Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

MH17-proces op zittingsdagen in ruim 50 landen online gevolgd

MH17-proces op zittingsdagen in ruim 50 landen online gevolgd

SCHIPHOL (ANP) - De livestream van het MH17-proces wordt op zittingsdagen door 20.000 tot 30.000 mensen bekeken. Het wisselt per dag, maar over het algemeen loggen mensen vanuit meer dan vijftig landen in op de website waar de rechtszaak rechtstreeks te volgen is. De meeste kijkers komen uit Nederland, Rusland en Oekraïne. Hoe die verdeling exact is, weet de rechtbank niet precies.

Op het Justitieel Complex op Schiphol is momenteel het monsterproces bezig tegen vier mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli 2014. Alle inzittenden, onder wie bijna 200 Nederlanders, kwamen om het leven. Als de verdachten, drie Russen en een Oekraïner, worden veroordeeld, hangt ze een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. Alleen verdachte Oleg Poelatov stuurde een advocatenteam naar de rechtbank, de anderen lieten niets horen.

Het proces begon afgelopen maart. Op dit moment is de verdediging van Poelatov aan het woord om de onderzoekswensen kenbaar te maken. Tot en met begin volgend jaar zijn clusters van zittingsdagen gereserveerd, maar de verwachting is dat de rechtszaak langer gaat duren.

Iedere zittingsdag is te volgen via de website www.courtmh17.com. De voertaal is Nederlands, maar alles wordt ook simultaan in het Engels vertaald.

Meer uit Binnenland

Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

2 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

2 uur geleden
Gewonde en ontruimingen door brand in Landgraaf

LANDGRAAF (ANP) - Een bewoner van een appartement in Landgraaf is zondagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in zijn woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer had hij te veel rook ingeademd. Ook enkele andere bewoners van het appartementencomplex zijn door de ambulancedienst nagekeken na het inademen van rook. De brandweer heeft het hele appartementencomplex van zo’n dertig tot veertig woningen laten ontruimen, aldus de woordvoerder.

3 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek liep op zijn sokken

SPANBROEK (ANP) - De politie zoekt nog altijd naar de man die vrijdagmiddag mogelijk is ontvoerd in het Noord-Hollandse Spanbroek en heeft een nieuwe foto van hem gepubliceerd. Uit het politieonderzoek komt verder naar voren dat de man Engels of Duits spreekt. En hij stond een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg in Spanbroek.

5 uur geleden
Steekpartij in trein bij Ede-Wageningen: acht arrestaties

EDE-WAGENINGEN (ANP) - Acht mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt na een vechtpartij in een trein die uit Arnhem kwam en naar Ede-Wageningen ging. Daarbij is ook gestoken. Twee mensen moesten met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis. Een van hen is ook aangehouden.

6 uur geleden
Nog één op A12 opgepakte klimaatactivist vast, rest weer vrij

DEN HAAG (ANP) - Er zit nog één klimaatactivist vast die zaterdag bij de blokkade van de A12 in Den Haag is opgepakt. De rest van de 48 arrestanten die de politie aanhield voor strafbare feiten als vernieling of belediging, is zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld, melden de politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

10 uur geleden
Politiebonden: niet vervolgen activisten A12 frustreert politie

DEN HAAG (ANP) - Er is bij politiemensen die zaterdag in Den Haag hebben gewerkt bij de blokkade van de A12 door activisten van Extinction Rebellion grote frustratie ontstaan. Het niet vervolgen van meer dan 1500 aanhoudingen is in het verkeerde keelgat geschoten van de politie, zo bevestigt voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, na berichtgeving van het AD.

12 uur geleden