERDAM (ANP) - Het optreden van het Jerusalem Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam is zaterdagavond zonder wanklank verlopen. Voor aanvang was er een demonstratie buiten bij het gebouw. Enkele tientallen mensen droegen Palestijnse vlaggen, riepen leuzen en hielden teksten omhoog als 'Palestinian artists are not safe'. Naderhand konden alle bezoekers het Concertgebouw zonder problemen verlaten, terwijl de politie toekeek.

6 uur geleden
Protest rond optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw

AMSTERDAM (ANP) - Enkele tientallen mensen protesteren zaterdagavond buiten het Concertgebouw in Amsterdam rondom een optreden van het Jerusalem Quartet, ziet een ANP-fotograaf. Ook is er veel politie aanwezig. De demonstranten roepen leuzen.

7 uur geleden
Waterschap Limburg: hoogwaterpiek is voorbij, geen problemen meer

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg verwacht geen problemen meer met hoge waterstanden in het stroomgebied van de Geul. De hoogwaterpiek in de rivier is voorbij, de waterafvoer neemt af en er wordt alleen nog af en toe een bui verwacht, zegt het waterschap.

11 uur geleden
Extra politiecontroles in Vlissingen na schietincidenten

VLISSINGEN (ANP) - De politie gaat extra controles uitvoeren in en rond het Middengebied in Vlissingen, na meerdere schietincidenten. Deze week werd er op verschillende plaatsen in de stad geschoten. Dat gebeurde binnen één etmaal. Ook was er een steekincident.

12 uur geleden
Hongerstakers Maastricht gaan door tot eisen zijn ingewilligd

MAASTRICHT (ANP) - De vijf pro-Palestijnse hongerstakers aan de Universiteit Maastricht (UM) gaan door tot hun eisen zijn ingewilligd. Ze begonnen drie dagen geleden met hun actie en zijn boos op de universiteit omdat die volgens hen de hongerstaking negeert en zo hun gezondheid in gevaar brengt. Ze willen een eind aan wat ze "de door de UM gesponsorde genocide" noemen.

12 uur geleden