Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mexico wijst beschuldiging over sturen 12 coronapatiënten af

Mexico wijst beschuldiging over sturen 12 coronapatiënten af

SAN SALVADOR (ANP/RTR) - Mexico heeft de beschuldiging dat het land ongeveer twaalf mensen met het coronavirus zou hebben toegestaan in een vliegtuig te stappen richting El Salvador van de hand gewezen. Uit controles door medisch personeel zou blijken dat niemand in het vliegtuig besmet zou zijn.

Het verwijt komt van de Salvadoraanse president Nayib Bukele. Hij legde eerder al het vliegverkeer richting de hoofdstad San Salvador stil nadat hij via Twitter zijn beschuldigingen uitte en de Mexicaanse autoriteiten "onverantwoordelijk" noemde. Het staatshoofd bracht zijn bewering zonder bewijs daarvoor te leveren.

De Mexicaanse onderminister Hugo Lopez-Gatell van Gezondheid noemde de beschuldiging "volstrekt onwaar". Tijdens een persconferentie legde hij uit dat twaalf Salvadoranen vanuit Chicago via Mexico-Stad op weg waren naar El Salvador en er door hun mondkapjes verdacht uitzagen. Uit testen bleek echter dat geen van allen besmet was, aldus de onderminister.

De Salvadoranen zouden aan boord gaan van een vliegtuig van Avianca. De vliegtuigmaatschappij annuleerde prompt de vlucht. Alle passagiers werden gecontroleerd op het longvirus, maar niemand zou besmet zijn volgens de Mexicaanse autoriteiten. Of ze hun reis kunnen vervolgen, is nog onduidelijk.

De Salvadoraanse president zei dat zijn regering werkt aan een nieuwe set protocollen waaraan vliegmaatschappijen zich dienen te houden om via de luchthaven in San Salvador te vliegen. Het vliegveld is een knooppunt voor vluchten naar andere Centraal-Amerikaanse landen.

Meer uit Buitenland

Berlusconi na drie weken alweer opgenomen in het ziekenhuis

MILAAN (ANP) - De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is weer opgenomen in het ziekenhuis, melden Italiaanse media. Het is nog onduidelijk waarom hij terug is in het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan, dat hij drie weken geleden juist mocht verlaten. Hij was toen anderhalve maand opgenomen geweest.

40 minuten geleden
Poetin: tactische kernwapens kunnen begin juli naar Belarus

SOTSJI (ANP/RTR) - De voorbereidingen om Russische kernwapens op te kunnen stellen in Belarus worden op 7 en 8 juli afgerond. Direct daarna gaan de wapens die kant op. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd na een overleg met de Belarussische president Aleksandr Loekasjenko. De verplaatsing was al aangekondigd en met de voorbereidingen was al begonnen.

2 uur geleden
EU-buitenlandchef: Rusland enige verdachte van opblazen stuwdam

BRUSSEL (ANP/AFP) - De stuwdam in Oekraïne is opgeblazen en alles wijst erop dat Rusland daar de hand in had, zegt EU-buitenlandchef Josep Borrell. Hij verwijst andere theorieën over de verwoestende dambreuk naar de prullenbak.

2 uur geleden
Oekraïense geheime dienst verspreidt 'gesprek Russen over dam'

KYIV (ANP/RTR) - De Oekraïense geheime dienst SBU heeft een korte geluidsopname verspreid waar een gesprek te horen zou zijn van twee Russen die zeggen dat Oekraïne niet de Nova Kachovka-dam heeft verwoest, maar de Russen wel. De SBU vermeldt niet om wie het zou gaan, alleen dat het "afgeluisterde gesprek" kort na de verwoesting van een deel van de cruciale stuwdam in de rivier de Dnipro zou zijn gevoerd tussen Russische militairen.

2 uur geleden
Timmermans doet handreiking om natuurherstelwet te redden

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Frans Timmermans komt de tegenstanders van de natuurherstelwet tegemoet nu het erom spant of die het wel zal halen. Zo wil hij het verbod op verslechtering van de natuur afzwakken. Dat voorschrift is een van de belangrijkste bezwaren van critici als het Nederlandse kabinet, de christendemocraten en sommige liberalen in het Europees Parlement.

3 uur geleden
Wereldvoedselprogramma stopt tijdelijk met voedselhulp Ethiopië

ROME (ANP/AFP) - Het Wereldvoedselprogramma (WFP) stopt tijdelijk met de levering van voedselhulp in Ethiopië. De hulpgoederen komen volgens de VN-organisatie niet allemaal terecht bij de mensen die het nodig hebben.

4 uur geleden
Meer doden na doorbraak Kachovka-dam in Oekraïne

KYIV (ANP/RTR) - Het dodental na de doorbraak van de Kachovka-dam in Zuid-Oekraïne is opgelopen naar twaalf. Kyiv maakt melding van vier sterfgevallen en in bezette gebieden zijn volgens de door Rusland geïnstalleerde gouverneur acht mensen om het leven gekomen.

4 uur geleden